Operácia strabizmu u MUDr. Fischerovej v Bratislave
Dobry den,
prosim o radu mamicky, ktore maju doma skuliace deticky.
17-mesacna dcerka skuli na obidve ocka striedavo, dost vyrazne, absolvovali sme vysetrenie v BB u ocnej, namerala jej 2 dioptrie, co vraj na jej vek je v poriadku a pomoze jej jedine operacia, kedze to je vrodene. Boli sme aj na vysetreni v nemocnici v BB, avsak neboli sme spokojni s pristupom - poslali nas domov, lebo dcera vraj este nie je schopna spolupracovat.
Konzultovali sme to s ocnou Dr. Gibalovou v Poprade, ta nas jednoznacne odporucila na Dr. Fischerovu do BA a riesit to cim skor - mate s nou skusenosti na jej sukromnej klinike? Ake su cakacie lehoty, poplaty, kde sa potom robi operacia? U nich na klinike alebo na Kramaroch? Plati sa aj za samotnu operaciu v pripade deti?
Budem vdacna za kazdy nazor! Vopred dakujem.
No dievčatá ja mám stres. Veľký stres ... Strach nie, nebojím sa.
Vyšetrenia naporiadku, len ma sople chytili pred Silvestrom, takže verím že do utorka budem fit.
Zajtra domáce kúpele na podporu organizmu a balím tašky ☺️
@pauca ahoj, môžem sa spýtať? Ty si bola tiež u tej Dr fisherovej? Iná robí aj dospelých ci iba deti? Ja skulim od narodenia, operovali ma trú krát, posledný krát v 14tich obe oči. Tiež neviem oboma naraz pozerať, striedam ich... Mne otec povedal, že sa im Dr priznal, že tie moje operácie pokazili, myslím prvé dve... Už dlhšie uvažujem že si to dám opraviť, tiez som si koli tomu ako dieťa užila svoje :(
@pauca ahoj pekný Nový rôčik😉,držím silno päst budeš firt aj všetko neboj heh ja som tiež ochorela hned kramoše došli reku no mna šibne...ale to bola taký rýchlovečka že ani pobalená taška netrebala...papuče pyžamo aj kozmetika všetko že nechajte v aute nič Vám netreba...o cca 2hodiny som už cestovala domkov,bude dobre😍❤💃
@motylik222 ahojik. Ďakujem za podporu. Keďže nejdem sama a suma chuj spoje od nás do Ba, mám ubytko rezerve, takže preto balím tašku.
A ako som spomínala, našli mi diagnózu takže u mňa to nieje kozmetická úprava 😭😭
Ale bude dobre dám to 😂😁 herečka budem po operácii
Ahojte ja už mám po operácii.
Síce to reže štipe páli slzí a iné veci ale je to super.
Dnes ráno mi p.Dr. dala dole prelep cez oko a ja som videla normálne na obidve oči (čo bol doteraz problém, prioritne som pozerala cez jedno 👁).
Takže sa vytešujem ale len tak v rámci moznosti, aby sa niečo ešte nedoserkalo.
@medovka14 číslo by malo platit..ja som sa tiež dlho dlhoooo pokušala dovolat,hádam od Septembra a dvihli mi to až dakedy v Novembri...strašné...už som to chcela vzdat nedufala no nakoniec sa podarilo...treba volat skušat stále den čo den
@medovka14 Ahoj... ja mám za sebou taktiež 3 neúspešne operácie ale žiaľ štvrtá neprichádza v úvahu/nechcem tomu veriť!!!/ Bola som v Brne u Vodickovej a tá ako videla moju dokumentaciu že určite nie- vysvetlila a ukázala čo a ako.. A ešte dostala keby ma ako malu neoperovali tak by to teraz slo ako po masle 😭... Držím palce... Ja chcem ešte vyskúšať iného doktora kľudne aj zahraničie ale dako nemám čas sa teraz tomu venovať
@outfit4you jej to si ma moc nepotesila :( ja ani dokumentáciu nemám, netuším co presne mi robili... Aši by som si ju mala vypýtať niekde :(
@outfit4you ale aj ostatné baby, mám strašnú dilemu. Mala som konzultáciu aj u dr.Vodickovej /neodporúča operaciu/ aj u dr.Fischerovej /Odporúča skusit/, a teraz neviem čo ďalej... bojím sa že v mojom prípade je tam istá hrozba dvojiteho videnia, pravdepodobnost sa neda jednoducho povedat. Ale taktiez mi strabizmus veelmi komplikuje sociálny život, tak sa neviem rozhodnúť či risknut tu operáciu alebo nie? Nemáte niekto podobnú skúsenosť?
@elenkaba presne, sme na tom rovnako .Vodičkova nie, Fischerova - skusit... Len teda oči nebudem davat na skusku nikomu teda ako fakt??!!! Zial mne Vodickova vysvetlila aky je rozdiel medzi nimi aj ako operaterkami a čo všetko mi hrozi tak som s plačom odchadzala /stara krava/ Ostava len verit ze veda opat pokroci a bude to možne ;) Popr to zahranicie - ja aj na "druhy koniec sveta" by som utekala...
@outfit4you a vies ku komu inemu ist este skonzultovat? Cr alebo zahranicie? A mozes mi napisat do IP aky je rozdiel medzi nimi ako operaterkami? Mysli si o Fisvherovej ze uz je stara a operuje postarom a nie podla najnovsich skusennosti? Ja som operaciu este nemala a Vodickova mi napisala, ze teraz neodporuca ale operacia vyhladovo v buducnosti mozna. Tak neviem...
@outfit4you a vlastne obe dr.mi povedali ze je u mna urcitw riziko dvojiteho videnia po operacii, ale teda ze sa to neda nijak presne urcit. Ze kazdy pacient to ma individualne nastavene v mozgu
@elenkaba určite to skús, choď do toho, choď do operácie. Ja som mala tiež ťažký život so strabizmom ale vďaka dr. Fischerovej som mesiac iný človek.
Nikto nikdy nevie čo ten mozog bude robiť po operácii a tohto sme sa báli aj u mňa, no chvalabohu mozog hneď pochopil čo je dobré a správne a 2jite videnie nemám (iba ráno keď sa zobudím).
Naozaj choď dotoho ✊✊✊ držím palce 😊
@elenkaba Keby viem o niekom inom tak už som tam ;) Každa z nich ma inu metodu operovania..
Ahojte baby.. V utorok ma operovala dr. Fisherova na strabizmus na prave oko. Oko sa pomaly hoji dnes je to 5den po a zda sa mi ze oko este nie je na spravnom mieste cely vikend som preplakala uz som zufala neviem chcela sa operacia podarila o dva dni idem na kontrolu k fisherovej som zvedava co mi povie ak mate aj vy taku skusenost budem vam vdacna za kazd odpoved dakujem moc ❤

@zuzulkazu ahoj Zuzík,áno aj ja som sa hned opýtala po týždnovej kontroly u Fischerovej či sa mi to nevráti že som čítala...ona iba že nemalo by sa,ale tak sa toho bojím že zase sa to vráti,že treba cvičit hm no neviem boháča...mne zase povedala že okuliare nie,lebo okuliare to volako vracaju či čo že z toho by ma aj hlava bolievala a také že toto práve ten strabizmus zhoršuje,tak tiež neviem som zvedavá