Pavlikove remienky
Ahojte, chcela som sa opytat, ci ma niektora z vas skusenost s Pavlikovymi remencami. Nam ich doktor nasadil minuly tyzden.😝 Rada by som sa opytala, ako to vase deticky znasali? Ako dlho ste sa s remienkami trapili? Tie remienky, ktore mame su vyrobene v Neoprote a pripadaju mi dost nekvalitne. Su z takych tenkych kozenych remienkov a malickej vedie popruh cez brusko. Citala som vsak, ze by to tak nemalo byt a remienok by mal viest cez hrud. Nedate mi nejaky tip na vyrobcu, ktory by vedel remienky urobit kvalitnejsie? Dakujem za kazdu radu!
Mne lekari hovorili ze to musi mat na sebe 24h, aby to bolo ucinne. Za tri mesiace som remence dala len raz dole na noc. ako to ze ich mozes davat dole? To ti lekar povedal ze tolko ich ma mat dole? Lozit moze aj v remencoch, ci? Pytam sa len zo zvedavosti lebo ja som v zahranici len som chcela vediet ako to prebieha doma. (Teda ak si na svk )
@lavender273 - mne lekarka povedala, ze na noc to mam dat dole a dan plienky na siroko a to z toho dovodu, lebo mala zle spavala. Nedavam je to na noc dole, ale namiesto toho jej to dam cez den dole, aby si trocha pobehala a spevneli jej svaly. Otoped povedal, ze 3 hod su ok, len samozrejme ja jej to davam trocha na dlhsie a prezo uz mam aj zle svedomie. Obracat sa v remencoch moze a aj trocha hybat, len ju to prehyba v chrbate.
@nikolajka2 my mame podobne hodnoty ako vy. Do troch mes.sme remence museli mat stale okrem kupania, v stvrtom mes.povedal ze uz ich mozme davat rano a poobede na hodinu dole a teraz sme zacali 5.mes,a mozme davat dole 3x po dve hodiny. Podla mna nemusis mat vycitky. Hodnota alafa ma byt okolo 60,tak 53 uz nie je az tak zle si myslim ja. Nam dr.vravel,ze sa to vsetko upravi a nebudu ziadne nasledky ani nic a je dobre ze sa to zacalo hriesit hned.
@nikolajka2 alfa,riesit 🙂
@nikolajka2 ahoj.ako som sa zacala zaujimat o tuto temu,zistila som,ze snad kazdy ortoped ma ine odporucania..ine praktiky...my sme cca tri mesiace nosili remence 24hodin,dole len na kupanie,dokopy ich mala mozno hodinku dole,ku koncu uz som ich davala dole ked sme isli niekde alebo ked sme mali krst a tak..potom som mala davat uz iba na noc pri naleze 1a- a to som uz prestala...a tam som irobila chybu...lebo na dalsej kontrole to uz bolo horsie,stale sme mali davat na noc,to som uz davala poctivo a chvalabohu uz bolo 1a+,treba asi hlavne pocuvat doktorov.pri tejto diagnoze je najlepsie zacat cim skor,vtedy sa ro rychlo napravi.vam ich kedy nasadili??ked mate uz 8mes???
@eva2809 - do 6teho sme nosili 2 plienky a stale sa neupravovalo, alebo strasne pomaly.tak som si vypytala remence, lebo su ucinejsie. Mala uz dokazala vystriet nohy aj ked mala 2 velke plienky. Lekarka mi to mala dat ovela skor, neviem na co cskala. Mala uz teraz chce stvornozkovat a tazko ju udrzat aj v remencoch.
@lalia87 - no ja dufam, ze som to nepokazila. Bud. Tyzden ideme na kontrolu.
@nikolajka2 v 6tom mesiaci vam ich dali???
@eva2809 - hej v 6 tom, tiez ma islo porazit z lekarky.
@nikolajka2 jaj vam ich dali az v 6tom? A to dovtedy si nik nevsimol? Nam dr.vravel,ze cim skor tym lepsie,tak mozno tie prve tri mes.ste mohli skusit tych 24hod. Ja som myslela,ze od zaciatku ich mate. Vcera som sa pokusila dat na noc malej remene,no co ta nerobika,zadusaka sa od placu,tak som jej ich aj dala dole. Ked bola malinka,vydrzala v nich ale teraz uz ani za pana.
Ahojte možem poprosiť niekoho kto by nám ponúkol pavlíkové remence máme 6mesiacov.
Dakujem
Ach.dnes ideme od dr a tiez nam ich nakazali 😔 uz mame 5m :( asi budeme plalat spolu s malinkou 😔
dcéra mala Pavlíkove remence takmer rok. prvý mesiac to bolo viac trápenie pre mňa ako pre ňu, takmer každý plač som chcela "zvaliť" na to, že ich má. remence by vám mali nastaviť tak, aby jej to neprekážalo ani na brušku, ani na nohách, prípadne aby ju netlačili na ramenách. mala som chvíle, kedy som jej ich dala dole, že nech si pokope..priznávam. vtedy ma "uzemnil" manžel, že aby sme jej to nezhoršili...chodili sme plávať, to jej veľmi pomohlo - držanie tela, spevnenie svalov, ktoré nemohla používať ako iné deti. naučila sa s nimi aj loziť a keby jej ich nedal dole, tak už sa v nich tak pohybovala, ako keby chodila.
mamičky, hlavne vydržať. viem, čo to bolo pre mňa...nesmiete sa dať ;) ste silnejšie ako dáke remence. a možno bábätko plače, že sa nevie hýbať tak, ako by chcelo, ale vydržte. ja som si poplakala zakaždým, keď sme sa z kontroly vrátili a nedal ich dole...nepomôžete ani sebe, ani dieťaťu, lebo to vidí a cíti na vás, že vám nie je dobre. veľa trpezlivosti ;)
Nemate niekto zvysne biele? My mame tie hnede prackove komunisticke, mala ma 4 a pol mesiaca, ale je menšia
Ahojte, prosim vas, len o info. Ked ste mali PR na 24h.denne, ako casto vam ich povolovali?
My ich mame 3 tyzden a zatial bez povolenia.
@monnula My chodime na kontrolu raz za mesiac, az po 2 mesiach ich lekar povolil o jednu dierku
Ahojte,nepredava niekto alebo neviete ci sa da dakde kupit tubingenova orteza?budem vdacna za kazde info.ďakujem
Ahojte prosím nepredáva niekto pr číslo 2?? Nikde nie sú a súrne potrebujem. Dakujem
Kocky,mozem otazku? Nemam nastudovane za akych okolnosti vlastne babatko dostava liecbu pomocov remienkov... Je to pri dysplazii bedrovych klbikov alebo aj v inych pripadoch. Moja slecna ma totiz 3 mesiace a pri poslednej kontrole este nemala vyvinute (viditelne) jadierka. Ortoped nam nakazal prist na kontrolu o dva mesiace s tym, ze nie je potrebne malu balit nasiroko. Moja otazka znie: Mozeme dostat remienky aj v pripade, ak sa nam za tie dva mesiace na kontrolnom sone tie jadierka este stale neukazu? Lebo ak niektora z vas dostala remienky aj kvoli jadietkam, tak zacnem malu balit nasiroko znova (my sme ju zacali hned po prichode z porodnice, ale pediater ma po kontrole ked mala mesiac sfukol, ze naco to robim).
@chvostik1 remienky ani tubingen neriesis jadierka. To je nieco ine
Nasa malinka ich nosila od prvej kontroly u ortopeda. Bolo to strasne obdobie. Vobec som si ju ako babo neuzila. Naplakala som potoky slz. Ale babo to zvladalo lepsie ako ja. Po kazdej kontrole ked sme s nimi isli zas domov som mala chut niekomu/sebe nieco spravit od zlosti a lutosti. Nozicka je uz ale ok a z tubingen ortezy uz len skareda spomienka. Vsetkym maminkam co toto prezivaju zelam pevne nervy a vydrzat. A to doslova. Nepovolovat ortezky.. nikomu to nepomoze prave naopak. Vela sil..
@barbara_lux Barborka, dakujem za odpoved. Trosku si ma teraz upokojila. Len si neviem predstavit ako sa bude riesit situacia ak sa nam bedajboze tie jadierka predsa len "neurobia".

@eva2809 - ahoj, citala som tvoje prispevky a chcela som sa ta spytat, na ako dlho si davala remence dole za den?My mame alfu okolo 53 stupnov a beta 43 st. A davam jej ich dole 3x za den po cca 2 hodiny, pretoze malicka ma uz 8 mesiacov a strasne sa hybe. Tak ju nechava poplazit sa po byte. No ale teraz mam zly pocit z toho, lebo ked citam diskusiu, tak sa to moze aj zhorsit. A moja mala trieska nohami ako das a aj do kocara.