icon

Opakovaná OČR s dieťaťom

zuzana92521
13. okt 2018

Dobry den, mam taky dotaz. Minuly tyzden v pondelok som nastupila do prace, po 7dnovej ocr. Tento tyzden mi mala zas dostala chorobu usta ruky nohy. Ak s nou pojdem k leekarke a ta mi vystavi ocr tak mi ju musi prijať zamestnavatel? A zrejme mi ju dostane aj syn, lebo uz zacina mat horucky. Dakuje. Za kazdu odpoved a prijemny den. PS: som zamestnana na dobu neurcitu a mam po skusobnej dobe. Mozu ma za tu ocr vyhodit?

evittam
•
13. okt 2018

@zuzana92521 Nie, nemôžu ta oficialne vyhodi kvoli OCR. Ale ak bude zamestnavatel chcieť tak cestu si nájde. Ale nárok na platenu OCR na jedno dieta a jednu diagnozu mas v jednom mesiaci len na 10dni, cize bud na to iste dieta inú diagnózu alebo OCR na druhé dieta.

dzina007
•
13. okt 2018

Jasne ze ju zamestnavatel musi prijat. Zakazat OCR ti nemoze. Mne sa uz asi dvakrat stalo ze som bola 20 dni na ocr. 10 dni s jednym dietatom a hned 10 s druhym. Ale ja mam chapaveho sefa chvalabohu aj cele vedenie.

janulka2811
•
13. okt 2018

Vyhodit za chorobu dietata??? Nieeee,mozno ti veduci bude trepat kaleraby do hlavy no nemozu.
Ty iba pekne odovzdaj ocr a bud doma celych 10dni mas narok nie iba 7.

katarinka289
•
13. okt 2018

10 sa mysli pracovne dni, alebo sa rata aj vikend? Mne zasa ide o to, ze nechcem byt doma, lebo to kazi vyplatu. Pocula som, ze keby som bola doma tych 10dni,tak sa to vyplaty nejako nedotkne. Samozrejme, ze vyplata bude nizsia, no socialka doplati. A praveze prve dni vyplacaju menej, nez tie dalsie az do 10

gebeente77
•
13. okt 2018

@katarinka289 ocr sa rata na kalendarne dni, takze ti pride vyplatena aj za sobotu, aj za nedelu.

loginexistuje
•
13. okt 2018

@katarinka289 ocr sa vyplaca rovnako za kazdy den to nie je PN jasne ze sa da ist znovu bud na inu diagnozu s tym istym dietatom alebo aj na tu istu ale s inym dietatom a rataju sa kalendarne dni

Co sa tyka prepustenia OCR nemoze byt dovodom na ukoncenie PP ale takdovod sa da najst inak v roznych zamestnaniach na to pohliadaju rozne u nas by to problem bol ak clovek z mesiaca odrobi len par dni preto je tazke mat v time matku s malym dietatom

zuzana92521
autor
•
13. okt 2018

ja by som išla s dcérkou, predtým bola diagnoza zapal priedušiek a teraz dostala chudatko usta ruky nohy....a synator zrejme to bude mať tiež lebo už začina mať horučky tak ked to tak bude idem k lekarovi s malym a ostanem doma lebo ma potrebuju moje deticky...

gebeente77
•
13. okt 2018

@katarinka289 a to si mylis, OCR je vypocitana presna suma na den a dostanes presne tu sumu x pocet dni, co budes doma, max. vsak 10. Ta suma ti pride pekne vypocitana postou zo socialky.

loginexistuje
•
13. okt 2018

@zuzana92521 jaaj jasne ked su deti chore rodic ostava s nimi doma a s pracou to musis vediet ty ako sa k tomu stavaju ak ale robis manualne v nejakej fabrike a pod tak predpokladam ze tam mavaju ludi co zaskakuju

zuzana92521
autor
•
13. okt 2018

no tak pracujem v jednom obchodnom retazci, no uvidime

evittam
•
13. okt 2018

@katarinka289 10dni kalendarnych. VZ je rovnaký -55%. Nedotkne sa to extrémne čistej mzdy ak ju mas od piatku do ďalšej nedele-ak nepracujes víkendy.

katarinka289
•
13. okt 2018

@evittam dakujem

minuska626
•
13. okt 2019

Dobry den chcem sa opytat som este v skusobnej dobe a maly mi je uz druhy krat chory moja otazka znie ci moze zamestnavatel ma vyhodit pocas ocr? DAKUJEM VELMI PEKNE SA PORADENIE

loginexistuje
•
13. okt 2019

@minuska626 ano moze lebo pocas skusobnej doby sa moze pracovny pomer ukoncit bez udania dovodu a skusobna doba sa ti predlzuje o dobu na ocr