icon

Ordinuje dětem léčbu sami, nebo chodíte vždy k lékaři?

strihalka
6. feb 2014

Rano po probuzeni jsem u dcerky zjistila vlhky kasel, neni to nic akutneho a proto me ani nenapadlo navstivit lekarku....dcerka je bez teploty plna elanu jen si obcas zachrchle.
A me by zaujimalo, ze ci aj vy mate doma lekaren a date diteti vhodny lek alebo vzdy s malickosti zajdete k lekari aj ked tusite ze byste to doma zvladla sama vylecit ved je to jen obycejna nadcha, kasel, vyrazka....

Strana
z2
luba28
6. feb 2014

@strihalka pokial nemame zelene sopliky a vysoku tt tak riesim doma,...ak do troch dni tt neklesne idem k lekarke,.... vracanie a hnacky dlhsie ako 2 dni riesim u lekarky,....

babatko2010
6. feb 2014

my sa snažíme v prvom rade chorobám predchádzať rôznymi doplnkami,nie z lekatne,ale z alternativnej mediciny...bylinkami atd...a ked aj teda naahodou ochoreju co je veeelmi malicko tak nejdem k lekarom,mame doma vselicoho,dama zazvor,caje s medom bylinky a tak...k lekarke by som isla az keby bolo moc vazne...zapal pluc alebo take nieco...

zuzanockamt
6. feb 2014

@babatko2010 ako doma diagnostikujes zapal pluc? 🙂 😉 ... syn prekonal atypicky zapal pluc v januari a nebolo na nom takmer nic vidiet - okrem horucok, tento druh sa da diagnostikovat len RTG snimkou

nykushka6
6. feb 2014

aktualne ma miska sople, ale take mega, ako este nemala :( predvcerom boli priesvitne, vcera tmavsie, dnes zlte - tiez je plna elanu, nekasle, len poriadne sopli ... zatial neriesim a cakam do zajtra,, ak jej este viac stmavnu pojdem lekarke, nakolko mi ona sama povedala, ze pokial nema zelene, aby sme len dopovali vitaminmi a odsavali ... tz, /odsavam jej ich a davam libenar/

silsil
6. feb 2014

ha ha.. podla mna 80% zien ide sem po radu na MK

strihalka
autor
6. feb 2014

@babatko2010 ako poznas zapal pluc?

pokito
6. feb 2014

Ahooj, no nechodim, pokial nema vysoku horucku co nejde zrazit. Sopliky su bezna zalezitost, ktoru vyriesim aj sama. K ten nestestny kaslisko... No bola som u dr, ked sa to zhorsilo a pri dychani piskala, co moze znamenat zapal priedusiek. Boli ciste, ale kontrola nezaskodi ak sa ti nieco nezda.. Ja sa viac obavam horucky, ale ty vies preco.... 🙂

strihalka
autor
6. feb 2014

@silsil aj to je moznost 😀

babatko2010
6. feb 2014

@zuzanockamt no keby maju kaslisko,chrcali by,piskali tak vtedy by som to riesila...ale este mi nastastie ani jeden nemali poriadny kasel...viem ako identifikujem niektore choroby...mam nato skolu...

asimama
6. feb 2014

pokial su tam neni teploty..ani by som to neriesila..ked mame kaslik malemu davam teple cajiky..nech sa s tym imunita vysporiada sama.. 🙂 myslim,ze aj ta potrebuje trosku treningu.. 😉 nie hned dopovat chemiou 😖

strihalka
autor
6. feb 2014

@nykushka6
@pokito
@silsil zienky ide mi hlavne o to ze ci cekate alebo sami zvolite lecbu?

babatko2010
6. feb 2014

@zuzanockamt kazda,kazducka jedna horucka ti sygnaliiuje ze v tele nieje nieco v poriadku...

zuzanockamt
6. feb 2014

@babatko2010 syn takmer nekaslal, nechrcal, nemal nadchu, nemal sopliky, nepisakl pri dychani a predsa tam zapal bol

zuzanockamt
6. feb 2014

@babatko2010 to mi je jasne, ze horucka signalizuje problem ... ale nikdy nevies, ci je to viroza alebo nieco vazne

pokito
6. feb 2014

Liecim

nykushka6
6. feb 2014

@strihalka akonahle sa jej zdvihne teplota idem k lekarke na CRP a potom riesim s nou ... nemam tolko informacii, aby som bola samoliecitelka a hlavne sa bojim samovolne indikovat lieky

babatko2010
6. feb 2014

@zuzanockamt zatial som chvalabohu ziadne choroby s mojimi detmi neriesila...jeden jediny krat mali obaja(nie v rovnakom case)teploty okolo39,neutekala som doktorke,zrazala som trvali cca dva tri dni a nakoniec sa s toho vyklula siesta choroba...takze netreba hned robit paniku no...so siestou chorobou napr.ani lekari nic neurobia,takze aj pri teplotach najrv treba zacat zrazat alebo kto chce moze dat sirup,nurofen ibalgin baby a tak...a sledovať to co bude dalej...ale aj tak je uplne naj sa chorobat vyhybat ja viem ze to nie vzdy idem...ale tam moje deti nechodia napr.do ziadnych nakupnych centier chodime radsej na cerstvy vzduch,zdravo sa stravujeme a netlacime do seba ziadne lieky...

domak2
6. feb 2014

mne zalezi aj na veku, ine bude ked mi tu bude chrchlat 15 rocna pubertacka a povie mi ako sa citi a co jej je a ine ked par mesiacov ci rokov a ja mozem tak vestit z gule. Navsteva lekara ma nic nestoji, nemusim cestovat sto kilometrov , takze mi neprekaza ju ist pre istotu ukazat. Aj ked nakolko som v UK tak mam 99.9% sancu, ze mi povedia ze to nic nie je a mam jej dat paralen,pripadne aj sebe 😀

zuzanockamt
6. feb 2014

@babatko2010 moje dieta take stastie nemalo, bohuzial ... siestu chorobu tiez uz prekonal ... nezvyknem ani ja hned utekat k lekarke ... s horuckami mam skusenosti nad hlavu - aj s tymi nad 41 😝 ... moje dieta tiez nechodi do nakupnych centier, ale od dvoch rokov je v materskej skole a to je tiez zazitok, co sa tyka chorob ... ak by bol so mnou doma, ze nemusim do prace, tak tiez neviem, co su choroby

babatko2010
6. feb 2014

@zuzanockamt no moja starsia ma 3roky,ja som sice doma s malym,pol rocnym no do skolky ju nevzalui a nevezmu...nieje miesto...uvidiime ze ak vobec raz pojde do skolky ako to bude...viem ze tam su deti stale chore...ona okrem sopliku a trooosicku kasla nemala zatia nic...tiez sa bojim tej skolky...

silsil
6. feb 2014

@strihalka ja konkretne mam len 7mes dieta a ked ma nieco nove - ako chorobu tak idem 🙂

saurian
6. feb 2014

@strihalka
ja s detmi, ak maju len trocha soplik nejdem. ale ak uz kaslu idem vzdy, aby mi ich aspon popocuvala a pozrela do hrdla, ci nie su chytene priedusky, ci nie nejaka angina. hoci vacsinou to tak nebolo a odporucila len nejaky sirup od kaslu a nasivin, ale radsej vzdy idem.

michelle22
6. feb 2014

@domak2 s tym paralenom si ma dostala 😀 my sme v nl a tu ti tiez daju paralen na vsetko, je to vseliek. Ine ani nedostanes kym neumieras asi. Mne dali paralen aj ked som mala kontrakcie- 2x 500mg a poslali ma domov 😀 😀

babulka82
6. feb 2014

ja najskor liečim doma,ked sa mi nezda idem k doktorke.Neletim hned lebo to može byt len viroza a v čakarnach je plno inych bacilov .Ako sa hvori každe "čudo" trva tri dni ,ked choroba neustupuje tak idem.Aj ked naposledy som si nepomohla aj tak bola som u doktorky 3x behom tyždna a nakoniec mi aj tak dostal zapal pluc takže som ničomu nepredišla ,skor naopak. 😖

lulka12
6. feb 2014

No ja som už staršia a mám teraz tretie " ešte dieťa" inak len dospelákov.... tak už sa môžem oprieť o skúsenosti s chalanmi.
Pravidlo , ktoré mám je ,že ak je teplota tretí deň a vracia sa vtedy je na rade lekár....
S lekárkou mám spoluprácu aj cez telefón.Lebo pokladám za riziko liesť medzi chorých a nachytať niečo ako bonus.... Čiže ak som niečo potrebovala mohla som sa poradiť vždy aj cez telefón.
Dcérka má štyri roky a už viem aké sirupy jej môžem kúpiť na aký kašeľ a čo jej zaberie na soplíky a podobne....
Nurofen od teploty mám doma vždy aj Hylak ak by boli tráviace problémy a podobne.....
Asi sa treba riadiť s tým aké chorľavé máš dieťa.
Na ša za 4 roky ATB brala 2x. Ale ak je dieťa náchylnejšie a boli už aj komplikácie s prieduškami či pľúcami , tak je na mieste skôr riešiť chorobu s lekárom aby si predišla komplikáciám...... 🙂

cmulinko
6. feb 2014

nakolko ja som v Irsku a za jednu navstevu u GP zaplatim 45 eur a aj tak mi odporuci len Panadol pre deti,tak uz podobnych viac 45 eur mam usporenych a preberam ulohu domacej GP + mi zatial stacia moje vedomosti lebo som zdravotacka.Idem len vtedy ak mam tusenie,ze to bude na ATB a nastastie to sa u nas stalo u kazdeho z mojich deti zatial iba raz.

bluerose
6. feb 2014

Vysoke horucky-smer lekar hoci aj hned na druhy den, spravi hned crp a podla toho viem, ci budu treba atb alebo je to viroza a zvladneme sami doma. Kasel, ktory sa nezlepsuje, alebo meni a trva viac ako 5 dni-smer lekar. SOpliky sme zatial vzdy zvladli bez lekara. Naposledy som vlhky kasel podcenila a skoncil so zapalom pluc. Takze ja uz radsej po 3-5 dnoch k dr, podla stavu maleho.

denisenko
6. feb 2014

@strihalka pokiaľ je to len kašlík a soplík....bez teplot a iných potiaží....stoptussin a kvapky do nosa mám vždy po ruke...aj tak im nič iné nedajú....a v čakárni riskujem iné vírusy...

habibi78
6. feb 2014

@zuzanockamt moja dcéra mala priebeh zápalu pľúc presne ako píšeš...

janinah
6. feb 2014

sú tu dva názory,ktorým tlieskam....nechodiť k lekárovi kvôli maličkosti,lebo ďalšie bacily číhajú v čakárni a spolupráca s lekárkou po telefone 🙂 , u nás je to ok,keďže lekára máme doma 😉

Strana
z2