icon

Pomôže dieťaťu ambulantná kúpeľná liečba v Turčianskych Tepliciach?

janaka85
6. máj 2026

Vybrali sme si tieto kúpele pre 8 r dceru, lebo sme ich mali bližšie a keďže sme chceli co najskôr začať , tak sme mohli ambulatne dochádzať. Ale po prvých dňoch som celkom zhrozená, že nechápem ako jej tu majú pomôcť všetky tie procedúry, viac tu leží ako sa hybe a ak ma cvičenia tak max 15 minút 20.... 1x denne. ma operovane šľachy po kontrakture na nohách, zle chodí.
prosím povedzte, že tu niekomu pomohli s dieťaťom.

anonym_4d7dff
6. máj 2026

Poistovna preplaca par procedur denne, ak chcete viac, tak musite si doplatit. Zial, je to tak v kazdych kupeloch pri pobytoch cez poistovnu

sara07
6. máj 2026

nemá ani bazen, ani nejaku masaž nič ?

anonym_2b2fa0
6. máj 2026

@janaka85 na operované slachy chodia ambulantne aj do Dunajskej Lužnej a cvičenie tiež netrvá viac ako 30 min.
Musíš si priplatiť
Ak chcete bazén a masáže , rôzne stimulácie, ako bicykel, elektroliečbu, kyslík a podobne ..
Všade si musíš priplatiť , úplne že všade , aby si dostala starostlivosť

sara07
6. máj 2026
@anonym_2b2fa0

@janaka85 na operované slachy chodia ambulantne aj do Dunajskej Lužnej a cvičenie tiež netrvá viac ako 30 min.
Musíš si priplatiť
Ak chcete bazén a masáže , rôzne stimulácie, ako bicykel, elektroliečbu, kyslík a podobne ..
Všade si musíš priplatiť , úplne že všade , aby si dostala starostlivosť

@anonym_2b2fa0 fuch a to ma potom aky vyznam že ti pre dieta predpišu kupele a ty komplet všetko vlastne caluješ

anonym_2b2fa0
6. máj 2026
@sara07

@anonym_2b2fa0 fuch a to ma potom aky vyznam že ti pre dieta predpišu kupele a ty komplet všetko vlastne caluješ

@sara07 no v rámci kúpeľov je to chabé
Ja by som si priplatila, ide o jej zdravie , ta pooperačna rehabilitácia je fakt dôležitá

anonym_2b2fa0
6. máj 2026
@anonym_2b2fa0

Ja by som si priplatila, ide o jej zdravie , ta pooperačna rehabilitácia je fakt dôležitá

@anonym_2b2fa0 a hlavne je rozdiel keď chodiš ambulantne mám pocit , to je ako na páse

sara07
6. máj 2026
@anonym_2b2fa0

@anonym_2b2fa0 no ved práve že je fakt dôležita a nechaju ta v tom samu ako rodiča

janaka85
autor
6. máj 2026
@sara07

nemá ani bazen, ani nejaku masaž nič ?

@sara07 bazén máme tepli smraragdovy, kde sa ma sedieť, no reku nie moja, ničím tam relax ale musí aspoň chodiť po tom sedatku. inak masáž ma tiež občas. len ja som mala predstavu, že minimálne ta fyzioterapia a nejaké cvičenia budú oveľa častejšie. dnes mala napríklad na fit lopte skupinovo, akože bolo to dosť pro forma, keďže zloženie babičky a moja dcéra.

sara07
6. máj 2026
@janaka85

@sara07 bazén máme tepli smraragdovy, kde sa ma sedieť, no reku nie moja, ničím tam relax ale musí aspoň chodiť po tom sedatku. inak masáž ma tiež občas. len ja som mala predstavu, že minimálne ta fyzioterapia a nejaké cvičenia budú oveľa častejšie. dnes mala napríklad na fit lopte skupinovo, akože bolo to dosť pro forma, keďže zloženie babičky a moja dcéra.

@janaka85 🙈 mám dost ako
však je vo vyvoji, rastie fakt nie je jedno ako sa to dá dokopy
neskusiš sa spytat v poistovni či to tak fak ma byt ? to maju ako nával že by ju nestihli indiviudálne na tej lopte aspon 15 min

kacena4
6. máj 2026

a co si očakávala od rehabilitacii zametanych na starsich chorych ľudí... ak mas dieta po operacii mala ist na klasicky liecebny pobyt do detskych kupelov, nie ambulantne. mne po operacii pomohli kupele. najma ta voda teply bazen nie ue o kupany a aktivite ak je teda teply sedavy. na to su cvicenia vo vode. my chodime do nimnice a super aj s dcerou ambulantne. ma cca 4 druhy vody, cvicenie, masaz, magnet, elektro... cca 4 procedury denne aj sobota nedela

janinah
6. máj 2026

mali ste uvodné vyš. u lekara,on ordinoval čo uznal za vhodné a stále sa môžeš s lekarom o tom rozprávať. Ale niekedy je menej viac,možno na to treba ísť postupne a pomaly.

janaka85
autor
6. máj 2026
@kacena4

a co si očakávala od rehabilitacii zametanych na starsich chorych ľudí... ak mas dieta po operacii mala ist na klasicky liecebny pobyt do detskych kupelov, nie ambulantne. mne po operacii pomohli kupele. najma ta voda teply bazen nie ue o kupany a aktivite ak je teda teply sedavy. na to su cvicenia vo vode. my chodime do nimnice a super aj s dcerou ambulantne. ma cca 4 druhy vody, cvicenie, masaz, magnet, elektro... cca 4 procedury denne aj sobota nedela

@kacena4 no akože keď niekto prijma aj deti tak čakám, že vie pracovať s deťmi 😅, ze sa teda deťom budu venovať. Ja som neni odborník na kúpele, proste človek veri, ze vie čo robia a keďže ambulantne som sa vedela dostať najrýchlejšie do kúpeľov, tak som verila, že to bude k dobru. Ved ako uvidíme čo bude ďalej, každopádne zatiaľ som dosť rozčarovana z toho. Celkovo ako sa organizuje pooperačna rehabilitačna starostlivosť, to myslím aj mimo kúpeľov. Keby som nezvyšila hlas, tak rehabilitaciu v bydlisku by sme dostali až po vyše mesiaci od prepustenia z nemocnice. nebolo to nič extra ale teda aspoň niečo, furt oslavovali kúpele ako to tam rozhýbe.... a tak som robila všetko aby sme čo najskôr šli a takto som narazila. No uvidíme....

anonym_4d7dff
6. máj 2026
@sara07

@sara07 poistovna kupelom uhradi tak 3 - 4 procedury denne, viac nie. A procedura je aj pohar vlaznej vody z lieciveho pramena alebo pol hodinka lezania v liecivej vode z miestneho pramena.

sasa1310
6. máj 2026

@janaka85 vo Veľkej Fatre? Tam chodia deti?

anonym_c2a689
6. máj 2026

Ja som chodila dost po kupeloch a v nich len sami stari lekari, aj v dochodcovskom veku. Neviem, ake oni mozu mat uz vedomosti. Nastuduj si nieco o diagnoze svojej dcery na Googli a AI a budes mat prehlad, co je pre nu vhodne. Potom sa vrat k lekarovi, ktory jej robil vstupnu prehliadku a predpisal procedury a odkomunikuj s nim, ze jtore chces zmenit za ake ine. Bezne sa to v kupeloch robi. Pytaj sa aj, kolko min ma trvat napr masaz, ci cvicenie. Hoci oni v kupeloch niekedy natahovali stopky.

barbora854
6. máj 2026

V každom meste sa určite nachádza nejaké centrum kde chodia cvicit deti .kupele?to by ma ani nenapadlo a rehabilitácie by som objednavala už po operácii .a zas nemyslím si že môže hneď zaťažovať nohy nejakým dvojhodinovym cvičením .hodina by mala úplne stačiť a tiež myslím že nejaké cviky viete robiť aj doma stačí študovať .kúpele fakt cele zle

barbora854
6. máj 2026

A keď nie sú love na rehabky treba si založiť zbierku

janinah
6. máj 2026
@anonym_c2a689

Ja som chodila dost po kupeloch a v nich len sami stari lekari, aj v dochodcovskom veku. Neviem, ake oni mozu mat uz vedomosti. Nastuduj si nieco o diagnoze svojej dcery na Googli a AI a budes mat prehlad, co je pre nu vhodne. Potom sa vrat k lekarovi, ktory jej robil vstupnu prehliadku a predpisal procedury a odkomunikuj s nim, ze jtore chces zmenit za ake ine. Bezne sa to v kupeloch robi. Pytaj sa aj, kolko min ma trvat napr masaz, ci cvicenie. Hoci oni v kupeloch niekedy natahovali stopky.

@anonym_c2a689 jasne,nech ordinuje AI ,stari lekari su na figu...to važne?
PS moja dr.v kupeloch ma cca 35r. Niezeby o toto šlo...

anonym_c2a689
6. máj 2026
@janinah

@anonym_c2a689 jasne,nech ordinuje AI ,stari lekari su na figu...to važne?
PS moja dr.v kupeloch ma cca 35r. Niezeby o toto šlo...

@janinah pišem z vlastných skúsenosti. Nie som mladá, mám dosť diagnóz a skúsenosti s lekármi rôzného veku. Áno, AI sa zavádza aj do zdravotníctva, ale ty to predsa musíš vedieť.

alickapusinka
6. máj 2026
@janaka85

@janaka85 toto sa u nás v kúpeľoch všetko plati.Takže keš poisťovňa nič.Ak chceš niečo naviac všetko musiš platiť.Toto su u nás kúpele luxus.ved tu bývam a nič tu nevidim len zahraničných zopár našich a ostatok zahranična klientela.Všetko sa u nás plati všetko naviac.

alickapusinka
6. máj 2026
@sasa1310

@janaka85 vo Veľkej Fatre? Tam chodia deti?

@sasa1310 áno samozrejme chodia aj take čo maju detsku obrnu