icon

Prečo dcéra prestala jesť a potí sa?

6. jan 2024

Dcéra 4r prestala jesť, zje úplne minimum, cez deň cika minimálne, v noci často, poslednú dobu sa strašne potí v noci, má kruhy pod očami. A nočný kašeľ. Ku dr. chodíme, naposledy mala krv v moči, ale čakáme ešte na výsledky z labáku. Čo to môže signalizovať? Nemáte skúsenosť z podobným problémom? Ďakujem

enigmaenie
10. jan 2024

Treba ju vziat rovno do nemocnice na detske odddelenie na prijmovu ambulanviu nech dr doporuci hospitalizaciu . Moj syn sa takto dopijal v novi stale cikal . Mal pfoblemy so stolicou ani klistir nezaberal doslova sme museli z neho vsetko vyberat
Studeny pot ho oblieval

autor
10. jan 2024

@enigmaenie idem ku našej detskej a uvidím, čo nám odporučí, ale asi ideál hospitalizácia. Písala som ti spravu

dada4
10. jan 2024

No to teda ozaj normálne není, bože teraz sa človek už naozaj pomoci ťažko dočká aj od ľudí na to určených😥...jednoznačne detská a oddelenie v nemocnici,nech ju poriadne vyšetria a nie len odpinkavaju....
...nedaj sa odbiť a trvajú na poriadnom vyšetrení....

ankare
10. jan 2024

Držíme palce!

andreatytler
10. jan 2024

Och, no hrozne ako vas odbili.
Citam na google ze nizka teplota moze vzniknut pri dehydratacii, alebo aj infekcii. Dobre ze ju vezmes do nemocnice. Uz to trva prilis dlho a je velmi mala.

25jesss25
10. jan 2024

Ja sa normalne bojim aj za teba. Drzim palcr

autor
10. jan 2024

Doktorka si myslí, že lekar je de..., lebo tým ze skoro nič neje a nepije, môže byt dehydrovaná a tým ju podchladilo. Ak ju bude bolieť brucho, alebo nejaká iná komplikácia ide do nemocnice.

25jesss25
10. jan 2024

Ale nic viac k celemu jej stavu si sa nedozvedela?

hendikep
10. jan 2024

no ja nechapem naco cakaju? ved ju mali hospitalizovat a pekne zobrat krv, moc aj keby ju mali 4 sestry drzat!

majamat
10. jan 2024

jej stav urcite treba riesit, obzvlast, ked je vdaka jej dg problem v komunikacii s dietatom. nevie vyjadrit tazkosti a preto je problem zistit co jej je.

digi teplomery fakt meraju zle. to ze tebe odmeral dobre, este neznamena, ze aj tvojej dcere. ide o to, ze dieta je mensie, ma uzszie ruky a teplomer nemusi byt dobre vlozeny a preto nedojaze odmerat. pripadne povrch tela moze byt chladnejsi aj koli spanku. v spanku klesa tlak aj pulz, celkovo sa cely organizmus spomaluje.

u nas v praci casto nameram nizku teplotu a nikdy to nie je realna teplota, lebo dotycnym nic nie je.

este mi napadlo, celiakiu ma vylucenu? pri celiakii byva zapcha a aj kruhy pod ocami, zvysena nachylnost na infekcie.

autor
10. jan 2024

@25jesss25 nie.

autor
10. jan 2024

@25jesss25 som sa snažila vypytovať, aj vzhľadom na ten moc. Ale asi ju kvôli jej povahe nechcú dat do nemocncice

autor
10. jan 2024

@majamat na celiakiu jej nerobili vysetrenie

majamat
10. jan 2024

no asi to je tiez komplikovane, ak by chceli zobrat krv, bolo by dobre urobit protilatky na celiakiu. uz len preto, ze je to komplikovane u nej robit odber krvi.

je kludne mozne, ak by boli pozitivne, ze sa pre jej dg vyluci aj dalsi diagnosticky postup, ktory sa bezne u deti robi. no inak ako z krvi sa to potvrdit, ci vylucit neda. aspin minimalne z krvi.

malavrtka
Autor odpoveď zmazal
senta_sofia
10. jan 2024

A dozvies sa od nej, ze ju boli brucho? Ja si myslim, ze tym, ze zadrza, uz je to u nej na roztrhanie. V noci cika, lebo pusti nevedomky uz do plienky. Cez den zadrza aj moc.

autor
10. jan 2024

@senta_sofia poobede bola relatívne kľudná, ale teraz večerom už sa zase začína mrachtat, že boli.

25jesss25
10. jan 2024

Akoze kvoli povahe nechcu zobrat do nemocnice? To predsa nemozu robit.. to akoze co, autisticke dieta nech ma aj zapal obliciek, kamene ci hocico nevezmu do nemocnice lebo je autista? Taku by u mna nehralo..viem ze to asi nemozem celkom porovnavat mam doma syna s AS, tiez mame problem pri niektorych vysetreniach, no zatial sa nenasiel lekar ktory by mu v niecom.neustupil, nesnazil vysvetlit, pomoct alebo najst so synom kompromis....
Dalsia vec, ze ja sa vzdy ale ze vzdy snazim vyhnut tomu aby boli moje deti hospitalizovane, pretoze viem ze by bola pre nich nemocnica traumatizujuci zazitok, hoci by sme tam snimi boli ja alebo muz..
Ale, vo vasom pripade by som zrejme isla a sama sa hlasila na hospit. Ved ak nic neje a ledva nieco vypije moze sa.dehydrovat, to ozaj nie je sranda.. ako som pisala vyssie ten moc mi pride zakaleny pieskom alebo kamenmi, viem co to narobi s dospelim clovekom, nie to este s dietatom.
Trvala by som na odobrati krvi, aj keby sme ju museli drzat traja, ale v tomto pripade je to nutne... prepac budem zvelicovat, ale moze ist o zivot ohrozujuci stav.. kedy budete riesit veci? Ked bude neskoro?
A nejde len o lekarov, si matka, ste rodicia, vydupajte si co treba...

enigmaenie
10. jan 2024

Vziat okamzite doauta smer nemocnica .......

autor
10. jan 2024

@25jesss25 však preto som volala aj sanitku, lebo podľa mňa nebola dcéra ôk, a vidíš, poslali ma do .... dnes u dr. Som všemožne sa snažila, že keď mala aj krv v moči, a keď nejaká, odmieta poriadne jesť.... proste vysvetlovacky dookola co všetko sa s ňou deje. A doktorka povedala. Ze keď s nou sa ťažko pracuje, aj keď akože je milá, ale podľa mňa nie stavaná na takéto deti. Lebo som hovorila, ze tu krv zobrať, keď aj na silu a vôbec vôbec do toho nechcela ist

ankare
10. jan 2024

Teraz je zase iná situácia, ries to. Evidentne ju nieco trápi.

alienkami
10. jan 2024

Moja staršia mala obdobie, že vedome zadržiavala stolicu - trvalo to vyše 3 rokov. Aj teraz má občas s tým problém. Tiež sme užívali Lactulosu aj iné doplnky na riedenie stolice - účinok bol veľmi malý, keďže ona nemala klasickú zápchu, ale vedome zadržiavala. Čo nám najviac pomohlo bol Easylax - tekutý glycerín. Je to taký mini klystír - taká ampulka. Klasické čapíky jednoducho vytlačila a stolicu zadržala. Toto zvyklo zabrať. Samozrejme, treba to chvíľu udržať aby to zaúčinkovalo, ale nie tak dlho ako čapík.
Držím palce. Dúfam, že vám dr. pomôže. Aj keď nikdy nepochopím, prečo niektorí lekári majú problém povedať pacientovi, čo mu je. Taký postoj: "ty tomu aj tak💩 rozumieš, tak načo ti to budem vysvetľovať?". Hlavne, že pacient podpíše informovaný súhlas 😤

25jesss25
10. jan 2024

Dobre, vyskúšala si sanitku, tvoju dr-lahostajny pristup. Oblec malu a chodte na pohotovost, alebo u nas je po 10tej pohotovost uz na detskom odd, chodte...

autor
11. jan 2024

@25jesss25 ano boli sme tam , lebo už aj grcat začala z chirurgie nás poslali na detské, tam neochotne, dali jej klystir. Ale nič sme extra nevyriesili, skoro nič z nej nevyšlo, a stále vrieska, že ju bolí.... A to sme prišli domov od nich o 1:00 v noci

andreatytler
11. jan 2024

No zhorsuje sa to. Trvaj na tych odberoch a vysetreniach mocu a krvi. Treba zistit pricinu.

tenerifka
11. jan 2024

odkial si? Kde byvate? Najdi si v blizkosti sukromne zariadenie ako samoplatca a zachrañ si dieta.....hanba, otras, hnus....ako som ja rada, ze som prec z toho bananistanu

andreatytler
11. jan 2024

@tenerifka Aj ja by som isla do labaku k doktorovi ako samoplatca.

25jesss25
11. jan 2024

A to naco bolo dobre dat klystir dietatu ktore neje a zvracia? Co z nej malo vijst? Mam velmi zly pocit, ze toto nedopadne dobre

dada4
11. jan 2024

A ona sa stále sťažuje,že ju bolí bruško?oni jej ani napr.sono neurobili? Chudatko 😥

autor
11. jan 2024

@25jesss25 lebo ona sa pár dní snažila vykakat a nedalo sa, aj mala okakanu ritku, ale nebykakala sa tak detska povedala ze potom na klystir, keď sa to nepodarí a ze poprípade aj keby grcala treba s nou ust