icon

Prečo má moje dieťa vysoký TAG?

14. júl 2025

Ahojte, brali krv u mojho 4 rocneho syna a ma o dost vyssiu TAG. 4,93 a hranica je 1,64.

Nie je tucny, skor naopak. Ma 104cm a vazi 15,5kg.

Trochu sa bojim 😕

autor
14. júl 2025

@anonym_autor akurat citam, ze tag by sa mal nalacno. Syncek nebol nalacno ale po jedle. Lebo mu brali aj hormony.

sisa_s
14. júl 2025

V rodine nemal nikto v mladom veku infarkt alebo porazku? Moze ist o geneticku poruchu lipidoveho metabolizmu..+ ako sa stravuje? Moze byt chudy, ale ak ma nadmerny prijem tukov a sacharidov, moze mat vysoke tag..co jedava?
A bol nalacno pri odbere od vecera? Nezjedol nieco tajne, lebo bol hladny?

sisa_s
14. júl 2025

Ak nebol nalacno, opakovat odber

anonym_9f303e
14. júl 2025

To nie je o vahe,ale o tom,ako sa stravuje. Moj je pubertak,chudy ako z koncentraku,ale jest normalne nechce,vonku si kupuje sladkosti plne tukov,chodi do mekaca, hranolky si da...no a ma zvyseny cholesterol🤷‍♀️ Uz mu aj pedi dohovarala. Casto vidam deti uz 2-3r papat v restikach hranolky,smazene syry, rezne, kostikove "jogurty", kinder tycinky a to su vsetko skodlive tuky. Bohuzial, treba omega 3 nasadit a redukovat to stravou,ak to nie je nejakeho metabolickeho chorobneho povodu.

anonym_9f303e
14. júl 2025

A co jedol rano?

autor
14. júl 2025
@sisa_s

V rodine nemal nikto v mladom veku infarkt alebo porazku? Moze ist o geneticku poruchu lipidoveho metabolizmu..+ ako sa stravuje? Moze byt chudy, ale ak ma nadmerny prijem tukov a sacharidov, moze mat vysoke tag..co jedava?
A bol nalacno pri odbere od vecera? Nezjedol nieco tajne, lebo bol hladny?

@anonym_9f303e
@anonym_9f303e
@sisa_s
My sme na odbere boli po obede. Teda naobedoval sa a tak sme isli, lebo sme boli na endokrinologickom vysetreni a sestricka nam povedala, ze moze byt kludne najedeny.

sisa_s
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_9f303e
@anonym_9f303e
@sisa_s
My sme na odbere boli po obede. Teda naobedoval sa a tak sme isli, lebo sme boli na endokrinologickom vysetreni a sestricka nam povedala, ze moze byt kludne najedeny.

@anonym_autor chod s vysledkami k pediatrovi na opakovany odber, 10-12h nalacno musi byt 🙂

autor
14. júl 2025
@sisa_s

@anonym_autor chod s vysledkami k pediatrovi na opakovany odber, 10-12h nalacno musi byt 🙂

@sisa_s hej, pojdem asi. Tak mozno iba preto vyskocil, lebo nalacno veru nebol

autor
14. júl 2025
@sisa_s

@sisa_s pisala som nasej pediatricke, aj som jej preposlala spravu, tak mi odpisala, ze po jedle 2-4 je hodnota TAG najvyssia. Moze mat aj 3nasobok, ale pre istotu zobere krv. Tak dufam vsetko bude ok 🙏

sisa_s
14. júl 2025
@anonym_autor

@sisa_s pisala som nasej pediatricke, aj som jej preposlala spravu, tak mi odpisala, ze po jedle 2-4 je hodnota TAG najvyssia. Moze mat aj 3nasobok, ale pre istotu zobere krv. Tak dufam vsetko bude ok 🙏

@anonym_autor snad ano 🙂 netreba panikarit