Operácia 18 mesačného dieťatka
Baby, rada by som sa spojila s nejakými mamičkami, ktoré si museli prejsť podobnou situáciou. O dva týždne máme plánovanú operáciu 18. mesačného synčeka. Ja už vyše týždňa poriadne ani nespávam, pretože sa toho dňa veľmi bojím. Bojím sa predovšetkým anestézy a aj bolesti, ktorú synček bude musieť znášať...bojím sa aj toho, či to celé zvládnem ja. Baby, ako ste sa s tým vyrovnávali Vy?
A ešte by som sa chcela opýtať, či ste sa stretli s tým, že by boli pri operácii Vášmu dieťatku pichli do chrbtice nejaké lieky na zmiernenie bolestí. Nám dali na výber, či to malému chcem dať alebo nie.....ešte sme sa však nerozhodli, pretože dosť sa toho bojím. Nemáte prosím s tým skúsenosť? Dakujem.
@lukihomamina moja dcerka bola 18mes.operovaná na pruh.Ja som bola v strese brucho ma bolelo ešte dva dni po operácii a dcerka behala hodinu po prebudeni z narkozy po chodbe chirurgie akoby jej nič nerobili.Pacienti sa ma vypytovali a čo dcerku dnes neoperovali?take male detičky znašaju narkozu lepšie ako dospely.samozrejme zaleži na závažnosti o aky zákrok ide.o tých liekoch neviem nič to sa musiš opytat lekára ktory bude zákrok vykonávat aké má výhody prip.nežiaduce učinky pre tvoje dietatko.Neboj všetko dobre dopadne Držim palčeky
@lukihomamina nepises o aku operaciu sa jedna. Do chrbtice sa nepicha nic. Ked ti nieco ponukali, urcite ti aj vysvetlili o co ide. U malych deti, sa picha tzv "kaudalny blok" - lokalne sa poda anestetikum, kedy dietatko nema bolesti ked sa po operacii zobudi. Nas drobec bol v celkovej anesteze uz 3x...nastastie to neboli ziadne vazne operacie 2x slabinovy pruh /1x ako 6tyzdnovy , 1x ako 2 a pol rocny/ a naposledy pred mesiacom nosna mandla.
Tiez som mala tremu a stres, ale ako pisu vyssie deti to znasaju ovela lepsie ako my rodicia.
Drzim palce nech to dobre dopadne.
mne operovali dceru ked mala 4 mesiace na herniu.od 1 mesiaca som vedela ze sa to bude muset robit,tiez som sa velmi bala a nechcela by som touz zazit.neboj sa malycky to zvladne.vsetk dobre dopadne
Moj bol tiez operovany na slabinovy pruh obojstranny v 3 mesiacoch. Zvladol to bravurne, len pospal a na druhy den uz kopal nohami, rehotal sa. Z narkozy sa prebral pomerne rychlo. A tiez som vahala, ci mu dat ten kaudalny blok, alebo nie...ale bola tam velmi mila anesteziologicka a vysvetlila mi, ze deti potom nemaju bolesti, nemusia im po operacii davat velke davky analgetik. Povedala mi, ze co sa vedlajsich ucinkov tyka, tak to nikdy nikto nevie ani ako zareaguje na obycajny Paralen. Ale vo vseobecnosti to vraj deticky dobre toleruju, tak sme na to pristupili a dala by som mu to zas, kedze som po cisarskom a viem si predstavit ake bolesti by som mala, keby som dolnu cast nemala znecitlivenu.

@lukihomamina operaciu coho idete podstupit