icon

Pomoc s kolikou

ivkada
25. okt 2015

Ahojte mamicky, viem ze diskusii o kolike a podobny ch problemov s dojcatami je tu vela ale nepodarilo sa mi najst konecne tu vitaznu metodu nad kolikou. Mam takmer 8 tyzdnovu dcerku (nekojenu iba na UM - nemala som uz od zaciatku mliecko aj po namahavom usili ☹ ) Takze sme postupne presli na Nutrilon ktory jej davali uz v nemocnici. Ten mi ale po tyzdni zacala sialene grckat tak nam dala dr.BEBU AR no len co cert nechcel zacali sa este vacsie problemy nevedela sa vyprdkat a o kakani ani nehovorim. Tak sme opat (aj ked som nechcela ale boli sme nuteni) presli na BEBU Sensitive. Citala som na nu same dobre reakcie tak som dufala ze nase problemy su fuc..Omyl..po dlhych citaniach tu i na inych forach som sa snazila najst rady ktore by nam pomohli. Vela z nich je uzitocnych no nas problem spociva hlavne v tom ze mala sialene hltavo pije co jej sposobuje silne a bolestive prdiky a s tym spojene krce ktore jej zabranuju v spokojnom vykakani sa.Uz som skusala kvapky babycalm, fenyklovy cajik, polohovanie na brusko, nosenie na tigrika, pravidelne uziva probiotika, cvicenie s nozickami a masirovanie beuska je uz nasou stalo tradiciou pri kazdom prebalovani, rektalna rurka (pri nej sa vzdy vypusti ako balon a napokon vykaka),dr.mi povedala ze mozme skusit ovsene vlocky teda odvar z nich tak jej ho uz 5 dni davam no a samozrejme sme uz aj niekolkokrat menili flasky..no nic nam nas problem nevyriesilo.. pije hltavo stale.prosim vas mamicky zlate viete mi niektora poradit co mam este skusit??nechcem aby sa na rurku naucila pouzivam ju uz len ako vychodiskovu ale to je v podstate vzdy ked potrebuje kakat a som z toho uz zufala..nechcem aby sa na nu naucila a mala v neskorsom veku problem sa vyprdkat ci vykakat..prosim poradte mi pripadne mi sem hodte linky na diskusie o ktorych viete..ja som ich uz citala hadam 100...dakujem pekne

danielita18
25. okt 2015

@janulik2008 a ved vigantol je tiež dečko

evittam
25. okt 2015

@danielita18 Ja netvrdim,ze im nic nie je,lebo som im nedavala vigantol....Ja tvrdim,ze je to "humus"😉 Za chvilu 8 a 2.

evittam
25. okt 2015

@danielita18 Ano je to Decko,ale v takej forme,ze spôsobuje niekt. detom koliky a ine tazkosti....Dakujem neprosim.

janulik2008
25. okt 2015

@danielita18 ano je to dcko ale nie každý to znesie ... preto davame od jamienson ... Možnblby pripad ale napr aj panadol aj valetol je na bolesť hlavy a u niektorých iedno nezabera a druhe Áno 🙂 pori je to na tebe vyskúšaj uvidíš ... my sme dali raz a stacilo museli sme supnut malej sab aby sa to ukludnilo ... davame to od J a je to v pohode ...

danielita18
25. okt 2015

@evittam to ešte nemôžeš zhodnotit či sa to neodrazí v neskoršom veku ešte majú veľmi málo rokov,a ked vigantol je humus tak sa chcem spýtat či nekupuješ v obchode zeleninu a ovocie či davas len z vlastnej záhrady,či všetko čo jete dávaš z vlastnej výroby, určite nie a podla mna je 100 krat vacsí humus tie striekané ovocie a zelenina a všeliaké konzervy a všeliaké iné humusy čo predavajú v obchode,a ked mas deti choré či nedavas ATB lebo je to humus a ešte vela iných vecí o tom by sa dalo dlho polemizovať

danielita18
25. okt 2015

@janulik2008 ale ty to dečko aspon davaš ale ja nechapem tie čo ho nedavajú a najviac ma vie zarazit ked mamičky napíšu že raz dali a bolelo bruško lebo dali vigantol a že ked nedali tak už bruško nebolelo ale ani jedna nenapíše anevyskúša že nasadit ho naspat a overit ci ozaj znova zacne plakat ci ej to zneho

evittam
25. okt 2015

@danielita18 Pozri, dávaj svojim deťom čo len chceš. Ja zase nechápem matky, ktoré sa sťažujú ako ich deti bolia brušká, prípadne sú mrzuté a furt im to budú dávať. Nehnevaj sa na mňa, ale žiadna z nás asi nie je taká sprostá, ak teda dávam dieťaťu vigantol je mrzuté, plače, bolí ho bruško a neviem čo ešte a zabudnem dať alebo naschvál nedám a zrazu je všetko ok a spravím to tak aspoň 2-3x, tak asi to bude len z toho a z ničoho iného a prečo by som mala svoje dieťa trápiť?! Preto, lebo to povedal lekár? Hm, aj to je dôvod. A naštuduj si niečo o tom aké sú umelé vitamíny a minerály pre nás "prospešné" - naše telo tieto chemické látky vôbec nevie spracovať a všetko vylúči z tela von, takže asi tak.....A ešte raz, napísala som len svoj názor a skúsenosť, a ty sa s ním nemusíš vôbec stotožňovať a ani to nečakám. A konzervy nekupujem a ani ATB moje deti ešte vôbec nebrali - nemali prečo 😉 Môj skoro 8-ročný syn má už dosť rokov na to, aby som mohla zhodnotiť, že nepodávanie vigantolu mu nijak neublížilo, nakoľko ak by mu chýbal, tak sa to určite nejak prejaví, vitamínov aj minerálov má dosť v pestrej a vyváženej strave. A zeleninu mám väčšinou svoju, niečo kupujem ale furt lepšie ako chemický humus z liekov . Áno a vigantol je humus a už bol aj párkrát stiahnutý z trhu - niektoré dávky...

https://www.youtube.com/watch?v=r2yjbI-v0is
danielita18
25. okt 2015

@evittam 🙂
bol kvoli tomu kvapatku tam bolo niečo zle asi tak

janulik2008
25. okt 2015

Aby bolo jasne my sme nezačali hned davat d od jamiensonu ... je tomu možno mesiac a mesiac mala nebrala vôbec žiadne dcko ... a trapit malu aby sa zistilo ci z toho je zbytočné podľa mna ak dovtedy nemala žiadne problémy ....

danielita18
25. okt 2015

ak je ten vigantol taký hrozný tak náš by mal koliky do 2 rokov dovtedy som davala 🙂

janulik2008
25. okt 2015

@danielita18 je jasne napísané na letaciku ze vedľajšie účinky su bolesti bruška neviem kto to sem pisal ... mala sk šťastie ze teba to obislo nie každý ma take šťastie .. je vela detičiek kt neznasaju vigantol ... tuším že
@evittamto pisala

danielita18
25. okt 2015

@janulik2008 my sme mali koliky a hrozné koliky ale určite nie vigantolu

janulik2008
25. okt 2015

@danielita18 tak my sme mali koliku z nutrilonu ... takže sme skončili na beba ... kúpili sme fľašky brown a nemala koliku resp ju bruško nebolelo ... dali sme vigantol bruško bolelo nedali sme bruško nebolelo. Mala vedľajšie účinky smola nebudeme ju trápiť

danielita18
25. okt 2015

@janulik2008 ale ty si aspon to dečko dávala,ale niekto nedáva nič a to ja nechápem

kvetinka0099
25. okt 2015

Moj maly to tiez mal no volaco strasne , kazdu pol hodinu mi plakal cez den aj vnoci nic nepomohlo, potom som zobrala stolicu dr ze aby mu odobrala vzorku a na koniec tam mal bakteriu ecoly ,a ze stoho su krce tak som mu davala probiotika a tim to zmizlo, a s bruskom mame do teraz problemi a ma 15 mesiacov, volaco zje a uz mu to je tazke a v noci som snim hore boly ho brusko ,a stakych jedal co by ho nemalo.

ancsika11
25. okt 2015

Ahoj, nam koliku zmiernilo mlieko HUMANA Anticolic(4.tá v poradí),masírovanie, cvičenie nožkami, ked už mal krče podala som kvapky Espumisan(vraj by mali pomoct do 15 min. a môže sa podať aj 10x za den), žehlila som plienky a teplé prikladala na bruško. Všetko na pokyny gastroenteorologičky. Z probiotík nam najviac pomohol Dophilus Infants. Fľašky sme mali obyčajné Avent. Kolika trvala do 4. mesiaca. Držím palce.

xevulax
25. okt 2015

Moje vsetky tri mali koliky teda sme si uzili. Nam Beba sensitive nerobila dobre, zlepsilo sa ttochu pri Nutrilone anticolics, kvapky sme vyskusali vsetk na trhu, odporucam jednoznacne coliprev. Dalej sme cvicili nozickami, masurovali brusko pupikom - po papani opatrne celmi lebo potom mi zas vrackali, to iste platilo aj o cviceni. Pocas papania sme sa davali odgrgnit. Super je aj tak vankusik z ceresnovCh kostok, da sa v mikrovlnke nahriat a dat na brusko (nahrievat opatrne aby sa babo nepopalilo), kazdopadne myslim ze mozte robit cokolvek kolika podla mna nezmizne mozno sa len znizi jej castost pripadne dlzka trvania. U nas sme praktizovali vsetko z tohto- najviac pomohol ten Coliprev a teple obklady na brusko. Casto mi zostali spokojne ked aom ich rozbalila z plienocky a mohli si kopkat vyzlecene nohami. No prajem pevne nervy, mne koliky vzali 10 rokov zivota hlavne pri dvojickach, dve placuce deti s bolestami a ja len dve ruky no plakala som s nimi. Ale tak casom bude lepsie.

danielita18
25. okt 2015

@xevulax my sme si ppri malom zažili koliky tiež som snim plakavala lebo to bol hrozný plač nám tiež zabrali až tie Coliprev u nás akoby sa stal zázrak odvtedy bol ticho z jedneho dna na druhý a to bolo v 10 týždni,tak do toho10 týzdna koliky a potom bol chvílu klud a potom od 4 mesiaca zubya pri každom zube teploty, ato ty pri dvojičkach tak to teda žiadna sranda

mila19
25. okt 2015

Ahoj, nečítala som všetky príspevky podrobne, ale za seba môžem napísať,
že fľašky od Dr. Brown sú naozaj dobré, náš malý predčasne narodený vedel len z nich piť prvé mesiace, bol veľmi slabý. Rúrka je dobrý pomocník. Probiotiká detto, ale až od 3.mes.myslím.
Mne sa malý zase v noci na každý prdík budil so strašným revom, v tom období som používala fl. Avent natural, tiež antikoliková.
Vyrástol z toho do 6 mesiaca. Zázračný prostriedok som nenašla, všetko len trocha uľavilo.
Ak sa ti dieťa nahltá vzduchu iba pri dennom pití mlieka, skúsila by som vymeniť fľašku a dať na slabší prietok ako používate v noci, Prípadne držať dieťa inak, iný sklon fľašky pri pití mlieka, poriadne vygrgať, dať teplý kúpeľ, aby komplet bruško bolo pod vodou.

evittam
26. okt 2015

@danielita18 Nejdem sa ani hádať a ani to nechcem, ale ja stále nechápem čo ty nechápeš na tom, že sú aj ľudia, ktorí sa nepchajú umelými chemickými vitamínmi a minerálmi. 😉 To je všetko z mojej strany.

ivkada
autor
26. okt 2015

Ahojte dievcata tak mame za sebou celkom rusnu noc..a mam otazku..neviete odkedy mozu dojcata odvar zo sliviek?? Muz to niekde cital a ze jej to mam urobit no moc sa s tym nestotiznujem ked ma este len 2 mesiace pomaly (2.11)

tecko28
26. okt 2015

@ivkada to by som asi neriskovala, pri zapche skor len probiotika a davat cistu vodicku, nech sa stolica viac zriedi. Ale najistejsie ti odpovie pediatricka

katarinka26
26. okt 2015

Ak uziva malinka Vigantol, vymen ho za Baby D od Jamieson, presne taketo bolestive rekacie mavaju niektore deticky po Vigantole, drzim palce

tecko28
26. okt 2015

@katarinka26 to sa tu uz vcera vasnivo rozoberalo cely den 😀

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada Ahoj, tak toto sme mali aj my s nasim Miškom. Od malinka bol hladoš a hltavo papal. Tiež sme vystriedali viac značiek UM, nakoniec sme skončili na France lait. Nás takéto bolesti sprevádzali do pol roka tuším. Ak ti môžem poradiť, nám veľmi pomohli flaše Dr. Brown. Majú antikolikový systém a malému to veľmi pomohlo, teda skoro uplne. No a samozrejme sme museli dávať do každej flase po 15 kvapiek sirupčeku Sab Simplex, ako sme toto robili tak len malokedy mal problémy a to je riadny hltač do teraz. Kvapiek sa neboj, sú na báze, že naviažu na seba bublinky a výjdu von, v tele bábätka nič nezostáva. Ale tie flase by som ti naozaj odporučila, my sme ich mali až 4. Pretože sa trošku zložito čistia, tak aby som ich mala vždy čisté aspoň 2 🙂 🙂 nám toto pomohlo 🙂 nič iné 🙂

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada http://www.maderna.sk/katalog/product/11923/ ... toto su oni, a maju super cumlik, taky mäkký, čiže postupne sa bábo naučí menej ťahať, menej námahy musí vynaložiť ako napr. pri avent flaškách, bože tie boli hrozne

ivkada
autor
26. okt 2015

Tieto flasky mam len inej znacky a nepomohli..skor by som povedala ze este viac hlce..

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada a akej znacky? my sme tiez vymenili viacero antikol. ale az tieto zabrali... a ak teda nie flasky tak skus tie kvapky na brusko

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada jaj a este k rurke, my sme tiez na nej boli a maly sa na nu nenaucil, skoro kazde 2-he kakanie bolo s nou, co som mala robit, ked sa len pucil a neslo mu to... ale ako mal 5 mesiacov, zacal sa vrtiet a hybat ... no problemo 🙂

ivkada
autor
26. okt 2015

Tieto flasky mam len inej znacky a nepomohli..skor by som povedala ze este viac hlce..