icon

Pol roka trvajúce kútiky u 7 ročnej dcéry

veselazuzanka
6. apr 2019

Ahojte zienky. idem si po radu, lebo uz som zúfalá. Dcera ma uz cca pol roka kutiky. Mne to ani nepride ako klasicje kutiky, skor take cervene flaky na kutikoch ako jednicentovka. Boli sme s tym u dr. Brali sme na to masticky fungicidin, framykoin, kedze najskor vysiel zo steriv stafylokok a potom kandida, predpisali nam aj klotrimazol, lidky flukonazol, potom kortikoidnu mast belogent, po tej to trosku ustupilo, ale nie celkom. Ta
Mast sa nemoze davat dlhofobo, tak nam zas predpisali fucidin mast. No uz vidim, ze sa to zhorsuje, akobahle sme vysadili ten belogent. Uz chodim a prosim dr.ci betreba ist na nejaku imunialergologiu, alebo cibto nie je prejav inej choroby. No vobec ma nepocuvajy, furt yo uzavru ako kutiky a predpisu nieco ine. Krvny obraz mala ok, vyslo jrj trochu nenej d vitaminu, yo uz uzivame vigantol a malo zeleza. Dr.nam predpisala na mesiac maltofer. Ze sice to zelezo bolo znizene, ale krv jej brala ked bola chora, vraj to sjace aj podla stravy a choroby. Ale kedze ine veci duvisiace so zelezom mala ok, tak vraj len nejake multivitaminy ma uzivat. Ja uz som fakt zufsla, bola som u styrich koznych dr., Ale kazdy to uzavre ako kutiky a viac neriesi. Nestretli ste sa s tym niektora?

mast sa nemoze v

Strana
z3
janage
8. apr 2019

@veselazuzanka ak je to cervene a nemokva dala by som vitellu, zinok to skludni, ichtamol ma protizapalove ucinky a konzistencia je taka ze to nevysusa. Bahenna maska neviem co obsahuje my len ciste bahno z mrtveho mora mame. Pozri zlozenie. Pripadne este ten oftalmoseptonex, je to dezinfekcna mast a vyuzijes ju pri drobnych odreninkach kdekolvek na tele teda nie len pri ociach. U nas taka prva pomoc niekedy. Max sa pouziva sedem dni v kuse, tak za tri dni uvidis uz ci pomohlo. S ekzemamy je ten problem, ze casto sa vracaju a malokedy sa zisti spustac.

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

Zienky objednsla som dceru na alergo. Akurat sa im uvoľnilo jedno miedto na stredu. Tak o osmej na odbery. Ako to prebieha potom? Za ako dlho su vysledky?

mkado
8. apr 2019

@veselazuzanka my sme mali cca o 3 tyzdne

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@janage skusim pozriet tu vitellu. Akurat v dr.max mi ju na nete neukazuje a tu mame iba taku lekaren...kiezby nsm pomohli na tom alergu...

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@mkado coze? No super. Myslis ze aspon nieco by jej skusila dst na tie kutiky ci vsetko az po vysledkoch?

mkado
8. apr 2019

@veselazuzanka no to s urcitostou neviem povedat. A nejaku alternativu ste neskusali?

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@mkado uz xy kremov. Takze toto je moja posledna nadej, kedze kizne nula bodov. To isto bude povod niekde inde ..

ivianocka
8. apr 2019

Ja to mam z nedostatku zeleza,to doplnam melasou.a mastim to usnym mazom,je to pre niekoho nechutne,ale ucinnejsie ako vsetky masticky co mi na to kedy dok dala.a to uz od 6 rokov...

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@ivianocka aj ja som jej kupila melasu...dakujem

tatisna
8. apr 2019

Už dávno si mala zmeniť kožnú...držím palce. Radu nemám, iba ak takú, že mne na kútiky zaberá vydrhnut ich obyčajnou kuchynskou soľou na prste. Stipe to riadne a u dieťaťa je to asi nepoužiteľné...ale z večera do rána mám po kútiku...

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@tatisna ja som bola už u štyroch kožných. podľa mňa to ani nie sú kútiky ale niečo iné alebo niečo skryté, čo sa takto prejavuje...

mkado
8. apr 2019

@veselazuzanka tak to urcite. Za kazdym koznym "defektom" treba hladat vnutornu pricinu. Krem iba potlaci zovnajsok, po case sa problem vrati. Vlastna skusenost u maleho. Nie s kutikmi, ale s ekzemom. A tych pricin ozaj moze byt vela. My sme vsadili na alternatívnu liecbu a ekzem sa odvtedy neukazal 🙂

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@mkado ja to uz tri mesiace sk nie viac hivorim tym doktorom. Dnes som sa objednala na alergo na drzovku sama a potom som ska pytat vymenny listok. Lebo doteraz mi ho nebol ochotny nik dst akoby za to platili. Tsk uz sa spolieham ns to...

mkado
Autor odpoveď zmazal
mkado
8. apr 2019

@veselazuzanka no lebo mnoho lekarov lieci, avsak malo z nich uzdravuje. A nehladaju pricinu, iba "odstranuju" dosledok. Asi tolko by som k tomu povedala. Drzim prsty, nech sa podari odhalit pricina 🙂

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@mkado mas pravdu a dakujem

tatisna
8. apr 2019

@veselazuzanka oh, tak to je smutné že žiadna kožná nevie pomôcť ... Ale ak by to bolo niečo iné tak by sa to neprejavilo aj inde, nielen na kutikoch? Možno sa to v dôsledku nesprávnej liečby tam usadilo a nechce to odísť...to len tak uvažujem, veľmi Ti držím palce. My sme mali pleseň na prstoch na nohách, cca 2-3 mesiace, no mala som dosť. Ale kožná nám pomohla...

veselazuzanka
autor
8. apr 2019

@tatisna dakujem. Neviem naozaj ci by sa nejaka alergia slebo nedostastok niecoho ineho muselo prejavit sa aj inde, ale uz som z toho fakt zúfalá...

veselazuzanka
autor
9. apr 2019

Neviete mi prosim povedat, ci na alergo na tie odbery ma ist dcera nalacno?

hivanik
9. apr 2019

@veselazuzanka .....my sme chodili na lacno
A dnes mi jedna znama hovorila, ze jej dcera na taketo cervene flaky zabral pityol na vecer natriet....,ze uz nevedela co dat a pityol zabral

veselazuzanka
autor
9. apr 2019

@hivanik dakujem. A tie flaky mala tiez na ustach? A tiez dlho?

hivanik
9. apr 2019

@veselazuzanka ...ano na ustach...vyskusala toho tiez dost ..taku tenku vrstvu natierala a za par dni ani stopy....drzim palce....daj vediet...

veselazuzanka
autor
9. apr 2019

@hivanik dakujem ti.zlata si.vsetky ste mile, snazili ste sami naozaj poradit. Uvidim co povie na tom alergu. Boze kiezby nam uz tam pomohli,lebo ja uz som na nervy z toho

Strana
z3