icon

Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?

labaga
15. okt 2011

labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea

pici
16. okt 2011

@labaga no urcite nenajdem spolocnu rec s niekym... no tvoj popis myslim ze bol postacujuci, ktory mna oznacuje za hlupanu, lebo mam svoj nazor :D

kaja73
16. okt 2011

@labaga Nechcela som sem prispiet, ale predsa napisem svoj nazor-ockovanie nemoze za vsetko zle,to je pravda 😉
Ale ak prizname a myslime si, že za mnoho zleho može to co dychame,to co jeme,tak je pre mna len samozrejme, že za mnoho zleho može potom aj chemia vpichnuta rovno do krvi-ked uzname, že ju staci zjest ci vdychnut-tak o vpichu do krvi hadam pochybovat nebudeme. 😉vstrebavanie chemie do tela cloveka je po vpichu ovela silnejsie a tažsie sa telu vylucuje von.
teda ak by som mala vytvorit moje sukromne poradie z tychto 3 pricin-vzduch,potrava a ockovanie-ja osobne davam na prve miesto ockovanie-len ma teraz za moj nazor nezjedzte-nemusite ho prijat. 😉
Hlinikovy riad sa zakazal pre obsah hlinika,ale vakciny ktore idu priamo do krvi ho povoleny maju-preco su takto odlisne normy???
Kedysi deti prekonavali takmer vsetky detske choroby a vyskyt detskeho diabetu nebol zdaleka tak vysoky ako je dnes.
Takže mi z toho vychadza, že sice moze detska inf.choroba diabet sposobit,ale asi ho castejsie sposobuje nieco ine,kedze vyskyt detskeho diabetu stupol prave vtedy,ked klesol pocet deti co tieto choroby prekonavaju.
tato tema je prilis zlozita na to, aby sa tu daka konkretna odpoved nasla,da sa filozofovat,polemizovat a každy si utvori aj tak svoj nazor.
A tych pricin preco je stale viac deti chronicky chorych je určite viac ako len tieto 3priciny co som napisala,ale až do takej hlbky nevidim-to otvorene priznavam.

halienka
16. okt 2011

@labaga presne tak, máš veľkú pravdu, presne pre toto si myslím, že by to malo byť dobrovoľné, mne proste príde hrozné, že mi štát dá niečo príkazom, a pritom nemieni niesť za to ani štipku zodpovednosti. Práve keď je to také komplikované a diskutabilné by to nemalo byť povinné ale dobrovoľné. Možno by to pomohlo aj trošku zvýšiť povedomie o tom, ľudia by boli donútení si trochu viac o tom pozisťovať a aj trochu vziať zodpovednosť za svoje zdravie do svojich rúk, príliš sme si zvykli, že ak príde nejaká choroba, stačí skočiť k lekárovi a ten to hádam dáko vyrieši. Pritom častokrát by mnoho zachránila obyčajná prevencia. A tiež by sa potom takto veľmi nevyhrocovali postoje ako teraz, som tiež z toho smutná, že sa to tak akosi začalo aj tu ohromne deliť na "očkovačov" a "antiočkovačov", lebo keby sa našiel medzi týmito skupinami zmier, keby bola ochota diskusie a skutočného skúmania vecí, mohlo by to priniesť veľa pozitívneho. Bohužiaľ, možno teraz niekoho aj naštvem, ale ja mám skúsenosť, že práve tí silne očkovací nechcú ani len diskutovať s tými antiočkovačmi, jednoducho sú zmetení zo stola so slovami, že sú sektári alebo nejaké podobné osočenie, no diskusie ihneď zavrhnú.

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 vidim že aj ty si zaslepena.. ☹ ☹ pises že volakedy deti prekonali vela chorob, hej ale kolko z nich sa dožilo plodneho veku, vieš o čom je detský diabetes?? jednoducho o tvorbe protilatok proti pankreatickým B-lang.bunkam.... tie protilatky su žial podobné ako protilatky proti virom.-- preto dochádza ku akejsi pomýlnej obrannej reakcii.-- to je mechanizmus autoimunitných chorob. vjednom mas pravdu ockovvanie može za vela ale musis pochopit preco a za aku cenu

labaga
autor
16. okt 2011

@halienka len jeden problém nastáva ked laik si myslí že sa stane odborníkom po prečítani aj1000 člankov... ak raz nema zaklad v patofyziologii v tomto prípade, tak len tápa necháva sa zvádzat jednoduchou argumentaciou s empyrickým podtonom

kaja73
16. okt 2011

@labaga Viem o com je ,viem ze je autoimuneho charakteru a viem že jeho vyskyt vyrazne stupol prave v dobe zavedenia plosnych ockovani. 😉 Viem ze telo same napada pankreas.
Tymto sa s touto temu lucim-svoj nazor som napisla a to staci.
Kto chce precita si ho, odmietne a nazve ma zaslepenou ,alebo si ho precita a prijme. 😉

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 ak by si skutocne chcela vidiet tak by si pochopila že infekt sa lahsie zvladne oslabenou vakcínou ako naostro... a že práve v dosledku očkovania a atb sa stratil prir.výber a dan za to zaplatíme tak ci tak

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 a o com su prievodne príznaky po očkovaní??? prečo jedno dieta má teploty iné nemá??? akosi mysliš že by sa telo vysporiadalo s realnou vírusovou infekciou v takomto prípade???? a reci o formaldehyde a hlinníku.... rozpravky na internet.... preboha ved vakcínu nedostanes 1ml formald.jedu a 1ml.hlinníka...

kaja73
16. okt 2011

@labaga Zisti si aka je hronica toxicity hliniku na kg vahy,potom si zrataj hexu a prevenar dokopy-ich spolocny obsah hliniku a skus si vyrata kolkokrat je prekrocena hranica toxicity hlinika pri napr 5kg dietati-pocitat isto vies a aj si najs kolko hlinika maju tieto dve vakciny spolu a aj si vies zistit tu hranicu.
Ja to vyratane mam,ale tomu aj tak neuveris kym si to sama nevyratas-tak rataj,rataj.
asi sa velmi prekvapis kolkonasobne je to prekrocene. 😒
ja si nemyslim, že nezive vakciny sposobuju problemy pre neživy virus,ale prave pre tie pridavne latky-holt niekto to vie lepsie,niekto horsie vylucit z tela von a prave preto su aj tie rozdiely v reakciach-nie je to o viruse.
pri zivych vakcinych je to samozrejme aj o viruse,ale aj o chemii a o tom ze telo dostane supu viacerych virusov naraz-to sa v realite nestane.

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 pomož mi kolko je toxicita hlinníka, kolko je v dávke vakcíny???

halienka
16. okt 2011

@labaga samozrejme, a práve preto by mala "odborná verejnosť" diskutovať, pretože tým, že ľudí s opačným názorom nevypočujú (ja si netrúfam tvrdiť že sú to zásadne hlupáci ak zrovna nemajú odborné vzdelanie, lebo v niečom pravdu mať môžu) a zmetú zo stola bez diskusie, iba takým, že vy nie ste lekár tak sa s vami baviť nebudeme, nič dobré nedosiahnu, práve naopak, potom sa "volanie" týchto ľudí úplne jasne bude stupňovať až prejde v krik a práve tento prístup potom dokope tých ľudí ak chceš môžme to nazvať k fanatickým výrokom, lebo jednoducho chcú, aby ich už konečne niekto vypočul. Umlčovanie protestujúcich ľudí nikdy neprinieslo nič dobrého, leda ak revolúciu 😉 😀 Ako vo všetkom, ak sa má nájsť prijateľné riešenie pre všetkých je potrebné komunikovať. Len problém je, že práve "odborná verejnosť" je spokojná s tým čo je a odmieta hľadať riešenie pre ľudí, ktorí s tým spokojní nie sú.

kaja73
16. okt 2011

@labaga Ak chces najdem ti to.ale neskor-teraz sme u mojich rodicova prave ideme domov-potom sa ozvem 😉

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 myslíš že ak je nejaka seriozna norma-nemyslím zrovna tie ¨100per.zaručené na internete, tak by si akurat farmafirmy dovolovali to prekracovat vo vakcínach??? to už jeaka paranoja

tinki
16. okt 2011

@labaga Tak presne takúto otázku si kladiem aj ja. Moja Saška bola zdravé dievčatko, jedla všetky druhy zeleniny aj ovocia, krmila som ju tak, ako som myslela, že je správne. A ona má zníženú imunitu a alergiu na mlieko. Zje všetko, čo jej dám, sladkosti ozaj minimálne. A ona je 4 dni v škôlke a dva týždne doma. Pritom stále len hlieny, sople, kašeľ. Nič čo by potrebovalo ant. A s tým mliekom? Nikto u nás nemá potravinovú alergiu. Prečo práve moja malá? Tiež nepoznám odpoveď. ... 😢

labaga
autor
16. okt 2011

@tinki kedy prvý krát mala atb, kolkokrat do dvoch rokov?

rolak
16. okt 2011

@labaga myslím,že si mala zvoliť úplne iný názov témy a aj rovno napísať v úvodnom príspevku,o čom chceš rozprávať,ja som to naozaj pochopila až asi na 3.strane... nič z toho,čo som napísala,a myslím,že ani to,čo napísali tie prvé príspevky,nebolo myslené ironicky,hoci sa mi zdá,že ty si ironicky odpovedala, neviem,prečo... ja naozaj o tejto téme nič neviem, je určite hodná zamyslenia a zviditeľnenia a myslím,že si skôr svoj názor mohla prezentovať vo forme článku..

labaga
autor
16. okt 2011

@rolak ironicka zvyknem byt, som uz taka, mozno som fakt chcela najst taký zmier miedzi tými dvoma tábormi, lebo pravda je asi uprostred

rolak
16. okt 2011

a strašne mi ide na nervy,že v poslednej dobe všetky diskusie na MK sa musia zvrhnúť do nejakéého urážania,či osočovania,či pohrdania iným názorom, akoby maminy mali v sebe nejakú skrytú agresiu a aspoň tu sa ju snažia vybiť.... to nebolo tebe @labaga,ale zopár iným,čo sa to postrkovali...

@labaga tak ja zas nechápem,či tu ide o očkovanie alebo o umelé udržiavanie pri živote ľudí s oslabenou imunitou,alebo o tom,že prečo je tá imunita oslabená.... ale nečítam podrobne,lebo ma to v podstate ani nezaujíma,.....prepáčte, nemyslím to nijako ironicky, ale úprimne.

labaga
autor
16. okt 2011

@rolak asi by si si to musela precítat od 😒 zaciatku

labaga
autor
16. okt 2011

@rolak a ludí typu manof abbey kaja.... atd. nie vsetci vedia po anglicky, nie kazdy ma doktorat z mediciny biologie a fyziologie a niektori manipulatori z toho tazia. Vas nemam za manipulatorov, vas povazujem za obet manipulacie.

rolak
16. okt 2011

@labaga nie, skôr do konca, tieto posledné príspevky už nečítam,ale vidím,že sa ide zas k veci, tak hádam mala táto diskusia zmysel. určite sme obeťami manipulácie a vlastnej pohodlnosti,ale to je dnes asi každý,len každý v inom odbore.

tinki
16. okt 2011

@labaga keď mala 14 mesiacov. Vtedy mala prvýkrát silné prechladnutie. A odvtedy mala nádchy až do marca. Potom nič. Potom prišiel október a mala 2 roky. A znova obdobie nádchy. Ant. dostáva vždy, keď jej nádcha ani po dvoch týždňoch neustane.

kaja73
16. okt 2011

@labaga Podla vedckej literatury je toxicka hladina hlinika cca 100mikrogramov na liter krvi-najdi si to aj sama z dakeho viery hodného zdroja. 😉
Hexa ma 820mikrogramov a synflorix-500mikrogramov-tiež si to najdi sama z dakeho pre teba very hodneho zdroja-tieto dve vakciny sa na SK davaju sucasne-to je spolu 1320mikrogr.
Dieta je 1 krat zaockovane ako 3m to ma cca 5kg a ma cca pol litra krvi-teda jeho hladina toxicity je cca 50 mikrogramov na tych pol litra krvi a dostane nasup 1320mikrogramov-to je 26 krat prekrocena hranica.
toto je moje ratanie-odporucam ti spravit si aj svoje. 😉

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 podla tvojej teorie 26x prekročí hranicu... a všetky oficialne inštitucie to toleruju, vidiš o tom to je manipulacia scislami faktami, ako lahko. po prve beries to zo strankyrizikaockovania..... citaj poriadne nie v krvi ale plazme aký je pomer plazmy v krvi si si už neprečitala...tumaš odkaz nacelý clanok http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprin... docitas sa ze v materskom mlieku je do 64mikrogr.na liter hlinník--- teda otravujem deti ked kojím.... pekne že vieš rátat... ja ratam ak dieta vypije 10 l materskeho mlieko otravis ho tak ako tým hlinníkom vovakcíne... a k tomu obsahu v nej.... ani sa mi už hladat nechce lebo si príklad lahko zmanipulovatelneho cloveka

kaja73
16. okt 2011

@labaga Vstrebatelnost hlinika per os a krvou je uplne ina-travenim sa vačšina vyluči von z tela beztoho, ze by napachali dake skody, kym pri podani do krvi to ide priamo do mozgu-ale tu je zbytocne cokolvek pisat co sa ti nehodi,tak tu už ozaj koncim. 🙂
maj sa pekne.A radsej ozaj nič nehladaj,lepsie je nic nevediet.

tinki
16. okt 2011

@labaga No a ďakujem ti za to, že si vytvorila tému, kde sa môžeme aj my mamičky, ktoré nechávajú svoje deti očkovať, ukľudniť. Lebo ako tu to všetko čítam, hľadám "čerta" aj tam, kde nie je. Presne o tom to je..laik, ktorý tomu nerozumie, sa nechá strhnúť davom a začne hysteričiť. Začínam aj ja...pomaličky...Staršia absolvovala všetky očkovania a mladšia má 7 mesiacov, takže ešte nás niečo čaká. A také články o riziku očkovania ma stavajú do strašnej situácie. Vždy som považovala očkovanie za niečo, čo musí byť. Nechcela by som sedieť pri dieťati, ktoré má ....jednu z tých hrozných chorôb. Ale zasa predstava, že ak dám tú mladšiu očkovať a prejaví sa u nej diabetes..a ja som bola vopred varovaná...tak to by som si neodpustila...Takže som rada, že sa tu dá prečítať aj niečo z druhej strany.

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 a ak ti sčítam hlinnik prijatý v pitnej vode a v tom fantastickom sojovom mlieku kde je celých2400 mikrogramov na liter ... pochop že ak by stranky typu www.rizikaockovania atd boliseriozne uviedli by celé fakty nielen tie vytrhnuté z kontextu. a ludia ako abbey na to hned skocí pretožee ak to cíta je to logické, dáva to odpoved ale problém ježeto nie je cela pravda

labaga
autor
16. okt 2011

@tinki niesom tak uplne druha strana 🙂 ma to byt na matke 🙂 so všetkými dosledkami pre dieta. pretože ak niekto napise A musí napísat B. autoimunitných reakcii spustené vírusovými infektami bude len viac- ci u detí tak u dospelých spýtaj a ludí s skl.multiplex.... očom hovorím. nespustí vakcína spustí živý vírus- lenže otazka kedy a ako... také pokusy by sa mohli robit na dvojičkach a aj to len za éry dr.Mengeleho

labaga
autor
16. okt 2011

@kaja73 tak si fakt pozri ten clanok a docítas sa že do 200mikrogramov na liter je norma. a sttou vstrebatelnostou mas pravdu. z prijatého množstva 3- 🙂 5mg sa vstrebe 15 mikrogramov.... pozor na desatitnne ciarky 🙂

vejula
16. okt 2011

Minule sme sa o tom s manželom bavili. Ludia kedysi išli ovela viac s prirodou, teraz mam pocit že my si ideme svojou cestou bez ohladu na prirodu. Rozmyšlam ako to bude v buducnosti. Manžel mi hovori ako v buducnosti už ani nebudeme normalne plodiť ludi, lebo to bude nevyhodne a velmi naročne. PEkne si ludia vytvoria deti ake chcu vyvynu sa niekde v prostredi kde nebude možnosť nejakeho negativneho vplyvu.. JA neviem ale bojim sa tejto predstavy. Fakt neviem kde to može dospieť. Toto naše hranie sa na Boha... Ale je to moôj pohlad, možno to tak musi byť aby sa vyvyjala spoločnosť. Strašn ťažko sa mi vyjadruje na tuto temu. či na jednej strane tato spoločnosť ktora ma všeto pod palcom samu seba neprinesie prave tymto do zahuby.
Neviem či som mimo temu, ale mna napadlo toto všetko. Otazky ludskeho pokroku na ukor prirody. Som na toto hlupa a ked sa nad tym zamyšlam tak zistim že ma to nikam neprivadza. Ja osobne za seba by som bola rada, keby sme spomalili alebo sa troška aj vratili spať. Ale z hladiska spoločnosti a jej pkroku je to asi nemožne.
Prepačte za poprehadzovane a možno trocha nezmyselne myšlienky ale pisala som ako mi na rozum prišlo