icon

Poraďte značku dobrého kolostra

xlucia
8. okt 2012

... pre deti. tabletky, alebo sirup alebo co sa vam osvedcilo? ktora znacka? a cena?

lenulienka_m
Odpoveď bola odstránená
smoni
30. júl 2015

LR - stredoeuroppske, 12 hod.

cipka999
9. sep 2015

ďakujem krásne 🙂

crazy17
30. sep 2015

Ahojte, viem vám objednať colostrum od LR - a zaslať bez poštovného ;)

magdalenatothova33
8. jan 2016

@pavolh Zdravim
kolko ma kvalitne kolostrum obsahovat IgG?a kolko mg kolostra by malo byt v jednej kapsule?dakujem

pavolh
10. jan 2016

Dobry den skusim Vam to vysvetlit takto:
- obsah IgG a iných imunoglobulinov - nie je spravne zaoberat sa tym kolko by ich malo kolostrum obsahovat, kolostrum je prirodzena latka, ktoru produkuje krava hned po oteleni a je tam urcity prirodzeny obsah týchto zloziek. Z mojej skusenosti vyrobca, ktory prehnane zdoraznuje obsah IgG a pouziva to ako marketingovy nastroj nie je uplne seriozny. A to preto, lebo takyto vyrobca umelo pridava IgG do kolostra,aby mohol deklarovat vyssi obsah IgG. Kolostrum sa ma konzumovat tak ako ho nadelila priroda, z dolezitych latok sa nema nic odoberat a nic pridavat, lebo sa tym narusuje prirodzeny pomer týchto latok. Latky imunitného charakteru ucinkuju ako komplex, navysenim jednej latky sa narusuje prirodzena rovnovaha je to skor v neprospech ucinnosti kolostra. Pri spracovani kolostra sa odobera iba mliecny tuk (lebo ten sa rychlo kazi a potom by bola doba pouzitelnosti kolostra extremne kratka) a tiez kazein (mliecna bielkovina) - tato zlozka nie je potrebna, naopak mliecne bielkoviny nie su prospesne pre nase telo. Obsah IgG v kolostre kolise v kazdej sarzi, v zavislosti od rocneho obdobia, krmenia, stavu dobytka a pod. Vyrobca kolostra zvacsa pozna minimalnu hranicu pod ktoru obsah IgG neklesne (je to 20g/liter). Este jedna vec k tomuto - ked Vam niekto hovori o percenualnom obsahu IgG opytajte sa ze percento z coho ma na mysli... Percento z celkového objemu?, percento zo susiny?, percento z pomedzi ostatných imunoglobulinov? na toto Vam málokto bude vediet odpovedat 🙂 Zhrniem - deklarovanie obsahu IgG je ciste marketingovy nastroj.
- kolko mg kolostra by malo byt v 1 cps? - zakldna denna davka kolostra v susenom stave je pre dospelého cloveka 800 mg/den. Cize ak vyrobca uvadza, ze kapsula obsahuje 400 mg kolostra a odporuca davkovanie 2x denne je to 800 mg. Takze postacujuci obsah je 400 mg v 1 kapsuli. Mensie davky pre dospelého cloveka nemusia byt dostatocne. Musim Vas ale upozornit na jednu vec, najdolezitejsim faktorom pri vybere kolostra je sposob akym sa spracovava - cize ked hovoríme o kapsulách, v ktorých je susene kolostrum vo forme prasku, tak mam na mysli sposob akym sa kolostrum susi. Kolostrum totiz obsahuje vela termolabilnych latok (enzymy, latky bielkovinovej povahy - ci uz aktivne proteiny alebo rozne protilatky, ci imunitne faktory, ktore obsahuju aj nejaku bielkovinovu cast). Pokial sa pri spracovavani prekroci teplota cca 30-40 stupnov, tak sa tieto latky degraduju (nicia), iste ste poculi pojem denaturacia bielkovin. Vacsina vyrobcov pouziva technologiu susenia horucim vzduchom - predstavte si zvysly valec, v ktorom je horuci vzduch s teplotou cca 120 stupnov, v hornej casti valca je tryska, ktorou sa vstrekuje tekute kolostrum, to prepada cez horuci vzduch, cim sa odpraruje voda a na dno valca dopada prasok. Aj ked odparovanim vody sa teplot vo valci znizuje, stale je hodne nad 40 stupnov. Tento sposob sa pouziva ptreto lebo je lacny. Iny sposob je takzvana lyofylizacia - ale susenie studenym vzduchom (aj Freeze dry sa to oznacuje). Tento proces je setrny, mozete si pozriet na webe ako sa robi. Je ale casovo aj technologicky narocnejsi, preto ho vyuzivaju len niektori výrobcovia (ja ich nazyvam seriozni). Okrem susenia je este treba spomenut, ze kolostrum kym je este v tekutom stave sa tiez musi osetrit, lebo obsahuje rozne bakterie, ktore by skratili jeho zivotnost. Tu zasa neseriozni výrobcovia pouzivaju pasterizaciu - zahriatie na kratku dobu. Zasa to zhrniem: nesetrnim susenim kolostrum moze stratit az 50% svojej povodnej ucinnosti.
- a aku znacku si vybrat? - pytajte sa vzdy na sposob spracovania, ci sa pouzivaju vyssie teploty, potom si pozrite obah kolostra v 1 kapsuli (aspon 400 mg) a samozrejme cenu. Z toho Vam vyjde napríklad toto: v lekarnach hodne dostupne kolostrum od firmy Barnys, kapsule obsahuju 500 mg kolostra, vyzera to dobre, ale pri spracovani sa pouziva prave ta nesetrna technologia, cize realne maju tieto kapsule ucinnost akoby boli iba 250 mg-ove, cize slabu. A este k tomu je toto kolostrum z Kanady. Európania by mali uzivat kolostra z nasho kontinentu. V lekarnach najdete lyofylizaciou spracovane iba Biocol a Delta colostrum - tu ale ked si porovnate cenu, tak Vam z toho vyjde lepsie Delta colostrum, obash kolostra je rovnaky 400mg u oboch. A Biocol je prave to kolostrum, kde vyrobca deklaruje vysoku hladinu IgG, cize ho tam umelo dodavaju.
Kvalitne kolostrum este mozete ziskat od firmy LR - je to ale multilevelovy predaj - v nicom sa nelisi od Delta kolostra, jedine o 100% vyssou cenou 🙂

Takze volba je na Vas.

pavolh
10. jan 2016

@smoni LR kolostrum nie je kolostrum odoberane do 12 h. Odobera sa z dvoch prvých dojeni a zmiesava sa. Cize do 24h 🙂

smoni
11. jan 2016

@pavolh asi ťažko... LR kolostrum sa odoberá do 12 hodín, je to certifikované a overené najväčším nezávislým puncom kvality SGS INSTITUT FRESENIUS GMBH http://www.institut-fresenius.de/index.shtml nech sa páči prečítať si čo všetko sa u LR kolostra sleduje, kým je pustené na trh k zákazníkovi

pavolh
11. jan 2016

Bol som vo vyrobe v Hesslingene, kde sa kolostrum pre LR vyraba. Vertme ze mam pravdu, nie vzdyje to do 12h. Ale to nie je ani podstatne, ak by ste sa v problematike orientovali hlbsie, vedeli by ste, ze niektore latky su v prvych hodinach v nizsich mnozstvach ako neskor. Takze odber do 12h je uplne optimalny.

smoni
11. jan 2016

@pavolh odkiaľ viete koľko sa problematikou zaoberám?... nie je to ani rok, ani dva, ale to nie je podstatné, ako ani doťahovanie sa.
Každopádne je dôležité - účinok a certifikácia a to LR kolostrum jednoznačne spĺňa, kritéria naň sú nastavené vysoko ako aj na celý proces spracovania, preto je na trhu tak žiadané a vyhľadávané
A kolostrum vyrobiť nemôžete, môžte ho tak nanajvýš spracovať, keďže sa jedná o prírodný produkt

gviera
11. jan 2016

Ja som pre syna vyskúšala asi 3 druhy z lekárne, ale naozaj účinné u neho je LR kolostrum.

pavolh
11. jan 2016

@smoni Nechcem sa s Vami dotahovat. Ste pravdepodobne v strukture firlmy LR. Len Vam poskytujem validne informacie, ktore mam. Ja ani netvrdim, ze LR kolostrum je nekvalitne, alebo nieco podobne. Naopak je to jedno z najkvalitnejsich kolostrier na EU trhu. Jeho jedinym handicapom je extremne vysoka cena. Ale tak to u produktov v sietovom marketingu byva. Este doplnim - to, ze ma LR kolostrum Fresenius certifikat je ok, ale je to zasa len marketingovy nastroj. Tento druh certifikátu sa kupuje, stoji to hodne penazi. Je aj ine kolostrum, ktore je kvalitou na urovni LR kolostra, ale za dostupnejsiu cenu.

pavolh
11. jan 2016

@gviera Ktore konkretne druhy kolostra ste vyskusali, ak sa smiem opytat?

gviera
11. jan 2016

@pavolh Presne si to už nepamätám, lebo už 3 roky si pre svoju potrebu objednávam LR, ale spomínam si na to, že jedno bolo s karamelovou príchuťou.

gviera
11. jan 2016

@pavolh Fíha, to so vedomosti! Ďakujem.

pavolh
12. jan 2016

Ak karemelove, tak potom Delta colostrum. Je to podla mojich skusenosti zrovnatelne kolostrum s LR, co sa tyka kvality a ucinnosti. Ale pravdou je, ze nech je produkt akokolvek dobry, tak ucinnost nikdy nie je 100%.

zdenka13
26. apr 2016

@pavolh Dobry den. Chcem sa opytat, co hovorite na to colostrum od essens. Uz sa vam podarilo zistit viac info, popripade sa stretnut s kompetetnymi osobami tej firmy? Dakujem.

pavolh
26. apr 2016

@zdenka13 Dobry den, ano nejake info o Essens colostrum mam. S majitelmi sa mi spojit nepodarilo a priznam sa ani o to nestojim. Na margo tej pani s nickom Inffinity, ktora ho tu tak vrelo doporucovala a tvrdila, ze pozna osobne majitelku. No podla ju osobne nepozna, inac by mi na nu bez problemov poskytla kontakt, aby som si preveril odkial kolostrum nakupuju. Alebo mi ho nechcela poskytnut,lebo by som sa dozvedel,ze sa jedna o kolostrum s kategorie menej kvalitnejsich.
Treba si uvedomit,ze firma Essens funguje na principe MLM systemu (sietoveho marketingu). Ked som si pozrel ich portfolio a system, tak v podstate kopiruju nemecky MLM system LR Health and Beauties. Ak si otvorite katalog produktov a precitate si podrobne informacie o ich kolostre, tak zistite, ze essens kolostrum sa susi sprejovou technológiou, ktorej podstatou je prehananie tekutého kolostra cez rozohriaty vzduch (na cca 120 stupnov C), kedy sa odparuje voda a ziskava sa prasok. Je to nesetrna technologia susenia, pri ktorej sa velmi vyrazne redukuje mnozstvo imunitných latok a takmer vsetky enzymy. Takýchto kolostier mate na slovenskom trhu kopec a podstatne nizsiu cenu ako od firmy Essens. Takze kupit si kolostrum od Essens, ktore ma o 50% nizsiu ucinnost za cenu takmer 30€ mi pride absolutne nerozumne. V Cechach som komunikoval s jednym panom, ktory spracovava kolostrum - kravske aj kozie. Sam mi povedal, ze v Ceskej republike je velmi malo naozaj ekologických biochovov dobytka. Hovoril, ze ma problem ziskat kolostrum, kde by neboli zostatky po antibiotikách, ktore sa u krav pred otelenim preventivne pouzivaju (ako prevencia zapalu mliecnej zlazy, ktora je po oteleni pomerne casta). Suma sumarum, firme Essens az tak neverim a clenom ich sietovej struktury este nemej a podobne stanovisko odporucam zaujat aj Vam. S peknym pozdravom P.Hano

zdenka13
26. apr 2016

@pavolh dakujem za info. Dnes som objednala na vase odporucanie delta colostrum tekute. Tak snad to bude ok. Zatial som mala len z LR.

pavolh
27. apr 2016

Vyskusate, uvidite. Dajte vediet skusenosti s nim.

zdenka13
27. apr 2016

@pavolh je dobra i ta tabletkova forma?

pavolh
27. apr 2016

Su to kapsule. Zyvisi na aky ucel chcete kolostrum pouzit. Pokial chcete riesit zacinajuce ochorenie, alebo uz prebiehajuce, tak jednoznacne je vhodnejsia tekuta forma vo vyssich dávkach. Pevne formy su vhodne na prevenciu,alebo dlhodobejsie uzivanie (vyjdu v prepocte lacnejsie). Tekute formy su vzdy ucinnejsie ako pevne formy (kapsule, perly), ale zasa su drahsie.

nuska
11. okt 2016

Colostrum od LR je teraz v akcii. Idem objednávať, ak by mal niekto záujem rýchlo píšte, lebo sa míňa. Je to super teraz v tomto hroznom počasí. Veď nechceme deti dopovať antibiotikami. Nám sa osvedčilo a idem objednávať 6ks, aby sme mali zásoby re prípad.

grace82
8. nov 2016

@pavolh nepropagujete delta kolostrum len preto, lebo im odpovedate na.ich stranke na casto kladene otazky? Alebo su mena cista nahoda?!...na vase odporucanie ktore tu pisete som objednala delta kolostrum sirup...viete mi prosim poradit davkovanie pre 2,5roc.dieta?!...lebo na tuto otazku neviem najst odpoved na ich stranke...

pavolh
9. nov 2016

Ano, mozete tam najst moje meno. Robil som s nimi konzultácie, preto poznam dopodrobna charakter daného kolostra. A verte, pri malo kvalitnom kolostre by som nedovolil uviest aj svoje meno.
Davkovanie u malých deti (povedzme do 6r), moze byt polovicne v porovnani s bezne odporucanou dávkou pre dospelých. Problem je ale v tom, ze tekute kolostra sa musia po otvoreni spotrebovat zvacsa do 14 dni, potom uz stracaju na kvalite. Cize ak by ste u sirupov (ci uz je to Delta colostrum ,Biocol alebo LR - vsetky maju sirupy po 125 ml) pre male dieta pouzili davku polovicnu - 4ml, tak Vam polovica flase ostane nevyuzita. Vyznam to ma vtedy, ak mate 2 deti v takom veku a davku 8ml im rozdelíte. Odporucam, aby ste dietatku davali 2x 4ml denne (ked hovoríme o preventivnej davke). Samozrejme pri nastupujúcom alebo prebiehajúcom ochoreni je treba davku znasobit. Predavkovania sa nemusite obavat, tu nejde o klasicky synteticky liek.

grace82
9. nov 2016

@pavolh dakujem..do 14dni?uff..tak to mam problem.lebo tokolostrum som chcela davat dlhodobejsie...a cenovo si nemozem dovolit davat 2x po 26 eur...mohla by som potom prejst na tie kapsule ktore nemaju urcenu dobu spotreby?! chlapec bude mat 3roky v aprily..ci tych par mes.robi svoju rolu...musim mu dat imunitu do poriadku....mohla by som potom davat 1xkapsulu vysypat do vody 1xdenne...?!aby nam to vydrzalo aspon dalsi mesiac uzivania bez casoveho obmedzenia?!...dakujem a snad nerusim mojimi otazkami ale je toto pre mna novinka to kolostrum ucim sa

pavolh
9. nov 2016

@grace82 Bohuzial, tak to je. V tych kapsuliach by som nevidel nejaky problem v tom, ze Vas syn nema este presne 3 roky, skor v tom vysypani prasku, tym sa uciinost znizuje. Este by bola jedna varianta, zavolajte mi na 0907 993 055.

grace82
9. nov 2016

@pavolh dakujem Vam este raz, velmi ste mi pomohli...uz len cakat, aby sa dostavil zelany vysledok 🙂

mirkava
9. nov 2016

@pavolh zdravím, čítala som si Vaše príspevky a vidím, že máte prehľad. Švagriná robí s LR tak ako snáď už každý druhý človek. Takže objednávame len tam, ale tie ceny su neskutočne ale fakt neskutočne vysoké až niekedy uvažujem o dôverihodnosti tejto spoločnosti. Ďakujem za typ Delta colustrum zrejme vyskúšame...

dexter2016
Odpoveď bola odstránená