icon

Je bezpečné lietať s novorodencami na dovolenku?

26. júl 2026

Zeny to preco lietate s mesacnymi dvojmesacnymi babatkami ?? Pri vzlete a pristavani aj väčšina dospelých má brutálny problém s ušami a tie malé bábätka kričia ako o život akoby ich rezali.. fakt potrebujete toto robiť tým deťom a tak akútne ísť k moru čo máte z toho keď ani poriadne nemôžte ísť vonku keďže vo väčšine tých rezortov a destináciách sú pekoty?? Ci aj v 40tkach babatka v pohode opalujete? Nepochopim tieto zmyslania . Plus take dieta nema ani ockovania vsade silna klina ukaslani ukychani ludia deti dospeli…..

anonym_c862fe
26. júl 2026

otázka? Máš zlú skúsenosť a potrebuješ vypustiť paru? Každého osobná vec kde bude a či vôbec bude dovolenkovať.

anonym_8f2eea
26. júl 2026

.. lebo chcú a môžu. Bodka.

kiki68
26. júl 2026

To je kazdeho vec. Tu bolest usi vies obist kojenim, len musis zacat ihned pri starte a pol. hodinu aspon a to iste pristavanie. Ked to nechas a boli to, tak uz je to horsie. A choroby a vsetko je asi jedno, ked je napr druhe dieta v skolke. Lebo to mas doma hned a vsetko. Zmeny teploty tiez zalezi kde idu.

anonym_c22a98
26. júl 2026

@anonym_autor
Tak mas tu viac moznosti:
1. su natolko upnute na dieta, ze nejdu bez neho ani na wc, nie este na dovcu
2. nema im kto dieta zavarovat a proste si neodputia leto bez dovolenky
3. neprezili by pocit, ze by dieta nevidelo more, nekupalo sa v bazene a vsetko co sa robi na dovolenke, aj ked si to dieta vobec neuvedomuje a nebude si to pamatat
4. nesli by bez dietata na dovolenku, lebo dnesna spravna matka dieta nikdy neopusti aj mozno za cenu toho, ze dieta by bolo napr. uplne spokojne u starych rodicov
Mozno som na nieco zabudla 🙂
Kazdopadne neries, ja nad tym tiez vzdy krutim hlavou, ale kym ich nemusim tisit ked vrestia ako o dusu je mi to jedno a kazdeho vec, uplne bohate mi staci ked sa musim na to s lutostou prizerat 😣

anonym_3ee23c
26. júl 2026

@anonym_autor lebo predsa dietatko potrebuje zážitky a ona sa teraz predsa do jeho 10 rokov nebude obmedzovať, žeby sedela doma a venovala sa decku. Inak zaujímavé je, že tu robia caviky, keď chce rodina prísť pozrieť novorodenca, ale vlácit ho po svete, to uz je OK

anonym_98acc3
26. júl 2026
@anonym_3ee23c

@anonym_autor lebo predsa dietatko potrebuje zážitky a ona sa teraz predsa do jeho 10 rokov nebude obmedzovať, žeby sedela doma a venovala sa decku. Inak zaujímavé je, že tu robia caviky, keď chce rodina prísť pozrieť novorodenca, ale vlácit ho po svete, to uz je OK

@anonym_3ee23c toto je super

sticker
ljmmm
26. júl 2026

lebo by nemali rozkosne fotky s babatkovskymi nozickami pri mori. jo su to tupoty. suhlasim s tebou

anonym_85770a
26. júl 2026

Novorodenec je obdobie prveho mesiaca zivota, ,si si ista ze boli novorodenci?

anonym_7dc8ba
26. júl 2026
@kiki68

To je kazdeho vec. Tu bolest usi vies obist kojenim, len musis zacat ihned pri starte a pol. hodinu aspon a to iste pristavanie. Ked to nechas a boli to, tak uz je to horsie. A choroby a vsetko je asi jedno, ked je napr druhe dieta v skolke. Lebo to mas doma hned a vsetko. Zmeny teploty tiez zalezi kde idu.

@kiki68 áno každého vec, možno autorovi je len ľúto tých detí. Mne tiež a pomyslím si vtedy, chudák dieťa. Čo rodič má mať rozum a rozmýšľať, ono chúďa nemluvňa je v zajatí takéhoto správania a nemá na výber. Na dovolenky chodíme často, a tie spálené deti od slnka, to je tiež tragédia. O 13 hodine vypečené na slnku by som tu mohla romány písať. O nahote detí ani nehovorím 🫣

tomiholjubavi
26. júl 2026

Dovolenkárov nesúdim, každý nech si robí ako chce. Ja som ale presne ten typ, čo k malej nikoho nepustil celé šestonedelie. Aj krst sme mali až po prvom očkovaní a iba pre 10 ľudí. 😅 Kdežeby som letela niekde v lietadle prepchatom chrchlajúcimi ludmi, keď som prvý rok všetkých videla ako chodiace petriho misky a potenciálne zdroje nákazy. 😅
Nehovorím, že je to zdravé, ale tak som to cítila. 🙉

Viac ako bábo v lietadle ma minule na koníku zarazila téma koľko očkovaní malo vaše dieťa do roka. Keď som sa pozrela dnu, bolo 9 odpovedí. Z toho jedna len link. A zo zvyšných 8, štyri matky sa pyšne hlásili k neočkovaniu. Pevne dúfam, že to nie je reálna reprezentačná vzorka. 😅

anonym_9cc648
26. júl 2026

@anonym_autor Pretože potrebujú niečo pridať na Instagram a tak podobne. A na to je dieťa ideálne, navyše, môžeš ho obliekať, stylovať, dať k nemu do popisu nejaký trápny citát... A už idú like, like...

janinah
26. júl 2026

Lebo nemaju rozum.Bodka.

autor
26. júl 2026
@anonym_3ee23c

@anonym_3ee23c Presne. Prve nakuknutia na dieta az v roku. Ale ze ziape ako pavian v mesiaci na cele lietadlo smer Rhodos na tyzden v klime je ok , boli ho to a nevie co sa s nim deje je ok …a to pisem ako matka …

autor
26. júl 2026
@anonym_7dc8ba

@kiki68 áno každého vec, možno autorovi je len ľúto tých detí. Mne tiež a pomyslím si vtedy, chudák dieťa. Čo rodič má mať rozum a rozmýšľať, ono chúďa nemluvňa je v zajatí takéhoto správania a nemá na výber. Na dovolenky chodíme často, a tie spálené deti od slnka, to je tiež tragédia. O 13 hodine vypečené na slnku by som tu mohla romány písať. O nahote detí ani nehovorím 🫣

@anonym_7dc8ba je to tak ako pises. Sama som mama a prvykeat sme isli aj to so stiahnutou ritou ked mal syn 3,5r . Chudak deti a rodicia bezmozgovci

anonym_1ebebc
26. júl 2026
anonym_7d4aed
26. júl 2026

Ja som zazila pripad, ked baba hned po ukonceni sestonedelia sla s muzom, starsou dcerou a novorodencom na tyzden do chorvatska, lebo ved uz mali zajednanu dovolenku... Ja osobne tieto veci tiez nechapem, ale kazdeho vec...

julish
26. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_7dc8ba je to tak ako pises. Sama som mama a prvykeat sme isli aj to so stiahnutou ritou ked mal syn 3,5r . Chudak deti a rodicia bezmozgovci

@anonym_autor ja som letela so syncekom k moru a na konferenciu, ked mal rok. Ziaden vreskot, pekne cestu predudlal na prsniku

autor
26. júl 2026
@julish

@anonym_autor ja som letela so syncekom k moru a na konferenciu, ked mal rok. Ziaden vreskot, pekne cestu predudlal na prsniku

@julish to niesu 2 mesiace

kiki68
27. júl 2026
@anonym_7dc8ba

@anonym_7dc8ba Nahota deti je snad ok, to spalenie uz nie. Ale kopec ludi sa vobec opaluje aj dospelych a tiez nevedia, ze to hnede opalenie je predskokan rakoviny koze. Ludia casto nemaju kapacitu premyslat a pri detoch rovnako

anonym_7dc8ba
27. júl 2026
@kiki68

@anonym_7dc8ba Nahota deti je snad ok, to spalenie uz nie. Ale kopec ludi sa vobec opaluje aj dospelych a tiez nevedia, ze to hnede opalenie je predskokan rakoviny koze. Ludia casto nemaju kapacitu premyslat a pri detoch rovnako

@kiki68 nahota detí ok? To nemôžeš myslieť vážne?🙈

chovancova27
27. júl 2026

my sme boli teraz na Mallorce a teda tolko bábatiek tam na pláži... že sa im to chce🙂 len to tam plakalo, nervozne, teplo jak v riti, mamky vyflusnuté, nervozne, tatkovia nervozny... jasné že to tam každému vadilo, všetci len pozerali, každý si zaplatí dovolenku aby si oddýchol a nie aby počúval detský rev. ked dietko zaspalo, tak obaja rodičia medzitým dohádaní a ani sa nebavili🙂🙂 v lietadle jedno bábo plakalo celé tie 2 hodiny... mamka toho bábatka na prášky z toho bola... akože ved nikto im nič nepovie, ale vadí to každému cestujúcemu, nebudeme sa tu tváriť ako blahorodie... ja už mám veľké deti, ale prvý krát sme išli k moru až ked mali 3 roky. ale každý ako to cíti a aké má silné nervy🙂🙂🙂 verím že rodičia bábatka si chcú oddýchnuť, ale žiaľ toto asi nieje cesta k oddychu ako som to tak sledovala... skôr si všetci vydýchli ked sa zbalili a s vreštiacim kočárikom fujazdili na hotel...

oskvarka
27. júl 2026
@tomiholjubavi

Dovolenkárov nesúdim, každý nech si robí ako chce. Ja som ale presne ten typ, čo k malej nikoho nepustil celé šestonedelie. Aj krst sme mali až po prvom očkovaní a iba pre 10 ľudí. 😅 Kdežeby som letela niekde v lietadle prepchatom chrchlajúcimi ludmi, keď som prvý rok všetkých videla ako chodiace petriho misky a potenciálne zdroje nákazy. 😅

Viac ako bábo v lietadle ma minule na koníku zarazila téma koľko očkovaní malo vaše dieťa do roka. Keď som sa pozrela dnu, bolo 9 odpovedí. Z toho jedna len link. A zo zvyšných 8, štyri matky sa pyšne hlásili k neočkovaniu. Pevne dúfam, že to nie je reálna reprezentačná vzorka. 😅

@tomiholjubavi nie je ja som asi ako ostatný tému preskočila lebo nevidím dôvod na túto tému diskutovať. Máš očkovacie kalendár je to dané tým ja ockujem takže všetky ktoré by do roka cca malo mať... Ale načo mi je vedieť konkrétne číslo...

oskvarka
27. júl 2026
@chovancova27

my sme boli teraz na Mallorce a teda tolko bábatiek tam na pláži... že sa im to chce🙂 len to tam plakalo, nervozne, teplo jak v riti, mamky vyflusnuté, nervozne, tatkovia nervozny... jasné že to tam každému vadilo, všetci len pozerali, každý si zaplatí dovolenku aby si oddýchol a nie aby počúval detský rev. ked dietko zaspalo, tak obaja rodičia medzitým dohádaní a ani sa nebavili🙂🙂 v lietadle jedno bábo plakalo celé tie 2 hodiny... mamka toho bábatka na prášky z toho bola... akože ved nikto im nič nepovie, ale vadí to každému cestujúcemu, nebudeme sa tu tváriť ako blahorodie... ja už mám veľké deti, ale prvý krát sme išli k moru až ked mali 3 roky. ale každý ako to cíti a aké má silné nervy🙂🙂🙂 verím že rodičia bábatka si chcú oddýchnuť, ale žiaľ toto asi nieje cesta k oddychu ako som to tak sledovala... skôr si všetci vydýchli ked sa zbalili a s vreštiacim kočárikom fujazdili na hotel...

@chovancova27 tak mi sme išli skôr ale keď už vedel aspoň štvornohybchodit ale teda už mal vyše roka len bol pomalý...ale teda ja zase nelietam chodíme vlakom a ja som si tu dovolenku užila ..jedno dieťa...svet brnkacka a boli sme mimo sezónu lebo neznášam veľa ľudí 😂... A uzol si to veľmi...už má 13 stále chodíme všade vlakom a je úplne vlakový fanatik. Len teraz mám 4 deti už to nieje taká brnkacka zájsť na dovču...aj keď sú deti už väčšie...ak máš dobré bábo (nie dvojmesačné) tak je radosť cestovať ono je radi že je z mamou a mama je rada že vyvetrala hlavu

oskvarka
27. júl 2026
@tomiholjubavi

@tomiholjubavi ale keď sme pri tom očkovaní raz som naozaj riešila aké máme očkovania do Talianska keď sme išli s dcérou ona nemala ešte rok tak som sa pýtala či je z hľadiska epidemiologické situácie na to dostatočne zaockovana.

anonym_3ee23c
27. júl 2026
@chovancova27

@chovancova27 ale je rozkošná fotecka na FB ci IG. A dietatko ma zážitky predsa. Hej, také, že mu mater môže rovno predplatiť sedenia u psychológa. A potom ďalšie, co nemajú čo iné na práci, len smejdit na ss tu zakladajú debilne témy o lietaní s deťmi na dovolenky. A ked im tu napíšeš, ze maju cusat doma, tak ti napisu ze iba zavidis, lebo ty na dovolenku nemáš a s deckom si bola najďalej zo Zvolena v Bystrici 🤣🤣🤣

anonym_e052cd
27. júl 2026

My máme asi divnodeti, ani jedno v lietadle nikdy nevrieskalo, a to s nimi lietame po svete cca od ich 3 mesiacov. Mne osobne viac vadia ožratí alebo hluční pasažieri a decká vo veku cca 3 až 5 rokov, rodičia ktorých si myslia, že sú roztolmilé, môžu počas letu otravovať cudzích ľudí a tí sa na ne majú ešte vľúdne usmievať... 😖

sisaka
27. júl 2026

@anonym_autor
1. dvojmesačné dieťa už nie je novorodenec.
2. pri vzlete som ani ja a ani moje deti v živote nemali, ako píšeš, brutálne problémy s ušami. Nikdy! Malému dieťaťu dáš piť a tiež nebude mať brutálne problémy
3. V mnohých krajinách deti od narodenia žijú/vyrastajú v klimatizovaných miestnostiach. Na mňa, ani moje deti, to nemá vplyv, máme termoregulaciu, pri bábätku sa patrične postaraš, aby mu nebolo priliš teplo alebo moc zima.
4. Všetci sú všade chorí?! Ukašlaní, ukychaní? Teraz v lete? Ak má človek dobrú imunitu, tak neochorie, ak je dieťa dojčené prijma protilátky matky, napriklad moje deti v tom čase vôbec nebývali choré.
Dieťa sa môže nakaziť aj v miestnych potravinách, alebo od vlastného rodiča.

Keď to zhrniem - s novorodencom by som sa nikde netrepala ani ja, s 3 mesačným som išla autom, vyše 1000 km k moru, úplná pohoda. Teplo je aj na Slovensku, takže či bude dieťa v teple na Slovensku alebo v Grécku je takmer jedno, píšem takmer, lebo v Grécku pri mori bude pocitovo chladnejšie a ešte aj lepší morský vzduch. Osobne by som sa s tak malým dieťaťom netrepala do nejakej exotiky, s nízkou hygienou, maláriou atď…. Európa v pohode.

Ak niekto dokáže dieťa v lietadle ukľudniť a svojim vrieskanim neobťažuje zvyšných 200 ľudí, tak mi je úplne jedno, či niekto letí s bábätkom/batoľaťom/malym dieťaťom alebo nie, ak to nedokáže bola by som rada, ak by volili iné dopravné prostriedky, kde nebudú obťažovať druhých.

autor
29. júl 2026
@anonym_85770a

@anonym_85770a
Nie , predškolak .

anonym_623652
8. aug 2026
@anonym_85770a

@anonym_85770a ...plus žena v šestonedelí túži lietať? Načo rodila? Mala ísť do NASA;).