icon

Pásomnica u detí

simculllka
7. mar 2018

Ahojte,

prosím o vaše skúsenosti. Mali vaše deti alebo stretli ste sa s takým prípadom, že by dieťa malo pásomnicu? Ako sa to prejavovalo a čo vám pomohlo? Doktorka má podozrenie u dcérky ( 2 ročná) na pásomnicu, napriek tomu, že stolica vyšla negatívne. Dala nám Vermox na užívanie ( 3 dni po sebe) a potom ešte jedna tableta za mesiac. Celkom som z toho vystrašená. Na jednej strane by som bola rada, ak by sa vyriešili dcérkine problémy a na druhej strane sa toho strašne bojím, že aké to bude, keby to z nej išlo von a podobne....je inak veľmi ťažké nájsť ohľadom tohto nejaké info, zvlášť ak sa jedná o dieťa, preto sa pýtam takto. Ďakujem za vaše odpovede.

Strana
z2
erickatt
9. mar 2018

@simculllka a vôbec sa nebojte.kupte si všetci tabletky ( okrem drobčeka) a urobte si ,, kúru" . Ja raz za rok kupim. A to sme už dospelí všetci

simculllka
autor
9. mar 2018

@erickatt a prosím vás, čo používate, resp. čo kupujete na odčervnenie..?

Inak, dnes som dala tretí deň dcérke tabletku a zatiaľ nevyšlo z nej nič hnusné, takže asi to nebude pásomnica ani nejaké červy, tak dúfam, že sa nič nevyskytne už...ale preventívne by som dala aj staršej dcérke, predsa len chodí do škôlky a nerada by som mala doma nejaké mrle alebo čo a s tým maličkým neviem..ja keď si dám, tak by to mohlo čiastočne prejsť aj do mlieka, keď kojím..?

erickatt
9. mar 2018

@simculllka uf, kupila som v lekárni. Ale tuším tie vermox. 3 dní po sebe, rano a večer tabletku. A netusim ci sme niečo v črevách mali, ale máme zvieratá, tak pre istotu odcervim aj nas.

lindusss2016
9. mar 2018

@vanesanova no neviem, co mate za psa, aleze u nas take neexistuje, ze nechcesa zjest tabletku. Chytim papulku, otvorim, strcim tabletku az do zadu, zavrem a chvilku podrzim. Ked to nezvladnes, vezmi ho k veterinarovi, ten si poradi, lebo inak ozaj hazardujes aj s jeho a aj vasim zdravim. Psa treba odcervovat raz za tri mesiace

simculllka
autor
9. mar 2018

@erickatt len vermox je na predpis iba..skúsim sa popýtať na niečo v lekárni, isto je aj niečo voľne dostupné.

vanesanova
9. mar 2018

@erickatt ano jasne rozdrvime dame do sunky do masa do syrokremu do cukru ona to tam proste citi a necha vzdy tak 😐

vanesanova
9. mar 2018

@lindusss2016 no aj tak sme skusali ale to je normalne tyranie zvierat chudera vzdy nas potom nenavidi...ona aj tak vzdy tu tabletku vytlaci von jazykom no je to jack russel besne zviera 😁

erickatt
9. mar 2018

@vanesanova potvora to potom je. Skus ešte do mletého mäsa. 😂😂

erickatt
9. mar 2018

@vanesanova , dcerina je zas taaak pazrava, ze zjedla skoro aj tabletku mačky. 😂😂😂😂

lindusss2016
9. mar 2018

@vanesanova no to chvilkove tyranie urcite stoji za to. Ak sa parazity prilis premnozia, tak mozu byt velmi nebezpecne, takze urcite jej menej ublizite tabletkou ako zacervenim.

Strana
z2