Prečo dcéra prestala jesť a potí sa?
Dcéra 4r prestala jesť, zje úplne minimum, cez deň cika minimálne, v noci často, poslednú dobu sa strašne potí v noci, má kruhy pod očami. A nočný kašeľ. Ku dr. chodíme, naposledy mala krv v moči, ale čakáme ešte na výsledky z labáku. Čo to môže signalizovať? Nemáte skúsenosť z podobným problémom? Ďakujem
Fúha, Kurňa aby jej sono nespravili keď sa sťažuje na bolenie😥...napíš mi prosím správu😉
Náš syn bol chorý keď mal 9 rokov. Teraz ma 18. Mal teploty, hnačky, najprv jedny ATB, potom druhé, potom tretie. Hnačky mal vraj z atb. Lekári si ho prehadzovali, naša Dr bola vtedy mesiac v Kanade. Behali sme na pohotovosť, k zastupujucej a tak dokola. Keď už bol po mesiaci úplne KO, vzali sme ho na ruky a šli do nemocnice. Povedala som, že neodídem kým nezistia, co mu je. Vraj, to ho ale musíme hospitalizovať. Hovorím v poriadku. Bolo 22,00 večer. V nemocnici mu o pár dní zistili salmonelu vo vysokom štádiu, už mal takmer otravu. Dostal 27 infuzii, ATB atď. Ešte rok sme potom chodili na infekčné. Ex mu kúpil ruské vajce, v Rybe, keď čakali u lekára. Nedaj sa odbit, ak si stojíš za svojím, že dcéru poznáš a nie je ôk, konaj. Naša Dr stále tvrdí, že dieťa si najlepšie pozná matka.
Jemine ze vas nikto poriadne nevysetri😪mne to pripomina ileus,nepriechodnost criev,zauzlene crevo..kamoskin syn to mal ..je to nebezpecne az smrtelne
V akom meste ste boli na vyšetrení, keď vás poslali do BB? Odkiaľ ste? Môžeš aj do správy. Ale na tvojom meste by som sadla do auta/autobus a šla by som do BB….
Ale ziadne vysetrenie, krv, vyter, nic??? Ak by ste nahodou este isli, tak prosim uz nedovol aby jej davali zbytocny klystir 😭 ak na toto podla mna dostattocne spolupracovala, tak na vzatie krvi to tiez nebude take tazke...
Podľa tých kruhov pod očami asi niečo s obličkami
Mne sa nechce verit, ze by vas poslali z nemocnice domov, neklames?
Ved sadni do auta, naloz dieta na urgent, tam ju bez sona nesmu pustit domov, trvaj na hospitalizacii, co si tiez nekompletna, ze sa nechas takto odbit? Toto vyzera zle, proste zle, kludne sa im vyhroz uradom pre dohlad, mediami, cimkolvek!!! To decko potrebuje sono traviaceho traktu, kompletne odbery krvi, testy na intolerancie a mozno aj kolposkopiu, ty kks.
@dominikamacakova nemusi byt. ked telo trpi, byvaju kruyhy pod ocami. kldune aj pri nejakej infekcii dychacich ciest.
@drahomirrra v menších mestách je to s nemocnicou naozaj ťažko, my sme riešili síce “len” zlomeninu, ale odbili nás že môžme ísť inde, pretože tu malé dieťa neošetria 🤷🏽♀️ spravili rtg a čau, mohli sme si ísť po svojom. Zlomeninu ani nezafixovali… Nakoniec museli dieťaťu naprávať zlomeninu v narkoze…
@drahomirrra nemusíš ma urážať. Sama mám tetaniu posledné dni som spala asi 3h a bola som rada, zato co som dokázala spraviť. Nemusím byť nekompletná. Však aj pri detskej som hovorila aj o tom ze sa vezme na silu krv.....A tu keby na tom deckom som sivá myš, tak nás rovno otočia preč. A fakt si ju nenechali. Tiež som čakala ze si ju nechajú. Kartu doma nemám, ale hovorila som tej sestre aké má posledné obdobie problémy. Od krvi v moči, cez sanitku až po jej zápchu. Len viva slovensko. So synom som bola hospitalizovana pred pár mesiacmi s akútnym infektom a laringitickym záchvatom (volana sanitka) a na oddelení keď sme prišli mi vrchná sestra povedala, že keď býva často chorí (začiatok školky a budovanie imunity), že ho nemám dávať do škôlky. A to som s nim týždeň ak nie viac chodila ku dr a robila mu všetky vyšetrenia, krv, moč, vyteri...
@drahomirrra a aj to som im pri malej povedala, že detská sama povedala, ze keď sa jej prihorsi, začne grcat, alebo sa nevykaka bud na pohotovosti alebo ak tú nestihneme tak na detské... lebo ze mi neje nepije..... A poslali ma do p... dobre ze nie. Ešte sa dohadovali, že kto ju mal riešiť ci oni ci chirurgia. Keď im chirurg volal sa dostali do konfliktu dobreze nie... A keď som bola potom ešte raz za chirurgom, lebo nám musel dat výmenný lístok na decke (dal ho na zle meno, som ho musela ísť meniť) tak mi povedal, že j
Na detskú chir do BB, ale ze sa máme objednať.
Ked uz nekakala prilis dlho, treba, aby tie prve casti stolice vybral lekar nasilu, lebo ona to nevytlaci. Co mala okakane, to je redsia cast stolice nad tym, co obteka tu tuhu.
Zober dieta a chod do Banskej Bystrice na urgent. A tym, ze sa obavas illeusu creva.
A nech si spomenu, ako skoncil ten chlapcek z Dolneho Kubina, ci odkial bol, chudatenko.
Bojuj, nedaj sa odbit. Dufam ze to vsetko dobre dopadne a daj nam vediet.
Autorka neviem ti poradiť, ale veľmi ti držím palce aby sa to čím skôr vyriešilo a pomohli malej 🙏 je to hrozné čítať, ako vás doktori "ignorujú", že sa musíš pomaly vyprosievať nejakého vyšetrenia :(
Je mi ľúto co prežívate. V akých s.ackach je naše zdravotníctvo pochopí až ten kto akútne potrebuje zdravotnú pomoc. Mam v blízkej rodine onkologického pacienta a niekedy mi rozum zastavuje z tých všetkých veci co musí zažiť a aký zdr personál žiaľ stretol. Samozrejme nie všetci sú rovnakí a mali sme šťastie aj na lekárov, ktorý fakt chceli pomôcť a urobili všetko čo sa dalo aby pomohli. Treba byť neustupny a trvať na vyšetreniach tu a teraz a nie ako si oni myslia o mesiac,dva. Dookola bombardovať pediatra, pohotovosť, sanitku. Raz tam bude lekár, ktorý Vám pomôže. Pevne verím,že dcérka bude v poriadku a rýchlo prídete na príčinu týchto potiazov.
Autistické prejavy dieťaťa nesmú byť dôvodom na odopretie zdravotnej starostlivosti. TO čo je? To kde sme? V Tadžikistane?
Autorka, keď tvoja pediatrička vypíše žiadosť o hospitalizáciu, čiže vás na ňu odošle, nemocnica vás musí prijať a ty nie si povinná ísť do najbližšej. V BB je to fajn. Odber krvi a základné vyšetrenia mala ale urobiť vaša lekárka, dieťa môže prestať jesť z milióna dôvodov, ak mala krv v moči, trebalo preliečiť. Rovnako glycerínový čípok vám mohla predpísať ona, malá môže zadržiavať kakanie a cikanie z dôvodu autizmu, to je pomerne bežné. Nočné potenie je pri infekciách, ale aj pri vážnych chorobách. Kruhy pod očkami a nízku teplotu má najskôr z toho, že nepapá a nepije.
Rozumieš autorka, my tu môžeme len hádať. Tu musíte situáciu podchytiť s pediatrom. Nech ma tiež nesere, že nevie zmanažovať mini pacienta, hoc aj autistického.
@fiafia Bombardovať sanitku je hlúposť najväčšieho zrna. Tá slúži na iné prípady. A kým idú k dieťaťu s obstipáciou, tak umrie človek na masívny infarkt, ku ktorému nestihli prísť.
@drahomirrra niekto asi nezažil na vlastnej skúsenosti nemocnicu, však? My mame skúsenosti a aktuálne ako odmietli hospitalizovať človeka vo vážnom stave a odporučili vyšetrenia,ktoré sú reálne vybaviť tak za tri mesiace.. okrem toho autorkina dcéra má problémov viac ako jeden a u malého dieťaťa sa to môže rýchlo zvrhnúť. Aj dehydratácia nieje sranda. S dcérou sme aj koli nen skončili v nemocnici a narobila celkom dosť problémov v tele
nieco nove?
@drahomirrra aj ja som si spomenula na toho chlapčeka chudáčika, ako čítam túto diskusiu, dúfam, že autorka pôjde do tej BB, alebo neviem akú lepšiu nemocnicu má v okolí lebo toto je nonsens. Dúfam, že sa ozve neskôr s tým ako je jej dcérke, dúfam, že už jej bude lepšie.
Už to vyzeralo nadejne. Už včera išla do škôlky. Ale zase 2 dní nekakala, ak ani zajtra nebude musím s nou znova ku dr. A ešte kašle ale iba v noci ju chytia záchvaty kašľa. Inak cez deň spokojná aj v škôlke super. Tak neviem..
aka telepatia toto ! presne v minutu Tvojho prispevku som sem prisla pozriet :D bala som sa co je s Vami
ja mam tiez stvorrocnu a nekaka aj 4 dni … preco v dvoch dnoch vidis problem? ved take deti uz nemusia kakat tolko
Dakujem ze si dala vediet ako sa mate. Dufam v skore uplne uzdravenie.
A nakoniec ste aj boli v tej BB? Ci vykakala sa sama?
@hendikep pretože sme toto už riešili pred 2 rokmi. Ona keď nekaka pravidelne, potom sa to dostane do takých problémov. Ona potom má strašne veľké kako, a bolí ju to dat von, potom nekaká vôbec, lebo ma blok.

@dada4 ani sono nič. Chirurg povedal, ze oni u nás nerobia veľmi s deťmi, že treba do BB chodiť.