Prečo má 11-ročný syn 166 cm?
to je údaj z dnešnej 11 ročnej prehliadky.
Syn je odmalička výrazne vyššia ako všetci rovesníci, v 9 rokoch mal 148 cm. Manžel má 191 cm a ja 176 cm.
Akurát dnes detská sa rozhodla, že ho posiela na Endokrinologiu aby sa vylúčili poruchy. Syn je aj chudý pri tej výške má 52 kg. Puberta ešte nezačala!
Okrem toho nás poslala aj na ortopédou Skoliotické držanie tela a kvôli hrudníku.
Stretli ste sa s tým niekedy?
@anonym_autor tak Ste obaja dost vysoki, to preto. Mam synovca 10r a noha v.41 a vyska tiez riadna.
Neviem preco by mal byt chudy...moj 14r syn ma cca 168cm a okolo 51kg...vobec nie je chudy. Poznam inych co su kost a koza. Svagrina ma takych a tiez poslali a endo kvoli vahe. Ale ked manzel cez 190cm a za 16r co su manzelia sa ani nezmenil, chudy je ako bol...genetika proste.
no veru, pozeram, BMI ma na 75%. cize je na hornej hranici primereu, keby pribrie 1kg, uz by mu vyslo, ze ma hmotnost nad normu.
nie je chudy.
@anonym_autor najskor su tam rozdiely v priebehu 2r po 14cm, no potom 11cm a potom 18cm.
takto to chodi, ak sa vyskytne predpubertalne spomalenie rastu a nasledne puberta. tusim si pisala, ze znaky puberty nema. u chlapcov pubertalny rast nabieha vacsinou, ked uz ej puberta rozbehnuta. tak tazko povedat, preco ten narast. je tu aj moznost epresneho merania v 9r, keby sme brali do uvahy, ez aj vtedy narastol viac, apso 13cm ( take odchylky sa stavaju a mozu mat viacer dovody ), tak by mal narast 13cm a teraz 16cm. co by uz bolo menej.
no kazdopadne jeho rast je nadprimerny.
@majamat starší 14 ročný má 185 cm a nikdy sa to neriešilo. Doktorka pozerala spätne kartu a potom sa rozhodla, že nás pošle aj na endokrinologiu.
Pubertu nemá spustenú, tak to povedala
@anonym_autor tak Ste obaja dost vysoki, to preto. Mam synovca 10r a noha v.41 a vyska tiez riadna.
Neviem preco by mal byt chudy...moj 14r syn ma cca 168cm a okolo 51kg...vobec nie je chudy. Poznam inych co su kost a koza. Svagrina ma takych a tiez poslali a endo kvoli vahe. Ale ked manzel cez 190cm a za 16r co su manzelia sa ani nezmenil, chudy je ako bol...genetika proste.
@euka210 11 ročný, nemá pupok je úplne norrnálny, nie je ani kosť a koža. 14 ročný to už je kosť a koža , ale on má 185 cm a okolo 65 kg ak nie menej. Toho keď uvidí sa môžem tešiť😀
@anonym_autor a ten starsi mal v jeho veku aku vysku?
@majamat menej o málinko asi 158 ale vtedy sme mali starú pani doktoeku, ktorá to neriešiila
@majamat menej o málinko asi 158 ale vtedy sme mali starú pani doktoeku, ktorá to neriešiila
@anonym_autor no vsak uvidis. aj ked ma viac cm, nic to nemusi znamenat,
moja mama ma 168cm ( na muzsku vysku je to 181cm ) a otec mal 181cm ( cize zenska vyska 168cm ). takte orakticky su na rovnakej urovni - vyska pre dcery 168cm a pre synov 181cm.
a teda ja mam 164cm, sestra 170cm. hoci je o 1,5r mladsia, vzdy sme boli vyskovo narovnako, sem tma som mala o 1-2cm viac, no na ten vekovy rozdiel som mala mat viac o 8-9cm, pripadne casto sestra merala viac. a geneticky zaklad amme rovnaky.
bracho tiez a ma 194cm ( pre porovanie zenska vyska 181cm ), kde to nabral, to netusim. a nic mu nie je, je uplne zdravy. do nasej genetiky vobec nepasuje.
celkovo v rodine mame aj nizssich pribuznych, vacsinou ziadny extrem, ale aj vysokych pribuznnych. dokonca nizky pribuzni tiez maju vysoke deti.
moji krstny rodicia ona 165cm ( muzska vyska 178cm ) a on ja neviem, za mlada prizmurenim oci 168cm ( zenska vyska 155cm ) a ich deti? dievcatko s DS malo geneticku poruchu, tka to nic, bratranec 172cm, dalsi asi 185-190cm, sesterka 175cm urcite. po kom su ti dvaja tiez netusim.
daslia teta mala muza vyssieho - 185cm urcite, no ona tak max 160cm. a deti - synovia 185-190cm, dcery 173-175cm.
@anonym_autor no vsak uvidis. aj ked ma viac cm, nic to nemusi znamenat,
moja mama ma 168cm ( na muzsku vysku je to 181cm ) a otec mal 181cm ( cize zenska vyska 168cm ). takte orakticky su na rovnakej urovni - vyska pre dcery 168cm a pre synov 181cm.
a teda ja mam 164cm, sestra 170cm. hoci je o 1,5r mladsia, vzdy sme boli vyskovo narovnako, sem tma som mala o 1-2cm viac, no na ten vekovy rozdiel som mala mat viac o 8-9cm, pripadne casto sestra merala viac. a geneticky zaklad amme rovnaky.
bracho tiez a ma 194cm ( pre porovanie zenska vyska 181cm ), kde to nabral, to netusim. a nic mu nie je, je uplne zdravy. do nasej genetiky vobec nepasuje.
celkovo v rodine mame aj nizssich pribuznych, vacsinou ziadny extrem, ale aj vysokych pribuznnych. dokonca nizky pribuzni tiez maju vysoke deti.
moji krstny rodicia ona 165cm ( muzska vyska 178cm ) a on ja neviem, za mlada prizmurenim oci 168cm ( zenska vyska 155cm ) a ich deti? dievcatko s DS malo geneticku poruchu, tka to nic, bratranec 172cm, dalsi asi 185-190cm, sesterka 175cm urcite. po kom su ti dvaja tiez netusim.
daslia teta mala muza vyssieho - 185cm urcite, no ona tak max 160cm. a deti - synovia 185-190cm, dcery 173-175cm.
@majamat Ďakujem, ja som len prekvapená bola, že nás niekde posielajú.
Na endokrinologii čo budú zusťovať?
@anonym_autor kedy mate termin na endokrinologii? Moje spagety chlapci 12r 160cm a 37kg a druhy 10r 149cm a 29kg idu koncom mesiaca, potom budem vediet co obnasa vysetrenie. Ale urcite im budu brat krv, to uz viem.
@anonym_autor kedy mate termin na endokrinologii? Moje spagety chlapci 12r 160cm a 37kg a druhy 10r 149cm a 29kg idu koncom mesiaca, potom budem vediet co obnasa vysetrenie. Ale urcite im budu brat krv, to uz viem.
@zltalienka 4.12.
@anonym_autor moj bracho mal do 20-tky na brade 4 chlpy. teraz je normalne zarasteny. niekazdy chlapec rychlo zarasta.
pocas puberty nastava burlivyvyvoj, ale teda este aj obdobi adolescencie - to ej po puberte, vyvoj stale prebieha, resp tu sa dokoncuje, casto chlapci az v tomto obdobi uplne zmuzneju.
@anonym_autor na endokrinologii zisti v akom stave su hormony - pohlavne, ci sa rpedsa puberta nerozbieha, pozrie stitnu zlazu, zrejme aj rastovy hormon RH ). teda ten sa moc ambulantne neda, skor rastovy faktor. neviem ako sa vysetruje RH ak je riziko nadbytku. viem skor ako sa robi rpi nedostatku.
@belllinka neviem podľa čoho sa určuje, či je dieťa v puberte alebo nie. Menštruáciu zatiaľ nemá, ani iné znaky začínajúcej puberty, takže vám neviem odpovedať.
@asined88 na endokrinologii aj podla vysetrenia hormonov, ale inak znaky su ako rast prsnikov, ochlpenie v podpazusi, ci rozkroku u dievcat, v puberte nastava aj rastove urychlenie,a le u dievcat moze byt nenapadne, napr len o 1cm naviac oproti beznemu rastu,a le aj naopak, dieta v puberte moze za rok narast naozaj vela. u dievcat sa zacina ukladat viac tuku do zadku, bokov - toto ej trosku individualne, lebo nei kazda zena ma velky zadok a siroke boky. kazda sme inaktvarovana a dievcata niekedy byvaju velmi stihle. no v puberte zvyknu viac nabrat na vahe.
@belllinka neviem podľa čoho sa určuje, či je dieťa v puberte alebo nie. Menštruáciu zatiaľ nemá, ani iné znaky začínajúcej puberty, takže vám neviem odpovedať.
@asined88 ms prichadza az na konci puberty, po ms mozu este viac narast prsia - vyvoj sa ukoncuje vo faze adolescencie, ktora prichadza po puberte.
Môj 11 ročný syn má 178 cm, nohu 43. Mám ešte 10 ročného syna, je medzi nimi rozdiel 11 mesiacov a ten má o 22 cm menej. Tiež som sa pýtala lekára, či by sme nemali absolvovať nejaké vyšetrenie ale zatiaľ nás nikam neposlali, konštatoval len, že má predčasnú pubertu a vraj sa mu ten rast skorej zastaví.
Ved vzdy bol vyssi, tak neviem teda, co si cakala... obaja ste vysoky rodicia, on kludne moze dorast na dva metre... puberta u chlapca moze "vyskovo" skoncit v 13tich ale aj 18tich...ano takto sa to lisi u pubertiakov... na vysetrenia chodte, ale na rastove blokatori treba fakt riadny dovod a on rastie v pasme rodicov... moj ma 165 a 15 rokov, jemu puberta zacala neskoro... oboje je normalne...
@anjelicek26 tvojim deťom nevadí, že si tu takto verejne vycapila ich fotografie s údajmi a ešte že aj v komentároch šíriš ďalšie informácie o nich ?
@zltalienka 4.12.
@anonym_autor tak sa mi ozvi do spravy a potom Ti mozem dat vediet.
@anjelicek26 tvojim deťom nevadí, že si tu takto verejne vycapila ich fotografie s údajmi a ešte že aj v komentároch šíriš ďalšie informácie o nich ?
@anonym_f7c471 pravdepodobne to deti ani nevedia.
@anonym_autor kamoskin syn mal v 11 rokoch 180 cm a teraz ma 16 rokov a vysku 202cm... genetika.
@anonym_autor ahoj a na geneticke vysetrenie nejdete?
@anonym_autor a mate aj diagnozu? Ja ano
@lianka123 nie nemáme, nám len povedala že to nemusí byť nič ale radšej to pozrieť aby sa vylúčili poruchy rastu. Nič viac neviem
Je to genetika,ste obaja vysokí. Môj syn je tiež stále vyšší aj ťažší na svoj vek,bude mať 5 rokov , má 125 cm a váži 26kil,kto ho vidí ,tipuje ho už za skolaka.Aj my sme vysokí,ja mám 175 a manžel 192 cm. Ten bol ako osmak na strednej najvyšši v triede,už tam mal okolo 180 cm, podľa fotiek,čo som videla. Aj jeho brat, otec a dedko boli vysokí, všetci mali okolo 190 cm.
Čize genetika robí veľa
@anonym_autor kamoskin 14 rocny mal 175cm. 100kg. pohoda. mama nizka, otec vysoky., genetika
@anonym_75df2b 175 v 14 rokoch je vela? Syn mal v 14 183 cm a za vysokeho ho nik nepovazuje
Dost chalanov je vyssich
@anonym_autor to fakt? Moj syn ma tiez v 9 rokoch 147 cm. Nepride mi to extra vela.

@majamat údaj 3 109 5 123 7 137 9 148 11 166
@anonym_autor najskor su tam rozdiely v priebehu 2r po 14cm, no potom 11cm a potom 18cm.
takto to chodi, ak sa vyskytne predpubertalne spomalenie rastu a nasledne puberta. tusim si pisala, ze znaky puberty nema. u chlapcov pubertalny rast nabieha vacsinou, ked uz ej puberta rozbehnuta. tak tazko povedat, preco ten narast. je tu aj moznost epresneho merania v 9r, keby sme brali do uvahy, ez aj vtedy narastol viac, apso 13cm ( take odchylky sa stavaju a mozu mat viacer dovody ), tak by mal narast 13cm a teraz 16cm. co by uz bolo menej.
no kazdopadne jeho rast je nadprimerny.