icon

Pomoc s kolikou

ivkada
25. okt 2015

Ahojte mamicky, viem ze diskusii o kolike a podobny ch problemov s dojcatami je tu vela ale nepodarilo sa mi najst konecne tu vitaznu metodu nad kolikou. Mam takmer 8 tyzdnovu dcerku (nekojenu iba na UM - nemala som uz od zaciatku mliecko aj po namahavom usili ☹ ) Takze sme postupne presli na Nutrilon ktory jej davali uz v nemocnici. Ten mi ale po tyzdni zacala sialene grckat tak nam dala dr.BEBU AR no len co cert nechcel zacali sa este vacsie problemy nevedela sa vyprdkat a o kakani ani nehovorim. Tak sme opat (aj ked som nechcela ale boli sme nuteni) presli na BEBU Sensitive. Citala som na nu same dobre reakcie tak som dufala ze nase problemy su fuc..Omyl..po dlhych citaniach tu i na inych forach som sa snazila najst rady ktore by nam pomohli. Vela z nich je uzitocnych no nas problem spociva hlavne v tom ze mala sialene hltavo pije co jej sposobuje silne a bolestive prdiky a s tym spojene krce ktore jej zabranuju v spokojnom vykakani sa.Uz som skusala kvapky babycalm, fenyklovy cajik, polohovanie na brusko, nosenie na tigrika, pravidelne uziva probiotika, cvicenie s nozickami a masirovanie beuska je uz nasou stalo tradiciou pri kazdom prebalovani, rektalna rurka (pri nej sa vzdy vypusti ako balon a napokon vykaka),dr.mi povedala ze mozme skusit ovsene vlocky teda odvar z nich tak jej ho uz 5 dni davam no a samozrejme sme uz aj niekolkokrat menili flasky..no nic nam nas problem nevyriesilo.. pije hltavo stale.prosim vas mamicky zlate viete mi niektora poradit co mam este skusit??nechcem aby sa na rurku naucila pouzivam ju uz len ako vychodiskovu ale to je v podstate vzdy ked potrebuje kakat a som z toho uz zufala..nechcem aby sa na nu naucila a mala v neskorsom veku problem sa vyprdkat ci vykakat..prosim poradte mi pripadne mi sem hodte linky na diskusie o ktorych viete..ja som ich uz citala hadam 100...dakujem pekne

ivkada
autor
26. okt 2015

@aljosa1 tommee tippee uz som to tu spominala..volala som aj s dr.a nakazala nam espumisan a vraj to treba vydrzat....aaaach

katarinka26
26. okt 2015

@tecko28 aj pod mojimi prispevkami k baby d sa vasnivo vzdy rozobera vigantol, ale tolko mamiciek mi to uz napisalo ze po baby D im to preslo ... ze nemyslim , ze nieco v tom nie je 🙂

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada ak ti mozem este poradit, Sab Simplex kvapky sú na rovnakej báze ako espumisan ale majú viac účinnej látky ... sú silnejšie, nám espumisan nezaberal ... ani v lekárni o tom nevedeli, kazdej mamine davali espumisan :/

ivkada
autor
26. okt 2015

@aljosa1 sab simplex neviem zohnat lebo maju vypadok vo vyrobe 😠 tak preto espumisan..snad aspon trosku pomoze

aljosa1
26. okt 2015

@ivkada a neboj, ono to prejde, len viem je to tazke, my sme to mali tiez a bolo to velmi narocne :/ ale uz je fajn ... skus niekde v lekarni, nech sa ti ozvu ked budu mat...

danielita18
26. okt 2015

@evittam čo by som nechápala,ani ja sa nepchám umelými vitamínmi,ja som davala len vigantol malemu,nič iné

evittam
26. okt 2015

@danielita18 No vidis, a predpokladam,ze ak by mal nejake problemy,ako pisu niekt.mamicky a prisla by si na to,ze je to z vigantolu,tak by si mu ho tiez asi nedavala.😉

danielita18
26. okt 2015

@evittam no to by som ozaj musela mat dokaz ze je to práve z toho vigantolu,a ja by som napríklad nikdy nedala detom martankov a tie podobné akože vitamíny teda u mna je to škoda penazí lebo ak by ozaj obsahovali nejaké vitamíny tak by určite po zjedení celej krabičky na jeden raz tak by mali určite vedlajsie účinky alebo nejaké problémy ale tomu chlapcovi čo ich mam dáva namiesto cukríkov tak tomu nič nie je a býva často chorý a ja mam tiež svoj názor na farmaciu a na biznisové lieky ,ale určite sú lieky ktoré aj liečia a určite saa aj ja čo najviac vyhýbam chémií a radšej uprednostním prírodné prostriedky

evittam
26. okt 2015

@danielita18 A to by ti nestačilo ako dôkaz, že dieťa je mrzuté, bolí ho bruško,má koliku....a vysadím na deň-dva a zrazu je v poriadku a žiadny z tých príznakov nemá? Mne to stačí na 1000% 😉

danielita18
26. okt 2015

@evittam no moja sestra to skusila lebo jej to tiež nejaká poradila a vysadila na 4 dni a mala hučala aj tak a bolesti mala aj tak,a náš malý ked maval záchvaty plaču tak vždy len večer a pritom som mu vigantol davala len ráno,kamartka pred pár dnami tak isto vysadila vigantol na 5 dní a malý mal stále rovnaké problémy a tak nasadila naspat,tak preto si mysím že najviac na vine je vigantol,môže saulavit ale nechce sa mi verit že po vysadení vigantolu je vsetko uplne super a zmiznu všetky bolesti aproblémy

danielita18
26. okt 2015

@danielita18 že najviac na vine nie je vigantol opravujem preklep

evittam
27. okt 2015

@danielita18 Pozri už sa mi nechce písať stále dookola o tom istom. Ty máš pozitívne skúsenosti s Vigantolom aj tvoja sestra,kamarátka. Ja a moje kamarátky zas opačný. Napríklad najnovšie moja dobrá kamarátka má mesačnú dcérku - začala jej byť mrzutá, koliky,.....zabudla dať raz večer Vigantol a dieťa ako vymenené, ale nejak to tomu nepripisovala a ani ju to nenapadlo a dávala ďalej, dcérka zase začala mať problémy, tak Vigantol vysadila na 2dni a bolo zase všetko ok. Takže to nebolo len ASI z vigantolu. 😉 Sú deti čo ho znášajú a čo nie, ako som už písala. Ja som to neriskovala vôbec a tu sme, radšej v inej forme ako takejto - to je celé.

skoupilka1
27. okt 2015

@ivkada ahoj, nechce sa mi tu čítať všetky odpovede a príspevky k tvojej téme, ja som mala tiež veľký problém s mojou prvou dcérkou. No myslím, že krčiky nie sú zo značky mlieka, ale zo spôsobu, akým tvoja maličká mlieko pije. Možno skúsiť dať mlieko častejšie, keď ešte nie je veľmi hladná. Možno nebude tak hltavo piť, nenasaje tým pádom toľko vzduchu a nebude mať bolesti. Samozrejme by som pokračovalaaj so Sab Simplexom alebo Espumisanom alebo inými kvapkami. 🙂 Prajem veľa síl a trpezlivosti. 😉

danielita18
27. okt 2015

@evittam ok 🙂

patricia_xxx
27. okt 2015

Nám pomohli kvapky Bio gaia Protectis v podstate zo dňa na deň. Sem tam ešte mala dcérka bolesti keď som niečo zjedla, ale inak bolo konečne po plači a večerných bolestiach.

mamadana2
27. okt 2015
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

My máme veľmi dobrú skúsenosť s kvapkami Coliprev, ktoré som pridávala do UM. Kŕče aj bolesť bruška prestali 🙂

zuzulikh
27. okt 2015

skúste masáž bruška s olejom z čiernej rasce - je vhodný ako masážny olej pri detských brušných kolikách, pre deti všetkých vekových kategórií je účinný pri bolestiach bruška – do jedného roku by mal byť olej riedený s inými rastlinnými olejmi pri vnútornom užívaní. viac na https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...

ivkada
autor
18. nov 2015

Ahojte mamicky tak krce nam skoncili len mala nevie stale sama kakat a uz som z toho na nervy..jedine stale s rektalnou rurkou 😠 masaze a cvicenia nam pomahaju len na prdiky

danielita18
18. nov 2015

@ivkada skúšala si odvar z kamiliek? a aké kvapky jej pomohli od bolesti

ivkada
autor
18. nov 2015

@danielita18 odvar z kamiliek nie ale kamilkovy cajik..bio gaia spolu s babycalm

danielita18
18. nov 2015

no tak som myslela sypané kamilky zaliat a precedit a do toho odvaru zarobit aj mliečko,náš tak fungoval do 3 mesiaca možno až do 4,a inak je to sranda fakt na tie deti sú každé iné Vám biogaia pomohli a náš z nich vracal

ivkada
autor
18. nov 2015

@danielita18 ja som skusila asi vsetko a az tieto..a inak tie coliprev co tu baby spominali sa davaju pri alergiach na mlieko..skusim ten odvar na tie som uz expert 😄

ivkada
autor
18. nov 2015

@danielita18 este jedna vec ale ona nema zapchu a kamilky su na to nie??lebo ja som jej cajik robila ked ju zapekalo no ona zapecena neni len nevie dat von to prve s prepacenim hovienko a potom uz pekne kaka a nema to ani tvrde uplne v pohode konzistenciu to ma..vcera dokonca bola redsia..aby sa nestalo ze sa nepochopime ;)

danielita18
18. nov 2015

@ivkada to nie je pri alrgií na mlieko ale pomoc pri trávení laktozy lebo niektorým detom este netrávi a ja som to aj tak vesvetlovala ze pokial su to len zápchy a plyny tak tam su Coliprev zbytocne že treba vedite rozlíšit koliky a krče pri trávení lebo ked su krce tak deticky boli žalúdok a nie bruško z nafukovania a preto som ti aj poslala link aby si si to prečítala lebo je to tam presne vysvetlené,a po akej dobe dávas malej rúrku lebo mne doktorka povedala ze 2 dni sa ma pockat aona ked tam bude mat toho viac tak to bude musiet vytlacit a nas takto zacal penkne kakat sáma ked vidis ze tlačí tak jej skus dat nožičky do hora amierne pokrcit a tak drzat

ivkada
autor
18. nov 2015

@danielita18 no mne lekarka povedala ze ked vidim ze tlaci a ona je niekedy az fialova ako tlaci no to sa s tou biogaiou upravilo..teraz tlaci a smeje sa pri tom a nic nejde..tak neviem ze ci mam teda cakat aj ked ma uz brusko ako balon (prdiky odchadzaju v pohode) alebo ze co 😕 lebo mi aj dr.povedala ze pri UM by mala kakat kazdy den..ale ked nema krce na co jeh zbytocne tu rurku tam davat..no je pravda ze pri masirovani stahuje nozicky

danielita18
18. nov 2015

@ivkada ja by som tu rúrku nedávala ona sa musí naučit tlačit sama a nie je pravda že musí kakat každý den ved jej sa to tiež musí upravit ved je ešte malinká a nemôže byt všetko hned 100%,pockaj 2 dni náš tiež nekakal aj 2,3 dni a rurku som nedala na odporučanie doktorky ze pokial nie je nervozny a uplakaný mam ho nechat nech sa učí tlacit a potom uz pekne zacal kakat sam dovtedy som nechapala radost z jedneho hovienka 🙂

ivkada
autor
19. nov 2015

@danielita18 mno tak vcera sa opakovala historia 7hodin vecer nareky stonanie...no co som mala urobit..teraz co som prekvapena je od 5tej hore a zas ju boli brusko..aaach chuda moje..no nic skusim co mi radis inak by som vcera pockala ale to sa fakt niekedy uz neda vydrzat a zbytocne ju trapit vtedy este viac nechcem..no urobila som jej este vecer zase ten kamilkovy cajik teda aspon kym nekupim sypane a urobila v nom mliecko tak neviem ci ju aj z toho teraz to brusko nepobolieva lebo mi prdka do ruky jedna radost..uvidime aky bude dnes den..drz palce

danielita18
19. nov 2015

@ivkada držím palce ja uplne viem čo prežívaš a najlepšie sú sypané kamilky ale ked iné nie je tak aspon nejaké a myslím ze bruško z kamiliek jej sa musí len to trávenie upravit a kolko už má týzdnov?

ivkada
autor
19. nov 2015

@danielita18 10 tyzdniv ma..no este cele doobedie mala sialene krce tak som uz volala doktorke a na skusku jej zmenila mlieko tak uvidime..dufam ze od decembra uz bude len lepsie a lepsie lebo uz sa nevladzem pozerat ako sa chuda len trapi..

danielita18
19. nov 2015

a aké mlieko jej teraz dala? a ty ked jej dáš rúrku tak jej aj výjde vzduch? a ona má aj prdíky?