Prečo brávate choré deti na verejné akcie?
Keď počujem, ako matka sopľavého a ukašľaného decka povie, že je to "alergia", tak to vo mne vrie. Na čo tie decká ťaháte po akciách pre deti? Chápem, že vám doma prešibáva, ale to ozaj nemáte v sebe kúsok empatie a nemôžete byť ohľaduplné voči ostatným ľuďom?
A conto bolo za akciu?
Autorka, nuž nová doba.
Zdraví budeme chodiť s rúškami, alebo len do prírody/ do lesa, aby chorí mohli ísť napr.na wellnes pobyt.
Nepochopím. Fakt nie.
Vždy som hovorila, že chorý má sedieť doma.
A je fuk či je to angína, covid, či chrípka či...
Ja nechapem co sa rozculujes,,vsade su chori ludia,este raz ked sa ti to nepaci naco tam chodis,ja napriklad ked som chora na mne to vobec nevidno
A preco dospeli necusia doma,ked su chori? To mas to iste. Ludia su proste taki. Nenechaju organizmus oddychnut si ani ked si to vyziada choroba.
Autorka,tu nenájdeš pochopenie. Viď mamičky, ktoré píšu,že máš ostať doma. Aj ja som už jednej mamičke povedala, že dusivy kašeľ do škôlky nepatrí. Odpoveď? To ona vždy po rane tak kašle. A to mala taký dusivy kašeľ,že sa skoro v šatni povracala.
@nana8989 som rada, ze sa najdu este zodpovedni ludia.👍🏻 A to si predstav, ze to bol cudzi clovek. Mne sa stava v mojej rodine ze na mna pozeraju ako na debilku ked riesim choroby a poviem aby zostali chori doma lebo mam male dieta. Komenty typu ved vsetci su teraz chori mam najradsej. Ludia su k sebe hnusni a neohladuplni.
Mne je skôr ľúto tých deti. Niektoré matky ozaj nemajú kus rozumu aby choré deti netahali kade tade. Keď už nie kvôli druhým, tak kvôli tomu dieťaťu.
hej súhlasím a s kiahňami do rezortu lyžovať lebo to majú zaplatené, do bazéna s plesňami, s pásovým oparom do lietadla... mne to hlava neberie ale tak pán boh nás má všetkých rád a pre každého slniečko svieti
hej a obtazuju svojim kaslajucim dietatom cele okolie, vidis, ze dieta ma dost, ale povedia alergia, aj mna to vytaca, ze zdravy clovek musi odist prec, ja uz nemam male dieta, ale minule mi tiez dvihla tlak skupinka ludi, prisli do restiky, kde jedna z nich bola poriadne chora a celu veceru sa predusila, kto toto ma pocuvat? To je fakt tak tazke sediet doma tyzden dva na riti a neobtazovat svojimi chorobami ludi
Takto ja tiež neznášam takéto veci. Iné je dobré dieťa čo po chorobe má kašeľ tretí štvrtý týždeň a podobne. Sama mám dcéru alergickú a astmaticku a viem ako cca vyzerá alergický astmaticky kašeľ a sopel. Za jedno som tiež alergická nato že berú choré deti všade, ale čo má naposledy dostalo išla som so synom na MRI v narkoze, milión krát nám hovorili z nemocnice ako musia byť 3 týždne pred bez akéhokoľvek sopla kasla... Prišli sme tam na 3ti pokus kým bol konečne malý zdravý, dole na príjme vidím chlapca ktorý hnusne prieduskovo kašle a ostáva v nemocnici, hovorím si hmm asi zápal priedušiek minimálne. Prídeme na izbu a on tam skoro ma ohlo a hneď kaslal a kašľal. A hovorím hneď sestričke veď sme malý prísť zdravý že ja nebduem spat na izbe s chorými predsa. A ona prekvapená z veď aj oni sú zdravý tiež idú na MRI 😶 pozerám že no dobre to sa mi síce moc nezdá...boli sme tri na izbe, mamina stále že to je chronicky kašeľ, a psychicky a neviem čo - chlapec drhol každých asi 15 sekúnd ale tak hnusne vlhko, kychal, smrkal, mama mu chodila na wc asi aby sme nevideli natierať červený nos. No na porazenie. Do večera si to našťastie všimli ďalšie sestričky a prišli jej hovoriť aké riziko je uspať choré dieťa, a na noc ich nakoniec preložili na inú izbu chvalabohu. Druhy deň som počula anestéziológia hovoriť že idú iba tieto dve detičky lebo tretí zrovna cez noc ochorel 🤦 no jasné prišli s ním už chorým, hneď som pozerala že má červený nos, sople, kašeľ úplne že nonstop ja už som sa len na chodbe pred nimi schovávala keď sme nemohli byť na izbe. Tak len to som chcela napísať že keby hernicky, aj to mi lezie na nervy, ale človek sa nemôže spoľahnúť ani že sa nedovolia s chorým dieťaťom na vyšetrenie v uspati kde mali byť tip top zdravý na anestézu
@admin "brávate"? Naozaj? 😂😂😂 Ak už meniť názov, tak aspoň spisovne. 🤦🏻♀️
@maminkadeticiek Bolo to také mobilné planetárium. Nafúknutá kupola, kde sa premietala hviezdna obloha. Maximálna kapacita 20 ľudí v uzavretom priestore. 👌🏻
Akože ja to tiež neznášam, hnusný, vlhký kaše.Sople tečú z nosa. Ale napríklad moje dieťa si odkasliava 8 mesiacov z 12. Pobehali sme vyšetrenia,Vraj to je zlozvyk 🤷🤦 Ale toto písala lekárka: Zeleny výtok z nosa nie je spôsobeny vždy infekt om...v škôlke a ani v škole nezabezpečite sterilne prostredie a je velmi dôležité aby sa dieťa s infektami aj stretavalo...nie je ale super ked matka vidí ze dieťa je vyčerpané slabe a ma zvýšené teploty..... ľahšie prenosne ochorenia su virózy a tam sopliky bývajú číre....neda sa teda podla farby vytoku povedať čo je infkecne...a je pravdou aj to ze u alergikov bývajú zelene sople - chronicky sfarbené rozpadom bielych krviniek...
Bravate🤣🙈
@lucia13022023 Ako môžu robiť adminov ľudia, ktorí neovládajú spisovnú slovenčinu? 🫣🤭
@lucia13022023 brávať - opakovane brať. či ?
Autorka, ved preto sa smejem, viem, že názov témy bol pred tým iný. Ale tieto názvy tém sú už riadne mimo posledných par týždňov 🙈
Ja to tiež nepochopím...lebo sú j.....y. ja by som tie matere posahane ...ani nechcem povedať čo. V škôlke to isté. A najlepšie sú akcie typu smejko a tanculienka, atď tam prídu aj keby deti skapinali a mali 40tky lebo veď kúpili sme si lístky...a presne takto to skončilo aj u nás. Mala je v kuse chora zo škôlky, a keď je zdravá v zime nikam nechodíme aby sme sa vyhli ďalším bacilonosicom. Čiže žiadny kútik, žiadne detské akcie a prečo? Lebo viem že tam isto narazím na chorých ľudí. Bezohľadnosť dnes je na prvom mieste, každý pozerá len na seba. Aj mňa to rozčuľuje, ale ako písali baby vyššie radšej idem s malou do prírody, do lesa, ľuďom sa v zime vyhýbame, neberiem ju ani do potravín ak.to.nie je nevyhnutné pretože presne všade sa nájde nejaký chorý expert či dieťa či dospelý. Najlepšie predavačka v kaše čo kycha, potom si vytrie sople do servítky ktoru ma pol dňa vo vrecku, oči lesklé ako fras a potom ti pochyta celý nákup 🤣 s tou osoplenou rukou. To bola čerešnička na torte zatiaľ túto zimu mala som sto chutí volať niekde na hygienu či môže takto chorý človek pracovať pri potravinách.
Mám dcéru alergičku...je to čerstvé a neviem rozoznať, kedy je to alergia a kedy choroba...no kľudne ma tu ukameňujte, ale neviem to rozoznať...preto vždy, keď začnú sople, nechávam ju niekoľko dní doma...ale už keď tie sople trvajú týždeň, dva a aj tri týždne, žiadna horúčka, kašel len sem tam, keď jej to zateká, tak ju predsa nebudem izolovať celý život...ale priznávam, že som bola u lekára niekoľkokrát...nikdy jej nič nebolo, zhodnotil, že je to alergia...tak verím lekárovi a dieťa ide do kolektívu...
@biba_18 Áno, tak by to bolo správne. Ak by sa to dialo opakovane. V mojom príspevku by však spisovne malo byť "beriete".
písala si na akcie, množné číslo, teda možno aj opakovane 🙂 preto mne to v nadpise nevadí, vzhľadom na text príspevku ...
Ja už mám deti veľké, ale zažili sme v materskom centre. Chlapček kašľal, suchý, pisklavy kašeľ, mamička, že to nič, on nie je chorý a na druhý alebo tretí deň môj laryngitida ako z katalógu a kamoška s malým skončili v nemocnici s laryngitidou. Chlapec mal potom dlho problémy s dýchaním. Odvtedy, keď vidím niekoho chorého, pracem sa ha preč.
A milujem dospelákov, čo lezú všade chorý. Minule som vychádzala do obchodu, chlapík so ženou, že "chorý som jak kkt..." a odkaslal si rovno za mnou pri ovoci. Keby pohľad zabíjal, je na mieste mŕtvy.
@biba_18 to je fajn, že ti to nevadí 🤭
Mne tiež vadí, keď môj syn ochorie od iného dieťaťa v škole. Druhé deti očividne sople, kašeľ no rodič pustí takéto dieťa do školy, môj nakoniec zostane 2 týždne niekedy 3 doma ja ATB. Aj môj syn je alergik, má aj astmu, niekedy ho chytí astmaticky kašeľ no na ten má inhalator. Keď neviem dobre rozoznať či je to alergickeho pôvodu alebo skutočne infekcia dýchacích ciest radím sa s lekárom.
Riešili sme dávnejšie, že syn často kašľal. Do školy som doniesla papier - vyšetrenie od alergológa a pluciara, že kašeľ je skutočne alergickeho pôvodu + astma. Samozrejme, že keď mu slzia oči a má sople alebo huhni ostáva doma no to je vidno, že je fakt chorý. V každom prípade súhlasím, že choré deti na podujatia nepatria ale stretla som sa s tým v kine, že jedno dieťa furt kašľalo a kychalo ... ako matka alergika to síce viem pochopiť no keď niekoho vyslovene dusi takéto dieťa nepatrí do kina
Mne to vadí od nepamäti. Ešte som ani matkou nebola a bolo mi blbo z tých "silných, odvážnych" ľudí, ktorí by aj mŕtvi nastúpili so práce. Akože, sme mali všetci padnúť na zadky, lebo ona to odmaká aj s teplotou a sopľom cez pľeco. Nikdy neviete, koho svojím nerozvážnym konaním ohrozíte. Vážne chorí ľudia sú medzi nami a verte, tiež potrebujú ísť medzi ľudí. Určite sa potešia z toľkých ignorantov, tým asi patrí svet. Čím väčší ignorant a egoista, tým lepšie.
Ale je to len môj názor, že chorí ľudia, by sa mali hlavne liečiť v domácom prostredí.
Ja som napr.tiez alergik, ale neprejavuje sa mi to nádchou (nekycham, nesoplim). Mám dusivy kašeľ. Moje dieťa tiež. Máme lieky, ale keď nám začína sezóna, tak aj tie lieky neúčinkuju hneď. A som si istá, že sa na mňa tiež možno niekedy pozerajú ako na roznasaca chorôb, ale nebudem teraz 2-3 týždne doma na PN kvôli alergii.
Autorka, ale ty nevieš, že všetky choré deti maju ,,alergiu”?
Ty akože čo riešiš? To musíš takto zovšeobecňovať? V živote som naše choré deti nikam nebrala. Takže rieši situáciu keď vznikne a nezavzdušňuj sa na verejnom fóre...

Ok, vidim ze tu to nema zmysel. Tak sa vysieraj dalej. Na konovi zmenis svet. Pusu a pa