Používanie tampónov 12 ročnou dcérou
moja dcéra ma 12 rokov a chcela by používať tampóny,čítala som veľa článkov ale neviem či je to v taktomto veku už správne..preto prosim mamičky ktoré s tým už majú skúsenosti o radu,vopred dakujem🙂
@maribell ja som mala menzes tiez ako 11 rocna, teraz mam 34, v tej dobe som bola asi prva, druha v triede a tiez kamosky dostavali tak okolo 14. No ale chcem povedat, ze aj v tej dobe sa nasli baby, co menstruovali skor a co je na tom divne? Tampony som tusim skusala az na strednej, nejakych 15 som mala? Ale stale vacsinou vlozky a prave teraz po porodoch uz mi to lezie na nervy tie vlozky, vecne zaparena, tampon to vyriesi, ale idem skusat biobavlnu radsej.
So spravnostou nie je problem,len treba dozriet,aby dodrzala vsetky hygienicke zasady (bez urazky).
Určite by som jej to dovolila. Pred pôrodom mi boli tampony oveľa pohodlnejsie ako vložky, mavala som silné bolesti a niekedy som mala pocit, že keď mám tampon krce sú slabšie.... Určite jej to bude aj komfortnejsie keď bude sedieť v škole, budú mať telesnú a podobne. Ja som tampony používala asi od 16 a ľutovala som, že som ich neobjavila skôr....a naučila som na ne aj vlastnú maminu 😀
@papricka33 ahoj
Chcela by som sa opytat ako ste to nakoniec vyriešili
Dcéra tiež plave-8xdo tyzdna a dostala menzes
Používate tampóny?
@nefertitiavi neviem ci otazka bola na mna. U nas je to uz trosku stara tema. Dcera uz ma 16. Vacsinou pouziva vlozky a tampony naozaj len ked sa ide k vode alebo pri sporte. Uz sa ani nepametam ako to vtedy dopadlo. Ako to uz byva dcera sa s mamou o takychto veciach nebavi 🙂

Odporucam vlozky a tampony striedat ake skor vlozky a tampony len pri sporte akebo do vody😉