Prečo je Vigantol na recept?
Preco je Vigantol len na recept, ked je to iste co Devit a ten je bez receptu?
Pretože Vigantol je registrovaný ako liek a je hradený ZP a Devit je len výživový doplnok.
Vigantol je liek ostatne su vyzivove doplnky.
ale ved medzi nimi nie je ziadny rozdiel
V lieku vies ze je presne tolko kolko ma coho byt, vyzivove doplnky nemusia splnat take prisne normy, cize realny obsah niecoho sa nemusi zhodovat s garantovanym.
Povedzte mi,prosim, ci ste sa stretli s touto situáciou. Minulý rok som kupovala vigantol - bez doplatku. Tento rok som zaň dala skoro 4 eurá.. stalo sa to aj Vám?
@elizabeth175421 áno teraz sa uz plati cely, hoci je na recept. Teraz mi to potvrdil mm farmaceut
Vigantol je bordel......
@elizabeth175421 dnes som sa s tou situáciou stretla. Za Vigantol som platila (doplácala) 5,49 €. To už poisťovňa nehradí nič?
@weronika171717, prečo si myslíš, že je to bordel, ja sa už v tom fakt nevyznám.
...nie je lepšie kúpiť si na voľno Devit?
Pretože Vigantol je registrovaný ako liek a je hradený ZP a Devit je len výživový doplnok.
@diamond007
@lalenka33 Heheh!!!! Blbosť ako vyprážaný ľad!!!
A ak je to pravda tak prosím ťa,, lalenka,, v ktorom meste ty bývaš??
Pretože tu v Bratislave som ešte ani jeden jediný krát nemala tú česť,aby mi poisťovňa preplatila liek, ktorý tú plácate, že poisťovňa prepláca pokaždé som zaplatila a aj platím v plnej výške sumy a to kompletne všetky do bodky všetky recepty predpísané lekárom!!!
Preto sa chcem informovať kde je taká lekáreň, ktorá naozaj prepláca poisťovňa... Vopred ďakujem za odpoveď.s pozdravom jaščurka maťka.
@diamond007
@lalenka33 Heheh!!!! Blbosť ako vyprážaný ľad!!!
A ak je to pravda tak prosím ťa,, lalenka,, v ktorom meste ty bývaš??
Pretože tu v Bratislave som ešte ani jeden jediný krát nemala tú česť,aby mi poisťovňa preplatila liek, ktorý tú plácate, že poisťovňa prepláca pokaždé som zaplatila a aj platím v plnej výške sumy a to kompletne všetky do bodky všetky recepty predpísané lekárom!!!
Preto sa chcem informovať kde je taká lekáreň, ktorá naozaj prepláca poisťovňa... Vopred ďakujem za odpoveď.s pozdravom jaščurka maťka.
@jascurkamatka
Idem priamo k veci. Zdravotná poisťovňa maximálne prepláca akurát tak tým vybraným ľuďom a my ostatní si môžme ísť húsky pásť. V skutočnosti vigantol stojí nejakých 8-9€;- teda bez receptu a s receptom, alebo e-receptom jeho cena sa rovná tej istej ako skutočnej cene!!!
Ako to viem??
Jednoducho tak, že ma toľko vždycky stojí a keď som sa pýtala tej sestričky, ktorá stála za tou pokladňou, že prečo jeho cena je rovnaká ako u bez predpisu tak jej odpoveď bola veľmi rýchla a jednoduchá plus otrepaná a hlavne dosť často zaužívaná
,,viete milá pani zdravotná poisťovňa prepláca iba niekoľko druhov liekov, respektíve iba určité množstvo liekov a ostatné si musí každý pacient zaplatiť celou sumou.....
Alebo niečo podobné tejto vete a prečo, lebo TOTO JE SKUTOČNÝ ŽIVOT SO SKUTOČNÝMI HODNOTAMI ŽIVOTA BEZ OHĽADU NA VÍNIMKY...
( Teda ak nejaké existujú - čoš je realita!!! )
Takže moja otázka znie: načo táto naša lekárska opatera má potrebu nám vypisovať, alebo posielať recepty keď naša poisťovňa není schopná to preplatiť, alebo aspoň čiastočne upraviť cenu a to tak, že každý a jeden občan čo si platí, alebo mu odvádzajú zamestnávatelia odvody zdravotnej poisťovni??
Na pi...................

Vigantol prepláca poisťovňa...