Ortopedické vložky verzus barefoot topánky: Čo je lepšie?
dobrý deň. idem ešte raz poradu alebo o názor skúsených ľudí ( kym prejde cas k odbornikovy )
fyzioterapeut povedal bare foody.
ortopéd nakázal ortopedické vložky na mieru pretože pada klenba ( nohy do x valgozita chodidla )
ideme kupovať jarne topanky ,
neviem či mám ísť do tých BAREFOOD a 2 hod vlozky.
alebo ORTOPED.OBUV a vlozky nenosit. a do skolky BAREFOOD papucky aspon.
@stormie OTAZKA NA VAS OBE ? DRBE VAM ?? to co je skolka ??? ja som sem prisla po RADU !!!! PO-RA-DU !!! nie citat 30 komentarov medzi dvoma slepkami co sa tu handrkuju ci je klenba sval ci
ne do marie!!!😂😂😂 ty vole. zeny vy sa asi podaktore ozaj nudite ! VYPADNITE z mojho komentu a hadajte sa cez spravy!!!!! alebo radsej sa chod venovat MUZOVI DIETATU CI SEBE 😂alebo hybaj kukat telenovely. kotkoko daaaaak 😂😂
@mama4444 no z tohto ma isto netrafi šľak, omg sa ukľudni. Ja som ti radila a dobre. To, že je stormie nechapava a zbytočne provokuje, že to ja nemôžem. O moje deti a muža sa nestaraj, ti su v pohode na rozdiel od tvojho špičkujúceho dieťaťa. Ty sa tomu venuj namiesto urážania na nete. Ale ak aj doma takto urážlivo reaguješ ako tu, tak sa nečudujem, že je z teba decko mimo a chodí napnuté ako struna. Tomu už ani barefootky nepomôžu. Pa
@mama4444 ja som ti poradila hned na zaciatku, dalej som len slusne diskutovala (co tu aj dalsie potvrdili) a chcela som sa dozvediet nieco viac kedze sa do toho zevraj nerozumiem. Po 4 stranach stale viem len to co som uz vedela - chodidle je sval, spevni sa posilnovanim a treba mat spravny stereotyp chodze a stale netusim ako sa toto da napravit pevnou obuvou 🤷♀️ ked ta brani prirodzenemu pohybu, spravnemu streotypu chodze a tym samotnym posilnovanim svalov.
Ale teda ked neveris (a aj ostatne) tomu co pisem tak si precitaj realne skusenosti s bf obuvou v skupine ktora tu funguje uz vyse 10 rokov a ma cez 8000 clenov
https://www.modrykonik.sk/group/4501/
@aurora33 Paci sa - inak napisany “spravny stereotyp chodze”
stormie
•
7. feb 2024
@ hendikep myslim ze @ anavixy ti napisala to iste co by som aj ja - barefoot nie je len o topankach ale aj sposobe chodze, pripadne aj behu - ano su barefoot bezci, dokonca ultramaratonci ktory behaju v barefoot sandaloch
@aurora33 tak nam tu prosim dokaz ako sa vyznas ty 🤷♀️aly je rrozdiel medzi stereotypom chodze a sposobom chodze? toto ma byt diskusia a zatial si ma len x krat obvinila ze sa nevyznam. Pochopim ak uz neodpises a ja tak nadalej budem zit v tom co som pisala vyssie a mam to na sebe niekolko rokov vyskusane
@stormie pozri sa, ja tu už nejdem spamovat túto tému. Ak ti niečo nie je jasne (čo vidím že veľa vecí v tejto téme) tak mi napis do súkromnej správy. Alebo si skus najskôr naštudovať anatómiu najmä nohy (pretože to nie je LEN sval) aj dolnej končatiny a vlastne celého tela. Ďalej si naštuduj svalové reťazce (pretože všetky svaly so sebou súvisia a porucha v jednom sa premietne ďalej) , neurologiu a riadenie pohybu, biomechaniku chôdze a potom mi napis, potom budeme môcť spolu diskutovať. Pekný večer prajem 🙂
Môjmu 7r. synovi zistili najvyšší stupeň plochej nohy a valgozity, dostali sme namiesto senzomotorických vložiek už ortézky na členok, má ich nosiť v nejakých teniskách, kde ich zmestí. Doktorka sa vyjadrila, že to je už na operáciu. Mne je strašne ľúto mu ich dávať, lebo nožičku to úplne zafixuje, zospodu je to pevné aj po bokoch členku, a on je veľmi aktívny, beká, skáče, robí atletiku. Poslala nás na rehabilitácie, tak dr. že áno, má ich padnuté, treba cvičiť a možno sa to zlepší, ona by sa operácii najradšej vyhla. Cvičíme každý deň cca 20min, malý nosil doteraz tak pol na pol barefoot a alternatívy. Neviem, čím mu môžem pomôcť. Vôbec nemá ochabnuté svalstvo na bruchu, je silný, je dobrý v atletike a pritom má takýto problém, nikto to nechápe. Na bolesti nožičiek sa nesťažuje. Má niekto podobnú skúsenosť?
@lucka_adventurer ahoj. Presne ako cez kopirák ak môj syn.....presne čo píšeš....7 rokov, valgozita... Teraz riešim rehabilitácie a budeme cvičiť. Prosím ťa, ako dlho cvičíte? Vidíš nejaké zlepšenie? Tiež športuje, furt behá, je svalnatý .... Ja ho snažím motivovať, aby vedome kráčal tak ako má. Ešte skús pozrieť, že keď sa postaví na špičky, či sa mu v zadu napravi ťa kosť v clenku

@aurora33 nespravny stereoptyp chodze ti nenapravia pevne ortopedicke topanky