Pol roka trvajúce kútiky u 7 ročnej dcéry
Ahojte zienky. idem si po radu, lebo uz som zúfalá. Dcera ma uz cca pol roka kutiky. Mne to ani nepride ako klasicje kutiky, skor take cervene flaky na kutikoch ako jednicentovka. Boli sme s tym u dr. Brali sme na to masticky fungicidin, framykoin, kedze najskor vysiel zo steriv stafylokok a potom kandida, predpisali nam aj klotrimazol, lidky flukonazol, potom kortikoidnu mast belogent, po tej to trosku ustupilo, ale nie celkom. Ta
Mast sa nemoze davat dlhofobo, tak nam zas predpisali fucidin mast. No uz vidim, ze sa to zhorsuje, akobahle sme vysadili ten belogent. Uz chodim a prosim dr.ci betreba ist na nejaku imunialergologiu, alebo cibto nie je prejav inej choroby. No vobec ma nepocuvajy, furt yo uzavru ako kutiky a predpisu nieco ine. Krvny obraz mala ok, vyslo jrj trochu nenej d vitaminu, yo uz uzivame vigantol a malo zeleza. Dr.nam predpisala na mesiac maltofer. Ze sice to zelezo bolo znizene, ale krv jej brala ked bola chora, vraj to sjace aj podla stravy a choroby. Ale kedze ine veci duvisiace so zelezom mala ok, tak vraj len nejake multivitaminy ma uzivat. Ja uz som fakt zufsla, bola som u styrich koznych dr., Ale kazdy to uzavre ako kutiky a viac neriesi. Nestretli ste sa s tym niektora?
mast sa nemoze v
@veselazuzanka umývať v repiku najviac ako sa dá..posadiť ju s tamponikom k hrnčeku vždy čerstvo uvareneho repika a namacat..užívať znova béčko, železo a nosiť si vlastný príbor do školy a piť iba zo svojej fľaše!!
ahoj.ja mam kutiky bolave uz dva roky a teraz mi zistili malo zeleza a cervenych krviniek..nasadili mi zelezo..2x denne maltofer a po mesiaci uzivania su konecne kutiky zahojene..vraj to je pri nedostatku zeleza.
@bibkanunik repik vyskusam veru.ju to neboli ani nic.ani chrasticky nema.skor to vyzera ako flak.zelezo jej vraj davat nemusim.no aj tsk jej dzvam aspon melasu ktora obsahuje vela zeleza a obcas aj tbl jej dam...
@klaudulenka to vysdie som tebe pisala. A tebe dca rojy d tym nic berobili ci si nebola u dr.
@veselazuzanka tento problem som presne mala aj ja s dcerou. Kutiky sme nijako nemohli vyliecit ziadnymi mastami. Ide o oslabenie imunity a treba doplnit telo vitaminmi. Kupte jej RIBOFLAVIN ( to je vitamin B) tento nam zabral po par dnoch i ked predtym vit.B uzivala ale len B-komplex. Riboflavin obsahuje vyššiu davku vit.B a to telo potrebovalo. Ked kutiky zmiznu, treba ho vysadit a zasa zacat, ked sa objavia. Ja som uz ani nedufala,ze jej nieco zaberie, mala to hrozne. Vyskusajte a uvidíte.
@veselazuzanka vyskúšaj presne tak ako som napísala, mala som úplne rovnaké kútiky tak dlho ako tvoja dcera a v podobnom veku. A tiez boli veľké ako cent určite, žiadne maste nič nepomohlo..nakoniec obyčajný repík, vlastný pribor a béčko so železom..samozrejme béčko najviac na tri mesiace a železo ak nie je určite anemicka tak len občasne na začiatok..
@veselazuzanka ja som vtedy bola na vyšetrení s malou, len som sa kožnej medzi rečou spýtala a poradila mi ten balzam, keď pomohol, už som to ďalej neriešila... Ja by som ho vyskúšala, kým sa dostanete zase k nejakej dr, spolu s vitamínmi ako baby píšu a hygienickými opatreniami
@majocka199
@bibkanunik
@zabina27 babulky zlate ste. Uz som bola dnes kupit ten la roche posay cicaplast. Zbehnem este do kauflandu a kupim repik a riboflavin. Zelezo mam doma. Urobim este tuto kutu a skusim sa objednat na to imuno. Lebo ja uz som fakt pstchicky vycerpana z toho. Ono ked jrj to ponatieram, trisku sa to ukludni, rano este ako tsk ale poobede ked pridrm po nu do školy, tak ma chytaju mdloby jed to vidím. Uz mi to bolo sj trspne, lebo uz sj spoluziacka ss jej pýtala, preco ma take vacsie usta. No ako deti. Proste jevto vifitelne s vlovrk ss citi trspne aj v skole, ze to neriesi, pritom uz pol roka ss tym zaoberam. Dakujem za rady, vyskusam...
@veselazuzanka susedivi potvrdili celiakiu 62 r.
@cacianka no super.tak to som zvedava co zistia nam...
@veselazuzanka kútiky sú príznakom aj nedostatku železa.
@nessmikulova ano to uziva..
@veselazuzanka ahoj no mozes este skusit skin cap krem - nemusis kupovat, popytaj vzorku v lekarni alebo nam poslal priamo distributor. Ked som videla, ze vzorka zabera objednala som krem. Este mam dobre skusenosti s vitella ictamo - co je biely ichtamol so zinkom a mozu to uz babatka, alebo obycajny oftalmoseptonex. Vies niekedy ani ta imono nemusi nic ukazat - moja starsia mala testy na 1 s hviezdickou a ekzem na nemocnicu.
@janage skin cap ma mama.skusim sa opytat.ichtamolovu mast mam tiez nejaku.vlastbe gafrovu s ichtamolom.neviem ci to moze byt.aj zinkovu som uz kupika,aj sudocrem mam.masti mam uz za desiatky eur...
@veselazuzanka a vy mate kde ekzém...
Skus potierat aj koloidnym striebrom.
@veselazuzanka ja som mala kutiky rok v kuse. Domonca take, ze sa mi tam chrasty robili a zacal rast taky vyrastok.. No strasne to bolo. Nic nezaberalo. Nakoniec mi pomohol bkomplex a len tak na noc som skusila bephanten. A hned mi zabral. A odvtedy ich mam iba po navsteve zubarky, ale ten bephanten mi ich do rana vylieci.
@stanulienkat
@brrrrrciatko diky zienky za rady...
@veselazuzanka moj syn to maval tiez. Nervy na dranc. V skole vlastny pribor po kazdom jedle poriadne umyt usta kutiky. A ziadna cokolada. Je sice alergik ale toto nam pomohlo.
@veselazuzanka
Syn mával kútiky a kadejaké iné kožné prejavy pred zistením celiakie, plus mu potom zistili aj rôzne potravinové alergie. Vplyvom celiakie bol silné anemický.
Po nasadení diéty sa mu všetko upravilo. Mas lahostajnych lekárov Naša pediatricka to hneď riešila a následne nás poslala na imunoalergologiu, oni môžu robiť vnášam podrobnejšie testy.
@veselazuzanka gafor s ichtanolom je hnedy, vsetkofarbi a smrdi je agresivnejsi ako ta vitella ja osobne by som to na tvar dietatu do okolia ust nedavala. Ak sa rozhodnes tak len tenku vrstvicku a musis ustrazit aby si to neolizovala.
@veselazuzanka poznam, masti su financne narocne a ked nezaberu su to vyhodene peniaze. Ak sa da zozen vzorky, pozicaj si od niekoho kto pouziva. My s ekzemom bojujeme uz vyse 10 rokov, mam 2 atopicky, a veru co jednej zabralo druhej casto nie, maloco obom. Ale ten skin cap, vitella ictamo a oftalmoseptonex su pre obe ok. Ak nemas doveru v koznu zmen ju. Deti mali vybornu koziarku, konzultovala som vsetko s nou. Aj volnopredajne co som skusala. Ja napriklad nie som za caste umyvanie kutikov, voda velmi vysusa kozu a ak pouzivate mydlo tak nahradit penou bez mydla bupi napr. Resp. po umyti premastit jemne. A maste nemiesat. Kazdej daj sancu par dni a uvidis. Drzim palce
Ja somala kutiky pol roka a zabral mi az fucidin, nasedeny B komplex, zvysit C a zelezo. Drzim palce
Dakuhem zienky za rady a skusenosti, ste zlate. Este nieco z toho poskusam a som rozhidnuta sa objednat na alergo a asi si zidtim koznu v inom meste. V basom som uz bola u vsetkych štyroch ..
@janage hlavne naposlefy mi dr.povedala ze mam kazdu hodinu dat inu mast. Za prve je v skole a za dtuhe mi to ako laikovi pride cudne cpat na co piate cez deviate.
@veselazuzanka moja si v skole mastila raz denne okolo obeda a zo zaciatku jej pripominala pani vychvavatelka. Kupila som excipial kids krem, aby to bolo male a skladne. Rano a vecer sme mastili doma. A mozete skusit bahno z mrtveho mora nam zabera uzasne. Ale maju ho len vo vacsich baleniach tak najlepsie tiez pozicat.
@veselazuzanka capat urcite nie krizom krazom. To ani nebudes vediet co zabralo ak by. Maste napr. Su velmi mastne a prave to moze byt poda pre mnozenie kadecoho, koza nedycha ak to capes kazdu chvilu. Tu poslednu koznu isto zmen co Ti toto radila.
@janage mam masku z mrtveho mora. Myslis ze to mozem skusit? Ja neviem ani ci to treba premastovat alebo vysusovat. Navyse to ani nevyzera ako kutik ale take cervene flaky...
@janage no nasa vychovavstelka by isto nebola ochotna jej to pripominst...

V norme...