icon

Ovčie kiahne v 9.tom mesiaci dieťaťa

ave17
11. jún 2018

Baby,ako to zvládali vaše deti v tomto veku? Starši surodenec ich doniesolej zo škôlky a veľmi sa bojím,ako to taký krpec zvládne.

Strana
z2
mimikas
11. jún 2018

Mok mladsi mal v 10 mesiacoch. Nebolobto idealne veru ale zvladli sme to, ak ti mam povedat pravdu, tak ich zvladol lepsie ako starsi. Mali sme len jednu fakt kriticku noc, ked sa cely cas nosil. Inak spal celkom dovre, jasne, dostaval fenistil 3x denne 1kv na 1kg. Kupal sa denne 2x v hypermangane, najhorsie bolo ze mal plienky a cela sme ho nechavali bez plienok.

ajko
11. jún 2018

Nooo..nas mal v 14tich mesiacoch a bolo to veeeelmi zle.. Len na nosteku ich mal 20! Je to kus chlapiska, choroby nemaval takmer ziadne..ani ked starsi doniesol zo skolky.. Ale kiahne ho uplne odrovnali.. To ale samozrejme nemusi byt aj vas pripad..mozte to mat aj v miernejsom priebehu. Drzim palce!

tinaa64
11. jún 2018

Noja strasia mala na 6 mes..a v pohode..vymsiata jak leco...par vyrazok ziadna teplota..neskrabala sa..nemusis sa bat...

mimikas
11. jún 2018

@ajko tak moj mal odhadom asi 600 kiahni z toho prisaham asi 500 na hlave, ale aj napriek tomu to neako zvladal lepsie, bez teploty, placov a pod. proste ich mal asi milion ale zvladol aj spat v noci aj papat. Takze neako mu nevadilo to ze bol vysypany ako muchotravka

ave17
autor
11. jún 2018

Ježiš,porazí ma:( ja mám z toho taký stres:(

yvana74
11. jún 2018

@ave17 moja dcera mala v 11 mesiacoch (tiez jej doniesol starsi brat zo skolky), mala cele telo vyhadzane, vsade, ale tie vyrazky boli take male ze vsetky do 3-4 dni zchastaveli a odpadli a nakoniec to bol ovela lepsi priebeh ako u vtedy 4 rocneho syna, ktory mal tie vyrazky vacsie.

janush
11. jún 2018

Syn 22 mesacny mal pred 2 tyzdnami...tiez schytal od dcery....bola to hroza a des, vyhadzany komplet, vysoke horucky...som rada ze to mame za sebou

andula77
11. jún 2018

Aj u nas priniesol starsi zo skolky v juni pred prazdninami a to mal mladsi 11mes. Tiez ich mal aspon "milion", ale nastastie bez teploty a vobec sa neskrabal, kupali sme v hypermangane a nicim sme nepotierali. Zvladol to super. Starsi mal tak 20 kiahni dokopy a takisto bez teploty a skrabania. Dcerka ma 3,5roka a ja len cakam kedy ich uz konecne chyti nech mame pokoj 🙂

alurabe
11. jún 2018

Verim ti ze sa obavas, ale zvladnete to. Mne prave dokniahovali 4deti, najstarsia doniesla zo skolka a ostatni traja 3rocna a 20mesacne dvojicky to mali naraz. Dvojky to mali velmi zle ale zvladli sme to a naozaj blbe boli asi dve noci. No a uz ti tu poradili hypermangan a fenistil tak ja este napisem ze nam velmi pomohla taka chladiva pena, je to na kiahne, vola sa to Pox Clin maju to v lekarni, drzim palce

mimikas
11. jún 2018

@ave17 nemaj stres, bud rada, budete to mat za sebou jednym vrzom a budes mat pokoj. Este mozes dat zaockovat ak sa naozaj bojis.

pininka
11. jún 2018

U nasej doktorky raz prislo dvojtyzdnove babo s kiahnami, proste surodenec doniesol. Dieta brutal vysypane, ale zvladli to.

ave17
autor
11. jún 2018

@alurabe tak to ta obdivujem🙂

ave17
autor
11. jún 2018

@pininka to sa aj dá?? Veď 2 týždne je inkubacna doba🙂 chuda,nepekny štart do života..

ave17
autor
11. jún 2018

Dakujem sa povzbudivé slová,ale ešte stále moxem dúfať,že to nechyti,no nie?🙂

ave17
autor
11. jún 2018

@mimikas očkovania sa bojím tieŽ,ja som taký posero..🙂

zuzanka.zuzu
11. jún 2018

@ave17 nie je, pipinka si dosť vymýšľa, takže jej príspevky filtruj... ale čo sa teba týka tak sa neboj, krpec to zvládne lepšie než ty, keď ho budeš celú noc nosiť 😢😂

zabina27
11. jún 2018

@zuzanka.zuzu
@ave17 tak možno nie práve presne 2-tyzdnove, možno malo o pár dní viac, naša kiahne dostala ako 17-dnova. Malý sa nám vysypal pred pôrodom, ja som to od neho chytila a vysypala sa po pôrode a malinká chytila už odo mňa... Všeličo sa dá...

ajko
11. jún 2018

@mimikas bože... náš malý ich mal tiež ukrutne veľa.. staršiemu sa však vyhadzovali tak pomaličky, priebežne, stíhala som ich natierať a sušiť... a tomuto mladšiemu sa všetko vyhádzalo naraz, vôbec mu neschli, hnisali, teploty, plač.. no otras.. darmo, každý organizmus sa s tým vysporiada ináč..

pininka
12. jún 2018

@ave17 keby som to nevidela ani neuverim. Podla mna ju boli pozriet v porodnici a ten starsi uz bol infekcny, inak si to neviem vysvetlit.

pininka
12. jún 2018

@zuzanka.zuzu mozes mi konkretne povedat kedy som si vymyslala? Ty ma poznas osobne ze si dovolis nieco take napisat? Bud taka laskava a nechaj si svoje nazory pre seba. A ked k tomu nemas co povedat, tak neosocuj ine zeny.

pininka
12. jún 2018

@zuzanka.zuzu aha,uz som nasla ten prispevok zo vcera kde som sa ta naramne dotkla,takze preto hodnotis ako hodnotis. Som zabudla, si stara skola a tebe nemoze nikto odporovat ani napisat iny nazor. 🤔

evittam
12. jún 2018

@ave17 Dcerka v 15.mesiacoch-perfektny priebeh, ziadne komplikacie, bez teplot, na 8.den bola v poriadku. Ako aj syn 7rokov-ten bol na 10.den v skole.

evittam
12. jún 2018

@mimikas A co vyriesi ockovanie? A uz u nakazeneho?

mimikas
12. jún 2018

@evittam mali by mat koahne lahsi priebeh.

evittam
12. jún 2018

@mimikas Priebeh kiahni zavisi od imunity nie očkovania. Btw infikovane dieta ti nikto nezaockuje

saska.t
12. jún 2018

Mala ich mala ako 4 mes. zvladla super bez teplot, skrabania s par vyrazkami, apropo kiahne privliekla starsia od ockovaneho dietata

mimikas
12. jún 2018

@evittam to nie je pravda, praveze ockovanie na kiahne sa odporuca davat aj v prvych dnoch po kontakte s infekciou.

janush
12. jún 2018

@evittam nesuhlasim.... moja dcera 7r. nebola ani raz chora na atb a mala take tazky priebeh kiahni (vysoke teploty, vela kiahni, dlhe hojenie...). Takze od imunity to urcite nezavisi....

leeenka26
12. jún 2018

Moja dcerka to dostala ako 2.mesacna, od staraieho brata 5 rocneho a ona to zvladla na tak male babatko uplne v pohode narozdiel od neho.

evittam
12. jún 2018

@mimikas Tak toto spravi len cisty sialenec.
@janush Súhlasiť nemusíš. Obe moje deti, syn naposledy chory ked mal polroka, dcéra este vôbec, kiahne priebeh ako som už napísala. A áno priebeh choroby vždy závisí od imunity.

Strana
z2