Potničky - aký je priebeh a ich liečba?

mirkaknm
8. apr 2019

Maminky,poradte. Potnicky-ako,kde sa prejavuju a ako na ne? Za ako dlho sa vyliecia? ;) dakujeeeem

nika12323
8. apr 2019

Mojej dcérke sa vecne robili hlavne na tvaricke, bola som z toho dosť na nervy lebo ich mala naozaj dosť vysypanych.. ale ja som to neriešila nijak najprv ma to trápilo ale aj doktorka mi povedala že je to len chybycka krásy .. hlavne nechat to miesto vetrať a neobliekat moc bábätko 🙂

( niektoré maminky potierali potnicky aj liehom aby to potnicky vysušilo )

bobricek1979
8. apr 2019

@mirkaknm urob odvar z repíka a tamponom po kúpaní čistí aj krk aby si to neroznieslo. A dávať pozor ako obliekas plus ja tersz kúpem každý deň

mirkaknm
autor
8. apr 2019

Ja som si neni ista ci su to potnicky. Dcerka ma dost problemy s prikrmami,mala ekzem na krciku,uz dlho sme s tym bojovali a jed bola cista,isli sme testovat znovu zeleninku,toto sa jej stalo po mrkve.
Ma to na cikulke,ma aj pod plienkou,na chrbatiku,plieckach, trosku na hrudnicku.

luba41
8. apr 2019

@mirkaknm exem len tak nezmizne..ak zase v strave nabehnete na alergeny, tak sa objaví..v podstate sú to premnožené kvasinky- sacharidová strava, bielkovina kravskeho mlieka kvasinke velmi napomáha ..mrkva -častý problem u exematikov / sacharidy/..davaj zelenú zeleninu, mäsové príkrmy, málo sladké ovocie / radšej povariť/ atd...aké alergeny máte zistené? všetko si treba v strave odsledovať..

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@luba41 lepok, fenikel, brokolica, por, mrkva teda asi. Nepapame nic mliecne,ani mama, dcerka funguje len na zemiak,karfiol,cuketka,spenatik.

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@luba41 On je alergicky na korenovu zeleninku,tak neviem ci jej ju mozem dat,ma hist.aler.,potravinovu a pelovu.

luba41
9. apr 2019

@mirkaknm zemiak= sacharid..ak vieš, že vám potravina nerobí dobre, absolutne na nu zabudni a neskúšaj..mäso, zelená zelenina- vyskúšaj aj ine zeleniny, je toho vela...užívaj Hylak..

luba41
9. apr 2019

@mirkaknm muž je alergický? ano korenová zelenina je alergen.. sú aj ine druhy na jedenie-listová atd..

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@luba41 Bano ale nemoze este salaty,rukolu a pod.?

luba41
9. apr 2019

@mirkaknm brokolica, mangold, špenát atd..možno aj kalerab skusit..a mäsá..cestoviny občas..

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@luba41 No jedine co z toho moze je spenat. ;( a ten sa neda jest kazdy den. Aka je este ina listova zelenina vhodna pre babatka?

luba41
9. apr 2019

@mirkaknm prečo len špenát? tie osatne máte vyskušané? ved tak hocijakú zeleninu / nie korenovú/, aj ovocie- ale zase nie sladké.. fazulkové lusky, šošovicu

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@luba41
Odskusanu zeleninu mame: mrkva,zemiak,batat,spenat,karfiol,fenikel,por,brokolica,hrasok,cuketka. Z toho jedine znesie: zemiak, spenat,karfiol,hrasok,cuketka.
Ovocie vobec nechce.
Obilniny-vlocky lepok nemozeme,ryza ok, kukurica musime otestovat.
Kojim stale. Drzim hypoalergennu dietu.
Este chcem otestovat bielu tekvicu, kalerab (toho sa bojim), luskovu fazulku ked sa bude dat zohnat.
Aka este nesacharidova strava existuje,teda co by si mi doporucila?

luba41
10. apr 2019

@mirkaknm zas príkrmy nemusíš nejako siliť....pokial odmieta, netreba nutiť-dieťa vie prečo odmieta ..pohanka, pšeno, mäsko ved celkom dost máte zaradené..ten kalerab vyskušať, lusky majú v Lidli mrazené...uhorky sú takisto oblubené..treba skušať, radšej jedno nové a pár dní si odsledovat.. aj dobre je zapisovat si..skus aj tie jogurty- kokosove, ryžové, príp aj sojový / ten opatrne/

mirkaknm
autor
10. apr 2019

@luba41 Ako sa prosim ta pripravuju take lusky a uhorka babatku? Uhorku asi nevarim,no ked nemame zubky tak ju mam dako podrvit? A iba s maskom? Hm ;)
Lusky,fazulka ma dost hrubu kozu,neviem ako by som jej to pripravila.
Jogurty,mozem skusit,aj vies poradit kde sa da kupit kokosovy,ryzovy?

luba41
10. apr 2019

@mirkaknm lusky sú mäkkučké- podusíš vo vode aj také dlhé, može jest rukou..aj ostatnú zeleninu..a takmer všetku može jest surovú, jest rukami ..uhorku tiež surovú., príp postruhat...tie jogurty- pozri Lidl, kaufland

mirkaknm
autor
10. apr 2019

@luba41dobry napad,uhorku postruhat ;) lusky skusim podusit,mixnut. Nenafukuje z nich? Inak dcerka sice ma dake predne zubky ale este tak nehryzie. Do ruky este asi nie.