Ortopédia v Bratislave - problémový bedrový kĺb

lucka1811
20. jan 2018

Dobry deň mamičky chcem vás poprosiť o radu alebo vaše skúsenosti .. s malým 3 mesačným synom budeme musieť ísť do Bratislavy na ortopediu kôli trakcii...keď som sa dozvedela že 3 týždne bude ležať so zavesenymi nožičkami ,následne bude uspany ,napravia mu to a zasadruju ...nakoľko máme viacero problémov nechcú to riešiť v nemocnici blizsej radšej vyššie pracovisko....som z toho úplne hotová ...mám ešte 4 ročného synčeka a neviem si predstaviť ho mesiac nevidieť😥je to ďaleko takže celkovo neočakávam návštevy ...aké to tam je? Máte niekto skúsenosť?poprípade čaká to niektorú z vás v blízkej dobe? Dakujem

andrbeata
21. jan 2018

@lucka1811 My sme boli na Kramároch, keď mal malý 7 týždňov. On mal nakoniec zavesené nožičky iba týždeň, po týždni sme išli domov a potom 6 týždňov sadra. Nemohli sme ju skladať, a to ani pri kúpaní.
Čo sa týka oddelenia, tak to bolo v pohode. Ochotný personál, čisto, starostlivosť na ozaj dobrej úrovni.

lucka1811
autor
25. jan 2018

@andrbeata ďakujem pekne ...dúfam že aj nám to bude toľko trvať lebo po tel mi povedali že postup je tam taký že 3 týždne ...a čo sa týka navstevnych hodín ? Majú písané 2 hodiny denne ale ležali sme už aj inde a boli ústretový v tom že nechali dlhšie aspoň čo sa rodiča týka .Ja som z Čadce takže je to dosť ďaleko aby tam niekto zamnou chodil na 2 hodiny ale šak ako bude tak nejako to už musíme vydržať hlavne až je malý v poriadku ....a môžem sa opýtať keď mal váš synček len 7 týždňov...tuná sa vysetruju kĺby v 1 mesiaci ..potom nám na dva mesiace dali remene a až keď tie nezabrali sa rozhodli takto ...vy ste boli teda odoslaný priamo po prvom sone? Dakujem

bimbo84
25. jan 2018

My sme na Kramaroch skoncili ked mala nasa mala tyzden z diagnozou obojstranne vyklbenie bedra. Jedine co ju obislo bolo to zavesenie. Bola zasadrovana pod narkozou stravili sme tam cca 4 dni a na oddeleni boli vsetci super. Kedze som kojila bola som s malou na izbe s normalnou postelou.Po urcitom case bola este raz presadrovana tiez pod narkozou a neskor dostala ortezu. Nech Vam to rychlo ubehne, ja som mala z toho vsetkeho hrozu no nakoniec to neskutocne rychlo ubehlo.

lucka1811
autor
25. jan 2018

@bimbo84 ja mám hrôzu už zo všetkého😞dávam to za vinu pôrodu koncom panvovym ..mala som drobné problémy počas tehotenstva ale inak všetko v poriadku zakaždým to tvrdili..a ako sa narodil začalo všetko...s toho návalu správ a možných diagnóz som sa vrátila z pôrodnice zrutena a trvalo asi dva týždne čo som sa nemohla ani najesť ...naozaj nikomu to neprajem ale ...bez hladu ,nechuť do jedla ,slabo celkovo len plač a plač ....doma 4 ročný syn ...ten chvalabohu je zdravucky a šikovný veľmi on mi dodáva silu. Dúfam že to už konečne všetko skončí a už budeme na toto obdobie len spomínať

bimbo84
25. jan 2018

@lucka1811 viem o com pises 😔 , aj nasa bola cele tehotenstvo otocena zadockom , rodila som cisarskym a hned na sone klbov ked nas pustili z porodnice nam ortoped oznamil ze musime hned nastupit druhy den do nemocnice a ze ju budu musiet sadrovat. Od tej chvile som neprestala plakat a plakala som az kym ju nedoniesli zo saly. A potom akoby utalo. Sestricky mi vsetko ukazali ako ju prebalovat ako drzat a zrazu mi to uz nepripadalo take hrozne a tym ze bola taka malicka ani tu sadru nevnimala. A naozaj tie mesiace so sadrou a ortezou hrozne uleteli . My sme skor uz potom mali problem fungovat bez sadry 😉 tak sme si na to zvykli. A kym sme boli na Kramaroch boli tam aj takto vyvesene deticky a uplne bez problemov to zvladali.Neboj sa vsetko bude dobre a hlavne je to nutne a rychlo to ubehne. Ked mas aj druhe dieta o to je to tahsie ale zvladnete to.

andrbeata
26. jan 2018

@lucka1811 My sme z RS, ale problémy s návštevami sme nemali. Návštevné hodiny sa až tak striktne nedodržiavali, personál bol ústretový.
U nás mal malý dislokované bedrové kĺby, keď mal mesiac dali nám remene, ale dopredu nám povedali, že šanca je minimálna, takže nám odporučili vyššie pracovisko. My sme dostali odporučenie do BB, príp. do MT, ale BB nám neodporučili viacerí lekári a v MT mali dosť dlhú čakaciu dobu. Bolo to tesne po vianočných sviatkoch..... .
U mňa úlohu zohrala aj genetika a aj komplikovaný pôrod.
Manžel mal problémy s bedrami ako dieťa, ale už je o.k..
Určite bude dobre aj u vás, detičky poväčšine zákroky dobre. Držím palce!