icon

Oplatí sa kúpiť detský inhalátor?

stastnamamulka
29. dec 2012

Vyskusali sme ho par krat v ambulancii u nasej pediatricky a detom velmi pomohol na dychacie cesty.Rozmyslam,ze ho kupim aj domov 😅 Mate ho niekto doma kupeny bez odporucania lekara?Aky si vybrat a podla coho sa riadit?dakujem

kika1981
2. sep 2017

@korytnacka1 veľmi pekne ďakujem za radu, my k alergologovi zatiaľ nechodím nebolo treba s laryngitidu , ale spýtam sa na to pediatricky👍

kika1981
2. sep 2017

@kukucka26 prečo ho vlastne predávate? Pošlite mi prosím do správy fotky cenu dakujem

kukucka26
2. sep 2017

Preto ze mam dalsi drahsi vykonnejsi lebo potrebujrme s najmensim rozpasovacom castic davame donho lieky na inhlaovanie deti maju asthmu

kika1981
2. sep 2017

@kukucka26 smiem sa spýtať to máte kt.druh ? Diky

efelinka2002
30. dec 2017

Ahojte mamičky, chcem sa spýtať, či má niektorá z vás skúsenosť s používaním inhalátora u malých bábätiek. Chcem kúpiť nejaký, ktorý by bol vhodný pre 4-ročného syna aj pre 6-mesačnú dcérku. Na liečenie bežných detských chorôb (soplíky, kašeľ, zapálené priedušky). Je inhalovanie vhodné aj pre tak malé bábätká? Ďakujem.

luciola
30. dec 2017

@efelinka2002 ahoj moj syn mal 10mesicov ked sme chodili na inhalacie do nemocnice mu davali inhalovať taku masku nech dýcha ale on si to daval stale preč a plakal pri tom nepoznal to takže sa toho bal, ano inhaluju aj male babätka 🙂

slavinocka16
30. dec 2017

Aj my máme kúpený.. Ešte sme zatiaľ nevyskušali! 😉

bibistec
30. dec 2017

My sme dostali od lekarky papier a ten odniesli do poistovne a schvalili nam ho takze uplne zadarmo. Odporucam, neviem ake mate problemy ale aj na bezne nachladnutia je super. Ja davam vincentku a urcite odporuca.

efelinka2002
30. dec 2017

@bibistec Syn ma nedostatok IgA latok, ma oslabenu sliznicnu imunitu, od nastupu do skolky byva vzdy od jesene do jari casto chory (infekty dychacich ciest), takmer kazdy mesiac dostava antibiotika, bez nich sa mu stav nelepsi. Chodim s nim k imunologovi-alergologovi, ma predpisany Aerius na alergiu (ma atopicky ekzem) a od jesene do jari aj Isoprinosine a Bronchovaxom na podporu imunity, no napriek tomu ma casto zapaly hornych a dolnych dychacich ciest. No a bohuzial to od neho teraz chyta aj jeho polrocna sestricka ☹ Viem, ze imunolog moze dat inhalator na predpis, ale momentalne je u nas stav nudze, obe deti chore, syn opat na antibiotikach a malinka ma tiez chytene priedusky a sopliky, vela kasle, nevie vykaslat hlieny, napina ju z toho, vela zvracia a samozrejme vyvracia aj skoro vsetko mliecko, co spapa, obavam sa hospitalizacie z dovodu hroziacej dehydratacie. Potrebujem to riesit okamzite, nechcem cakat na predpis a potom este dalsi tyzden-dva na schvalenie od poistovne. Ale je fajn vediet, ze inhalator mozem dat aj takemu malemu babatku. Teraz uz len rychlo nejaky kupit 🙂

efelinka2002
30. dec 2017

@slavinocka16 Pre ktorý ste sa rozhodli?

kukucka26
30. dec 2017

@efelinka2002 predavam omron

efelinka2002
30. dec 2017

@kukucka26 Ďakujem, práve som si v NAY rezervovala LAICA MD6026 ultrazvukovy inhalator, keď sa deti zobudia, idem si hned pren a doma potom hned inhalujeme 🙂

sindas
30. dec 2017

@efelinka2002. Ja som detom kupila laicu detsky inhalator a hned po druhom pouziti nam navytvaral inhalovanu paru, tak som ho isla reklamovat reklamaciu uznali a vymenili mi za novy kus... Stalo sa to iste co s prvym, zasa som ho isla vratit a tak mi vratili peniaze . teraz som zobrala prenosny inhakator beurer ih 50. Ten nam zatial funguje.

katarina1984
30. dec 2017

My mame laicu a som nadmieru spokojna

chocky11
30. dec 2017

@efelinka2002 ahoj, ak teda mozem poradit, moj maly byval hory kazdy druhy tyzden teraz ma 4 roky dokopy bol 14 krat v nemocke a tam nam odporucili riesit inhalator cez imunologa a do tyzdna som mala aj schvalene aj inhalator doma. Vraj kompresorovy je lepsi a aj vykonnejsi, aj nosnú sprchu som mu dokupila. A musim povedat ze ten inhalator nam zachranil kazdu chorobu a od maja je bez atb pred tym maval atb kazdy treti tyzden.

bibistec
30. dec 2017

@efelinka2002 ono kvalitny inhalator stoji 80 eur a viac. Preto som pisala
Mmch aj my sme si presli atop ekzemom dietatom na ventoline a hospitalizaciou. Presne ako opisujes urcite vam ho schvalia. Drzim palce. My sme sa napr len zmenou stravy vyhrabali z atop ekzemu a sprejov a podobnych veci tak velmi drzim palce nexh sa netrapite

efelinka2002
30. dec 2017

@sindas To ma mrzi, dufam, ze s tym nasim nebudu ziadne trampoty...

efelinka2002
30. dec 2017

@katarina1984
To rada počujem, verím, že aj my budeme 🙂

efelinka2002
30. dec 2017

@chocky11 Do budúcna plánujem poriešiť inhalátor aj cez imunológa, ale teraz máme doma stav núdze, potrebovala som rýchlo niečo kúpiť, kým ho dostaneme predpísaný a schválený, lebo nám hrozí hospitalizácia a tej by som sa rada vyhla. Ultrazvukový som si vybrala preto, lebo ho chcem používať aj pri polročnej dcérke, ktorej vadia hlasné zvuky + chcem ho používať v prípade potreby aj na nočné inhalovanie. Ďakujemza tip 🙂

ivanka1987
30. dec 2017

Ak by mal niekto zaujem tiez mam na predaj inhalator.

efelinka2002
31. dec 2017

@bibistec Ďakujem pekne, do budúcna určite poriešim inhalátor aj cez imunológa,zatiaľ budeme mať aspoň tento. Atopický ekzém máme už našťastie tiež pod kontrolou 🙂 Ďakujem 🙂

aurinia
31. dec 2017

My máme inhalator 4roky... S ním sa vždy vyliečime z kašľa a sopla.

hackovacka
5. feb 2018
magnetika
17. mar 2018

@smiesko Mohla by som vás poprosiť ako často za den a ako dlho sa môže inhalovat ?

bibistec
17. mar 2018

@magnetika nam povedali tak ze 10 minut a 3-4 x denne

katulla1
17. mar 2018

Chcela by som sa opytat, ze ci poistovna preplaca iba urcity typ inhalatora, alebo je iba limitovana cenou a vyber necha na poistenca. A este ma zaujima ci to preplaca iba vseobecna poistovna alebo aj Dovera. Dakujem

hruska1003
25. máj 2018

@mummy01 dobry den prosim kde ste objednali? Z akej stranky? Dakujem pekne

efelinka2002
25. máj 2018

@hruska1003 Ja som si ho bola kúpiť v elektropredajni, lebo som ho potrebovala okamzite: https://www.nay.sk/laica-md6026-ultrazvukovy-in...

derdia
25. máj 2018

@kukucka26 volakedy tato konvicka vkbec nebola a vsetky deti v nemocniciach inhalovali..takze inhalovanie ma zmysel aj bez nej.

hruska1003
25. máj 2018

@efelinka2002 dakujem za odpoved