Ovčie kiahne 13mesačného - katastrofa. Poraďte
Mladsi syn,13mes.,chytil kiahne od starsieho.Lenze ich chytil v obdobi,ked bol oslabenya teraz mame pluzgiere vsade,velke ako malickovy necht,39teploty,pluzgiere aj v pusinke,absolutne nespime,nejeme,katastrofa.Prosim,poradte,ako pomoct!
doktorka o nas vie,dostali sme dokonca aj antivirotika,co sa bezne nedava.Pit sa nam zatial dari,ale ta pusinka je strasna.Nema niektora skusenosti s homeopatikami?
Ja by som urcite vyhladala homeopata priamo ten ti poradi.
Ta znama co mala toho 6mes s ovcimi kiahnami tak vraj ju vzali do nemocnice s malym hned a robili mu dake zabali az pokym mu to nepreslo, takze som ti nejak nepomohla ona s nim nebola doma, vsetko robili lekari.
Dcéra mala kiahne ako 18 mesačná, ale znášala ich dobre. Nemala teploty ale vyrážky mala hlavne na tvári a vo vlasoch. Neužívali sme fenistil, ale homeopatikum rhus toxicodendris- niekoľkokrát za deň cmúľať guličku. To bolo proti svrbeniu a nervozite. Odporučila nám to homeopatka. Držím palce, aby malý rýchlo vyzdravel.
Zatial ma teploty aj cez den,aj v noci a chova sa ako kedy,niekdy je uplakany,inokedy sa aj trosku pobavi,ale urcite musi byt unaveny,lebo v noci sa stale budi.Ale az teraz vecer mi znama poslala nejake ine mlieko namiesto toho pudru a vyzera,ze mu urobilo dobre.
@miskap Miskap,dik za tip,presne k tym homeo som sa dnes dopatrala,ale v lekarni nemali,tak zacneme s nimi az od zajtra.Vam ako pomohli?
@zuzkap2 @peta1510ahojte, presmerovali ma sem adminky, chcem sa spytat, ci je dieta zdrojom nakazy ovcich kiahni uz pred vysypom alebo az od objavenia vyrazok. V pondelok boli u nas znami s detmi, ktorym v stredu ochorela dcera na kiahne. Mohli nas nakazit alebo nie? Pytam sa preto, lebo na internete je ze 48 hodin pred vysypom, na inej stranke ze "posledny den pred vysypom", detska lekarka mi povedala ze az od objavenia vyrazok... Malu kojim, ja som uz kiahne mala ako dieta, ale mam teraz oslabenu imunitu kedze som prave prekonala cierny kasel. Ake mate vy skusenosti? Ako ochoreli vase deti? Dakujem.
@kvojtanikova Chorý je infekčný dva dni pred objavením prvej vyrážky až do premeny poslednej vyrážky na chrastu. Teda, nakaziť vás teoreticky mohli. (nevieš presne, kedy sa jej objavila prvá vyrážka, pár hodín hore dole ☹ ) Keďže si už prekonala kiahne, si voči ochoreniu imúnna. Ale ak máš oslabenú imunitu, môžeš dostať pásový opar a to by som ti nepriala. Tvoja dcéra by mala byť pod ochranou tvojich protilátok, ktoré sú v materskom mliečku. Ak by aj naozaj kiahne dostala, mali by mať mierny priebeh. No, uvidíte tak za dva týždne. Ale treba pozitívne myslieť, možno vás to teraz obíde!
Tak uz sme z toho ako tak vonku,mame iba chrasticky,ale isto nam ostanu jazvy,do kelu.Na to nie je nieco?
Inak,vyborne nam pomohol aj hydromanganny kupel,tie homeo,urcite aj antivirotika,lebo sme mali tyzden 39-39,5.Doktorka povedala,ze take kiahne este nezazila.
ahojte, mám 10 mesačnú dcéru a dostala kiahne od syna, chcela som sa spýtať ako to je s hygienou pri prebalovaní, ona ich m á aj v ritke tak môžem používať vlhčené obrúsky alebo radšej pretrieť vodou, lebo umývať sa vraj nesmie. Díky

Ahoj,jednej znamej som pisala spravu lebo viem ze ma kamosku co mala syna a v 6mes dostal ovcie kiahne a plne kojeny,to je sila. Tak cakam na odpoved a dam ti vediet ,mozno ti to pomoze .