Po koľkých dňoch treba ísť k lekárovi s teplotou u dieťaťa?
nemala veľké len 38 max 38,5 tak či mame vydržať ešte začal včera
A striedam nurofen a panadol
ak ma viac ako 3 dni horucky (nie teploty) a nezlepsuje sa to (nepredlzuje sa interval atd), tak to zacinam riesit s lekarkou.
teraz su take virozy, ze ma dieta horucky a teploty aj 7dni. ak ma chripku tak toboz.
Ja zvyknem pockat tie 3 dni, to väčšinou stihnú vybehnúť aj tie ďalšie problémy k tomu (kašeľ, sopel, bolesť hrdla…) a už sa vieš zariadiť podľa toho aj lekár už vie podľa ďalších príznakov riešiť … keď ma “len teplotu” aj doktor ti povie … čakajte, dajte lieky od teploty keď bude viac ako 38,5 a ozvite sa mi za 2 dni ako sa máte 🤷♀️… ja viem, je hrozne 3 dni kukať na utrápené dieťa ale naozaj skôr to nemá zmysel… ale chápem ta … moje prvé dieťa keď malo prvú vysokú horúčku hneď som bežala na pohotovosť ako blesk a doktorka na mňa hľadí že od kedy ma teplotu? A ja že pred 3 hodinami začala 😂😂😂🤦♀️ vtedy som sa poučila a už viem … inak bola to 6. choroba a už sme odvtedy mali aj 7. chorobu aj iné fajnotky a úvodná teplota je skoro pri všetkom 🙈
Záleží aj od stavu. Ak ide napríklad len o teplotu a sople, tka čakám vždy 3 dni. Ak nastáva na tretí deň zlepšenie, to znamená, že vidím, že teplota už postupne klesá, intervaly medzi liekmi sa predlžujú, tak ani nejdem aj keď ešte teploty pretvavaju. Ak stav stagnuje, alebo sa zhoršuje, tak samozrejme ideme k lekárke.
Iné je, keď napríklad pri teplotách aj vracia, alebo hnackuje. Lebo telo sa rýchlejšie dehydruje, takže tam som veľa v strehu. Ale v zásade treba sledovať celkový stav dieťaťa. To znamená, či je čulé, či pije, papá. Je normálne, že pri teplote je unavené a spí, ale zároveň po klesnuti teploty pri lieku by malo aspoň trochu "ožiť". Takže všetko treba zvážiť, ale väčšinou aspoň. 2-3 dni sú potrebné, aby sa stav začal zlepšovať. U nás sme ale rekord mali 6 dní teplôt. Zvládli sme bez ATB, bola to chrípka. Všetko to chce aj trpezlivosť a dať telu priestor a čas, aby sa z choroby dokázalo pozviechať.
Rak 3-4 dni , keď je teplota okolo 39 a ide zrážať . Aj crp bude mat dobrú výpovednú hodnoty , aj iné symptómy už budú rozvinuté , čiže dr. Lepšie stanoví diagnozu .
7 rocna dcera zvykne mat teploty 2-krat do roka. Ked ma okolo 38, zvycajne uz na druhy den je bez teploty a je to ok. Ked vystreli nas 39, idem k dr., lebo je to angina alebo ucho.
Syn 3 a pol rocny - sledovany na plucnom - akonahle ma 2 dni teplotu, ideme k dr. On ako mu stupne teplota, uz je zle a bud skonci s ventolinom a prednison, alebo na atb. Jeho pediater uz vie..ale ak tam je iny, vzdy ma najprv zdrbe, ze naco tak skoro a ked vysetri dieta, tak ze ok, mala som pravdu. Naposledy sme takto odisli s anginou a bronchitidou v jednom, po doktorkinej prednaske, ze s 2 dnovou horuckou sa k lekarovi nechodi. Od soboty horuckuje opat. Takze dnes smer pediater.

@maminkadeticiek lieky ako nurofen a panadol treba dat podla stavu dietata, nie ho nechat za kazdu cenu vytrapit. Aj pri nizsej teplote. Znizenie teploty neznamena, ze telo si nevytvori na chorobu imunitu.