Pľúcne chlamýdie v rodine

lieskovyoriesok
14. máj 2018

Ahojte, prosím o radu. Mužova mama ma pľúcne chlamýdie, preliecovane dlhodobo atb... ale stále kašle prechodne, raz je lepšie- inokedy horšie. Nebýva s nami, ale moje deti s ňou prichádzajú do kontaktu samozrejme, avšak! Stále im dáva piť z pohára, čo pije ona alebo dokonca malej kuse jablko a potom jej ho da( okuse jej šupku) mám na to strašne nervy, ale neviem jej to poriadne povedať, snažím sa vždy dať dosť pohárov a všetko, ale mám pocit, že mi to nieked robí naschval. Deti sú teraz trochu nachladene a ja už konspirujem, či nemajú aj ony. Lekárka ma chce objednať na intravenozny odber... 4 ročnej a 18mes, ale neviem, či to mám podstúpiť a trápiť ich odberom do žily. Čo b ste robili na mojom mieste? Okrem toho teda, že povedať svokre, nech to nerobi? Aj keď neviem, či to pomôže. Ak mali Vaše deti tuto chorobu, mali nejaké vážne prejavy? Dali b ste detom brat krv za tYchto podmienok?

matrix87
14. máj 2018

ahoj,
u nas sme mali podobny problem. Moj starky ochorel na silny chlamydiovy zapal pluc, ked mal maly 1mesiac. Minimalne polroka sme tam neboli. Postupne sme k nemu na chvilu chodili (kedze byval v dome s rodicmi mojimi), syn sa naucil, ze si nema od starkeho nic brat pre istotu, a ked mu daco aj dal, tak mi to doniesol, umyla som poriadne a tak. Mne bolo starkeho velmi luto, lebo ta choroba ho trapila tri roky, raz viac, raz menej..., ale v zaujme zachovania zdravia svojho syna, ktory mal vtedy problem aj s oblickami a castymi chorobami dychacich ciest, som proste urcila jasne pravidla, nebozkavat sa, nepit z jedneho pohara, nejest spolu a tak... starky to chapal, syn to chapal. Vzdy ked sme sli domov tak si riadne umyl ruky...
A co sa tyka tych odberov, tak u nas, kedze mu casto brali krv a moc na vysetrenie, tak som povedala, ze nech spravia aj na chlamydie a este akusi bakteriu, co mal starky...

lulula1990
14. máj 2018

@lieskovyoriesok aj u nás svokra mala chlamýdie opakovane, kaslala, moj malý s nou bol v kontakte, ale piť z pohára, alebo oblízať po nej lyžičku nedávala. Len ho bozkala občas na líce, ale aj to mi vadilo, predsa tie bacile sa prenesú aj tak. Malý to od nej nedostal. Raz dostal chlamýdie pri pobyte v nemocnici (boli sme tam s iným problémom) a kaslal dost, najskôr suchý a potom vlhký, hlienový kasel, musel mat 3 krát antibiotiká po sebe. Dr mi vravela ze deti to mávajú casto.

zunastruna
14. máj 2018

treba dat urobit odbery celej rodine, moje deti to mali tiez a museli sme cela rodina k lekarke, aj stari rodicia. Syn strasne dlho mal s tym problemy, netreba to podcenit. Kaslal hadam aj rok, taky divny kasel, ako ked pes brese... uz som aj myslela, ze alergia k tomu sa pridala. A teda svokru radsej nenavstevuj, ked nerespektuje tvoju ziadost. je to velmi nezodpovedne. mozno to nerobi naschval, pozabudne sa, no nech sa najskor prelieci. si mama a svoje deti si chran.