icon

Pozícia v banke

sslniecko1
19. jan 2018

Ahojte mamičky, prepáčte, že sem ťaham tuto tému, ale nemám sa s kým poradiť. Dnes mi bola nepriamo ponúknutá pozícia v slov.sporitelnl na pozícii klientsky pracovník. Bolo by mi trápne sa hneď pýtať na plat. Mám teraz prácu, zaujímavú v kancelárii, plat 800€ -priemer za cely rok, avšak tuto prácu budem mat do konca roka. V slov.sporitelni po prvom predĺžení zmluvy na dobu určitú, potom na dobu neurčitú predlžujú. Robí tu niekto v sporiteľni? Plat?🙂

Strana
z2
marusia12
20. jan 2018

@zuzka38 nemaj obavu, časy sa menia a nakoniec budú zamestnávatelia radi, že tam vôbec niekto chce ísť pracovať. BTW... do banky by som nešla ani za nič, príšerná práca, je mi tých pracovníčok tam ľúto. Už len taká pokladníčka v Tescu to má zaujímavejšie a lepšie platené ako v banke. Len tu furt fungujú akési choré predsudky... trepať sa pracovať do banky, lebo to dobre znie 😀 Asi nie som zvyknutá pracovať s bičom nad hlavou.

marusia12
20. jan 2018

Možno mám výhodu, že sa venujem podprahovej manipulácií, takže nejakého personalistu strčím do vrecka za 3 minuty. V dnešnej dobe, kedy je práce kdekade veľa ma už nemá čím zaskočiť a ako prvé ma skutočne zaujíma plat... neplatím nájom a zloženky zo vzduchu, takže plat je pre mňa najpodstatnejší. Potom môže prístúpiť k opisu práce... o čom si však teoreticky viem vopred čo to zistiť. Nejaké benefity ako firemný večierok a vitamíny raz za pol roka ma už dnes nezaujímajú. To už ponúkajú snáď len kdesi v Humennom, kde si to ešte môžu dovoliť... v BA tieto benefity vidím ako výsmech zamestnancovi a hlúposť zamestnávateľa. Dnes sa dostať k dobrému pracovníkovi nie je jednoduché.... a ak ho už nejak získam, snažím sa ho udržať a nie mu mazať med okolo úst zbytočnosťami. Fluktuácia je práve preto skoro všade taká vysoká, lebo zamestnávateľ klame už vopred mysliac si, že to pracovník časom neodhalí... takže už zamestnávateľ k výberu pracovníka pristupuje ako podvodník. Potom sa netreba čudovať, čo tam vyberá, to dostane.

Nedávno ma pobavil opis benefitov v jednom reťazci, základný plat 880€ a odmeny po roku odpracovania. Podiela na hosp. výsledku prevádzky tiež po roku 😀 No blázni...

basska_b
20. jan 2018

@elanor hej, najlepšie sa spýtať niekoho, kto to reálne robí 🙂 verím tomu, že banky zdieraju zamestnancov a šetria veľa

zuzka38
20. jan 2018

@marusia12 hovorim všeobecne nie o banke, časy sa zmenili to mas pravdu aj tak dáva obraz o človeku ak sa ako prvé pyta na mzdu 😉 ak je tvoj základný motivator zial to veľa napoveda..je to dolezity ukazovateľ avsakk nie jediný. Mzdu si treba vediet aj vyjednat...

alexka2103
20. jan 2018

Po dvoch odpracovaných rokoch mi zvýšili na 550 EUR v čistom, takze za mna určite nie ☹ Kebyže nejdem čo nevidiet na materskú, už dávno hľadám niečo iné...

elanor
20. jan 2018

@basska_b mam za sebou 4 roky v banke a stacilo, az sa same sebe cudujem, ze som tam tolko vydrzala 😀

marusia12
20. jan 2018

@zuzka38 😃 určite, pani personalistka 😀 A ak hľadáš zamestnancov kdesi v Chorvátsku, tak iste pracuješ pre nejakú korporáciu, zdierajúci našich ľudí... že jo? Tak sa ani nečudujem, že si alergická na otázku o výške platu. BTW... až odhalia makači z juhu, ako ich tu vydierajú a dostávajú menej ako naši, zoberú aj personalistov roxormi... 😀

zuzka38
21. jan 2018

@marusia12 nepaci sa mi ze mna utocis a si arogantna, napisala som ti moj uhol pohladu na vec. Je cisto tvija vec aky mas ty postoj pri vybere zamestnania a kedy sa pytas na mzdu. Respektujem to.
Vidim ze ty si nahnevana lebo mas pocit ze hladam chorvatov na sk trh. Alebo teba zdieraju v praci, mas zlu skusenost preto nemienis dslej stracaz cas a riesis hned mzdu. Kazdy sa rozhodujr sam, je to ok.
Peknu nedelu

bosorkabb
21. jan 2018

Ja som v banke robila rok a stačilo. Plat katastrofa, plnenie kvót, školenia ako oblbnut ľudí. Ďakujem neprosím. Teraz som v tescu a mam vyšší plat, to o niečom svedčí.

Strana
z2