icon

Porucha pozornosti

monik412
18. okt 2012

Ahojte!má niektorá z vás už skúsenosť zo sýndromom ADD?viem akurát to že to nieje hyperaktivita

Strana
z2
ruka
20. máj 2014

nije neakceptuje ma aj papier od psychologicky a nic ani individualny program mu neurobili a nine inak hodnoteny chcela aby opakoval este raz prvu triedu kvoli diktatom a matematike ale doma vypocita bez problemov

emilii
6. jún 2014

@ruka aj môj syn má 8r. a tiež má ADHD + zatiaľ potvrdenú dyslexiu ... v škole je to väčší boj ako doma ☹ žiadne ohľady sa neberú ☹((((

strakovakatka
24. sep 2014

@ruka Skuste sa opytat riaditela školy, lebo väčšina škôl príjma aj integrované detičky a majú individuálny program. Učiteľka by mala brať na neho ohľad, synček nemôže za to, že ma ADHD, ani nie je hlúpy, len k nemu musí pristupovať individuálne. Toto riešte v škole, aby zbytočne synčeka nedemotivovali a nezhnusili mu školu. Možno triedna učiteľka v inej triede má iný prístup.
Mna upozornila nová triedna učiteľka dcéry, už je piatačka, že či nemá náhodou ADD, že je pomalá, nestíha... Vraj s ňou mám zájsť k psychologičke a keď budeme mať papier, tak ju zaradí medzi integrované deti a bude si ju viac všímať. Nemá s tým žiaden problém a ni iné učiteľky nie. Doteraz mala samé jednotky na vysvedčku, len som sa s ňou musela vela učiť doma a sledovať aby pracovala, aby "nesnívala" stále 🙂

strociatka
24. sep 2014

@monik412 Ahoj, poradim, len potrebujem viac info, ide o mladsiu Simonku? 4 roky?

monik412
autor
24. sep 2014

@strociatka jooj dakujem ale to bolo ohladom starsej.uz je to vyriesene.je v poriadku.problem bol v tom ze bola hlucha.mala 50% hluchotu.mala v uskach streptokoka pneumonia.dlho sme snim bojovali a nevedeli sme kde je.brali jej aj mandle a tam nebol.nakoniec sme zmenili orl doktora a vsetko sa pohlo tak ako malo.operovali ju,dali jej stipulky do usiek.a nase dieta da povahou otocilo o 180 stupnov.zacala komunikovat.uz je druhacka a skola jej ide dobre

petusska
16. feb 2015

@emilii Ahoj, tema je sice uz dlhsiu dobu neaktivna ale chcem sa len spytat, pises ze syn ma ADHD, boli ste len u psychologa alebo vas poslali aj k psychiatrovi a na neurologiu? citala som ze aj tam dieta posielaju pri tejto diagnoze, vdaka za odpoved

emilii
16. feb 2015

@petusska ahoj, nie neboli sme, všetko prebiehalo v CPPPaP .. žiadne psychiatrické vyšetrenie. Potvrdenú máme aj dyslexiu a dysgrafiu a náznak dysortografie. požiadali sme aj o integráciu na podnet špec.psych. .. v škole to malo opačný efekt, vraj " on nemá žiadne ťažkosti" a triedna radikálne odmietla integráciu . podľa môjho názoru sa jejj nechce vypracovávať IVP. S vedením školy, triednou a školskou vých. por. sme sa dohodli, že skúsime " zatiaľ" bez integrácie a uvidíme...

petusska
17. feb 2015

@emilii a tam ste isli na odporucanie pedagoga alebo sa tam da ist aj bez odporucania ucitela?

emilii
17. feb 2015

@petusska isli sme na odporucanie triednej uc. s tym,ze podla nej je syn nevychovany. Na moj podnet mu tovili vysetrenie na dyslexiu a dysgrafiu,co sa potvrdilo. Syn ma lahku fofmu ADHD,lahku a strednu formu dyslex. a dysgraf.

jarickab
10. mar 2015

Prosim vas poradte mi, moj syn je prvak, mal akurat 8rokov a mame v skole stale problemy, lebo sa nesustredi a sniva na hodine. Je vacsinou vo vsetkom pomalsi ako ostatni. Ja som to extra neriesila, lebo aj ja som vraj bola taka. Bola som s nim u psychologicky a mame doma cvicenia na pozornost. Ucitelka povedala, ze ak sa nezrychli,zostane v 1 triede. Inak je inteligentny, dobre si pamata, aj matiku vie, len ju v skole niekedy vobec nepise. Psychologicka nas nikde viac neposlala. Co mame robit,alebo kam sa pytat? Uz mi z toho sibe, lebo ulohy robime ako pridem z roboty do vecera. Dakujem Jarka

19katarina84
18. nov 2016

Ahojte ja mám syna s ADD a mám pocit že mi vškole vôbec nepomáhajú, skôr naopak jeho správanie sa zhoršuje.......Chcela som zmenit základnú školu, ale nie je to jednoduché, odmietli ho....čo mám robiť???? Som už veľmi zúfalá!!!! ☹

keira
22. jan 2019

@19katarina84 nieco nove?

trulinka
21. okt 2020

Ahojte, je tu ešte niekto v tejto skupine? Chcela by som sa opýtať pár veci ohľadom ADD.

Strana
z2