icon

Podozrenie na autizmus u trojročného syna

11. aug 2021

U môjho syna je podozrenie na autizmus má 3 r a začali sme kolotoč vyšetrení.Mam 40 r.jeden neempaticky doktor mi naznačil, že som rodila neskoro a autizmus je častý vo vyššom veku rodičov muž má tiež 40 r.Prosim tie čo máte takéto deti rodili ste tiež "neskôr"?je to pre mňa všetko nové chaos v hlave a výčitky, že som rodila stará a preto je moje dieťa choré.Syn je z IVF moje vajíčka aj mužove spermie.Mam výčitky, že asi bol dôvod prečo sa nám nedarí.

lylyjana
•
11. aug 2021

Myslim, ze v prvom rade prestan riesit tvoj vek a vycitky. Vseobecne je zname, ze cim vyssi vek, tym viac rizik. Ale, v principe je to uz teraz jedno, ci? Dieta uz mas. Tvojmu synovi to nijako nepomoze, ak by si to aj potvrdila, ze je to vekom. Treba sa sustredit na neho a aby sa mu polepsilo. Na keby bolo keby a na vycitky je neskoro a akurat ta oberaju o energiu, ktoru mozes venovat synovi. Drzim palce!

darcy123
•
11. aug 2021

Mala som 39 keď som rodila a moje deti nemajú autizmus.... Nie je to o veku.

thereisabear
•
11. aug 2021

Je to hlúposť 🤦 Kopec mladých rodičov má deti s PAS

martina123s
•
11. aug 2021

Tak to je dobre hlupy nazor s tym to naozaj nema nic spolocne.

coco1
•
11. aug 2021

Je to hlupost.ja som maleho mala v 31r. a ma lahucku formu.takze ziadne vycitky ☺

jeliz59
•
11. aug 2021

Ja som mala 25 keď som rodila a stalo sa....takže vekom to zrejme nebude....

evka_s
•
11. aug 2021

Syn má PAS, narodil se když mi bylo 28, manžel 31. Věk rodičů v souvislosti s diagnózou u nás teda nikdo nezmiňoval (že by měl na autismus nějaký vliv)

katus226
•
11. aug 2021

neries, vacsina doktorov nevie o autizme ani ň. nas pediatricka ubezpecovala, ze autista by sa k nam nikdy nepritulil, a kedze nas maly sa rad tuli, tak urcite nie je autista. jasneeee... inak rodila som v 30r

pininka1
•
11. aug 2021

@katus226 to je dobry blud. Ja robim s autistami a niektori sa tulia v jednom kuse, bezne sa odo mna ani nepohnu.

pininka1
•
11. aug 2021

U autizmu vek nezohrava rolu, skor u inych chorob moze byt vacsia pravdepodobnost. Je teraz uplne jedno kedy si rodila, podstatne je pomoct chlapcovi, aby ste to zvladali co najlepsie.

poohie
•
11. aug 2021

to je uplne jedno, ako to vzniklo, to aj tak nezistis, nevie sa o tom vela.
sustred sa na to, aby si syncekovi co najlepsie porozumela a ulahcila mu v zivote.
vela sil ti zelam!

mariahribik
•
11. aug 2021

Musím sa pripojiť. Môj syn má PAS a rodila som v 21 r. Nezávisí to od veku. Veľkú rolu tu zohráva genetika a taktiež problémy vznikajúce pri pôrode.