Prečo dcéra prestala jesť a potí sa?
Dcéra 4r prestala jesť, zje úplne minimum, cez deň cika minimálne, v noci často, poslednú dobu sa strašne potí v noci, má kruhy pod očami. A nočný kašeľ. Ku dr. chodíme, naposledy mala krv v moči, ale čakáme ešte na výsledky z labáku. Čo to môže signalizovať? Nemáte skúsenosť z podobným problémom? Ďakujem
@miriam11 snažíme sa, ale odmieta jesť aj piť. A už to človek nasilu nedá. 🙁
Tak uz len pockaj na noc ked vravis ze vtedy cika a pije.
Zial na ine poradit neviem s tym klistroma, alebo nizkou teplotu. Nemam skusenosti.
Inac je cula cez den a sprava sa normalne ci skor lezi a je unavena?
@andreatytler skor leží a je stále placliva
@andreatytler a na noc je stále plienkovaná
Moze to mat suvis aj s tym blokom z vyprazdnovania, ze odmieta jest a lezi. Ak by jedla a hybala sa, tak by ju nutkalo na stolicu viac. Skus kupit laktulozu, je sladka, zmakcuje stolicu, moze sa aj dlhodobo uzivat.
och, no tak to uz vazne neviem ked ma na noc plienku. To je tazke. Ziskanie toho mocu je podla mna najvacsia priorita aby sa zistila pricina vsetkych tychto problemov. Ako znasa doktorov? Zeby doktorka skusila. Oni vedia ako a kde zatalcit na mechur aby vytlacili aspon trochu co tam je a zachytit to do poharika.
Keď som bola raz v detskej nemocnici s dcérou, bol tam chlapček, z nejakého dôvodu sám a jemu robili klistyr. Strašne plakal, sedel na WC, oproti nemu sestrička a celu noc sme pocuvalu, potlač, skus, trošku a strasny plač. Ja som v izbe plakala tiež.
A ešte dodám, ze moja dcéra mala tiež tento problém, tiež nám takto raz hrozila nemocnica, ale vždy som jej pripomenula toho chlapčeka a na veľa sa vykakala. Dávala som jej piť sluvkovu šťavu, strašne to bolo, tiež nechcela pit. Často som jej dávala slivkovu výživu, veľa ovocia. Teraz ma 12 rokov a do kalendára stále zapisujem, ktorý deň ide na veľkú. Vždy 3 deň jej musím pripomenúť, aby išla na WC. Ona ide a hotovo. Nepochopím to, takto funguje.
@andreatytler neznáša lekárov, každá návšteva je boj. Mam pocit, že sa to ešte zhoršuje.
@gabika99 no len s mojou, je všetko boj. Od raného vstávania, cez denne fungovanie, až po noc a keď skončí tá, tak ďalšie ráno.... A keď príde ešte takáto abnormalita, tak koniec..
Myslim,ze ak bude nadalej odmietat jest a pit,tak vas hospitalizuju.
No som v koncoch. Asi by som riesila odber mocu a krvi nasilu aj za cenu zachvatu. Lebo to vam aspon pomoze zistit pricinu, kdezto ten klistir iba riesi nasledky problemu.
2 tyzdne v takomto stave je prilis dlho.
@andreatytler ale ako jej vezmú krv? Už jej veľmi dávno nebrali, naposledy bola ešte taka mala, že som ju nemala problém udržať. Teraz ju chce dr popocuvat a je to boj. Ešte mi aj sestrička pomáhala a bol problém. Neviem ako sa to vtedy riesi
Privedies niekoho zo sebou aby ste ju udrzali dvaja. Alebo pomoze dalsia sestricka.
Aj ked taketo nasine drzanie je hrozne a len to viac prehlbi jej strach z lekarov.
So zdravym dietatom sa da pracovat, ze mu to clovek vysvetli a natrenuju si to doma s destkym lekarskym kufrikom a doktor dopredu vsetko vysvetluje ako bude robit a neurobi nic ak dieta s tym nesuhlasi. Ale pri autistickom dietati vobec neviem ci to je mozne. Nemam ziadne skusenosti. Skus zalozit novu temu kde sa opytas na to ako brat krv autistickym detom. Je tu dost vela mamiciek autistov, urcite majus tym skusenosti.
A ved nenechajú vás už aj v nemocnici? Véd keď nechce jest, piť....to už končí sranda. Tam už si s nou poradia, aj keď budeš s ňou, ale 4 ďalšie sestry.
U nás pomáhal aj jablkový kompót, teply. Mozno zje, ak ho ochutis fajne, a pridaj aj sušene slivky. A dostať aj taky čajík, popradský uvoľňujú detsky. To pre budúcnosť,
Veľmi držím palce, nech to nie je nič vážne.
Ja len napíšem, že silno držím palce!
Mne je tiež do plaču, chúďa malé
@adrianap83 Zda sa ze pije v noci, aspon autorka vravi... tak si dieta asi doplni tekutiny v noci a teda dokaze takto fungovat uz 2 tyzdne, lebo ak by nepila vobec ani v noci tak uz po 2 dnoch by museli byt v nemocnici na infuziach.
@andreatytler tak som prehliadla pardon, potom aspoň tak. Každopádne treba riadne vyšetriť, mňa by to uz dost desilo, ze čo jej je. Možno tak ci tak by v nemocnici prišli na to.
No fakt držím palce!
@adrianap83 neviem, detská mi povedala, ze bud sa mam zastaviť doobeda pri nej a dá mi ziadanku na klistir a kartu, alebo mam rovno na pohotovost. Ale ako to bude prebiehať mi nepovedala. Není to veľmi zhovorciva dr
@sono2 ďakujeme 🩷
Poobede mi hovorí, že chce takú a takú polievku. Uvarila som jej, do hodiny ani to nie už bola hotová a ze nechce. Tak ja už neviem. Jedno jablko co som do nej potom dostala 🙏🙏
Hm, ten moč (z tej fotky co si pridala), nie som odborník, ale podla mňa tam sú bud kamene alebo piesok v obličkách
A co ma rada - nejaku rozpravku, nejaku postavicku z rozpravky, nejaku hracku, nejake zvieratko... ma nieco taketo? Mozno keby cez tu postavicku skusis vysvetovat nieco? Ze aj ona isla na vecko kakat ...
Autisticke deticky byvaju velmi vyberave na jedlo - a je to v tom, ze oni cez to jedlo, maju aspon aku taku kontrolu nad niecim, vsetko ostatne maju akoby pocit, ze sa kontrolovat neda, su prestimulovane, precitlivene. A svojim aj to odmietanie kakania je pokus mat veci pod kontrolou... pozri si tu skupinu o autizme - maminy mnohe komunikuju pomocou karticiek s detmi, ze maju porobene take knizky s obrazkami a dieta naucia ukazovat pomocou tych obrazkov, co chce. https://www.modrykonik.sk/group/6383/
Joj chudatko. A aké prehanadlo jej nezabralo?
@dada4 duphalac a glycerinivy cipok
No ten duphalac asi nezaberie po jednej dávke...a lepšie ako čipky sú klistiriky easylax....
Moja má už dlho blok a toto nám zaberá....Inak som už zúfalá ... Joj držím vám palce...
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK. Daj tam aj fotku moču. držím palce!
Volala som v noci sanitku, 34,5°C odmerane na 2 teplomeroch, mne namerali normálnu teplotu. Doktor povedal ze to nieje možné a ze digitálne teplomeri sú na nič. Ak môžem niektorej poslať video, nevedela som ju 30s prebrať, a to ju zobudí naozaj všetko... A doktor povedal, ze to len tuho spala. Opísala som mu všetky problémy co zažívame posledné obdobie a ze jej nič není a išiel do ...., je to normálne?
Neviem ti poradiť, ale určite to normálne nie je, a ani správanie doktora nie je normálne. Och, normálne ma to nahnevalo.

@andreatytler s doktorkou som v kontakte. Prvý bol čistý. Dnes som s nou volala, ze ma teplotu celú noc 35,1, taka nízka pokračuje aj cez deň. Stále sa nevie vykakat, dali sme jej aj prehanadlo aj cipok (konzultovane z dr.) A nič. Ze ak sa dnes nevykaka musí na klistir. Ako to funguje u malých detí? Ešte keď je mala autista a nespolupracuje? Moč jej mam čím skôr doniesť, ale momentálne je dcéra nespolupracujuca