Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?
labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea
Podľa mňa je to zmenou životného štýlu. Netrúfam si poveedať, že je to LEN týmito očkovaniami. áno, aj ... no očkovaní sme aj my aj naši rodiia, a predsalen, sme zdravší, ako detičky, čo sa rodia teraz. Podľa mna je to "pomsta" prírody, pomsta za to, že ňsa až priveľmi staráme do jej práce a činnosti, ndovolíjme jej regulovať, ničíme ju svojim životným štýlom, svojou megaspotrebou energie a vysokou produkciou odpadov, plastov .... Porovnávať dobu teraz a pred sto rokmi je veľmi zložité..a časovo náročné.. Aj pred sto rokmi umierali deti, a ooveľa viac, nebralo sa to až tak nezvyčajne, umierali na čierny kašel, osýpky, aj na "obyčajný" zápal priedušiek. ja osobne som vdačná medicíne za tieto vynálezy, za respirátor, za sílné lieky, aj za nemocnice, bez nich by môj syn už dávno nežil, ak by prežil prvýkrát , umrel by na každú druhú chorobu, čo mal. Viem, znie to kruto, ale je to tak. Narodil sa v 27 tt, pred sto rokmi sa takéto deti nikto nesnažil anilen zachrániť. často, ked bol chorý, prestával dýchať, končili sme v nemocici, modrel.... Skrátka, pred sto rokmi by anji nebol... Aj pred sto rokmi boli deti postihnuté. Len ľudia sa za nich hanbili, obvykle ich dávali do ústavov, alebo mali doma skryté, nechávali zatvorené v izbe... bývam na dedine, sama som prekvapená, že v malej dedine je asi 10 takýczhto detí, pričom sa o ich existencii dozvieme až vtedy, ked zomrú... Zrejme aj niekedy boli deti ADhd, lenže nebralo sa to ako choroba, boli skrátka deti živšie a poslušné... veľa urobila aj "tvrdá" výchova, bitky... učili deti k väčšej úcte k starším. Netvrdím, že deti treba biť hlava nehlava, ale niečo v tom bude.... Aj niekedy boli alergie, len sa tak nevolali... a nebolo ich v takom počte... .ale zas ľudia to seba nepchal tolko umelín, sladené limonády, či už ako spomínaný chlieb s 20 zložkami, jedli to, čo si doma vychovali, doma vypestovali.... náš organizmus nie je zvyknutý na tolko "cudzích" látok, áno, toleruje, toleruje farbivá, toleruje chémiu, ale raz to praskne a je z toho alergia....
@luciferkax pekne a dost tvdo si to napisala. a teraz si zober aké geny odovzda tvoj malý svojím dzetom, nielen tvoj malý aj moje deti .... ver ze o 20 rokov bude toho este viac
@labaga Nehnevaj sa, už som nechcela reagovať na podobné príspevky. Ale prosím, keďže ma osobne nepoznáš, nevieš , čo som vyštudovala, čím sa živím ja, či moji blízky, vôbec ma nepoznáš. Tak ma prosím neposudzuj a neoznačuj za obete. Som svojprávna bytosť a vedz, že konám v súlade so svojim zdravým rozumom a získanými vedomosťami a skúsenosťami. Rozhodne nie som manipulovaná nikým a ničím.
Ďakujem za pochopenie. Nechcem, vyvolávať hádky, ale ja neposudzujem a neodsudzujem teba. To by som si nikdy nedovolila k nikomu, tak prosím i teba o korektný prístup.
@luciferkax prečo myslíš že prešlachtene psie fajty trpia osteoporozou, rakovinou kdecím...a bastardíkov tak auto na starobu prejde 🙂 🙂 🙂
@luciferkax z toho všetkeho najludskejšie napisané...tiež by som dve detičky z mojich možno po narodení pri sebe už nemala nebit vedy a medicíny...
@labaga tak to nemá chybu.... 😉-o tých psoch
@labaga fíha 😕 tak to si aj na mňa reagovala ironicky-ako písala rolak a si to priznala? či teraz ako to mám brať??? 😕
@luciferkax úplný súhlas 😉
@labaga tak vycítim-nevycítim, jo, ale predsa-za PC nepočujeme podtóny 😉
ale no- díky aj tak 😉
veď aj môj príspevok bol "nadnesene pochopený" 😉
som to chcela tak nejak skrátiť-a že ako s vývojom ľudstva nič nespravíme, musíme tu žiť a pekne si to všetko "vylízať" s tým za aj proti 😉
či je to očkovanie, strava, životné prostredie-veľa neovplyvníme
veď si len zober vývoj techniky-nepretržite zapnuté PC, mobily, spotrebiče doma....to neskutočné magneticé a elektrické pole v našich domácnostiach, vonku....čo stým? aj keď ja vypnem mobil-nevypne ho sused, stožiare vysokého napätia tiež nemôžem zhodiť, lietadlá tiež nebudem zostreľovať....a to je znova len jedna stránka negatív v tomto svete...tak čo nám zostáva?
prijať realitu-alebo - znova extrém- zastreliť sa 😀 😀 😉
@labaga zajimave tema, i kdyz mi neni uplne jasne, kam smerujes. Myslim si, ze faktoru, ktere negativne ovlivnuji zdravi nasich deti, je vic nez dost. Ja osobne moc nechapu antiockovaci kampan na MK. Tedy abych upresnila - chapu, ze se o tom diskutuje a nekteri lide jej totalne zpochybnuji. Co nechapu je mira energie, ktera pada na diskusi o ockovani v porovnani s podobne diskutabilnimi tematy, ktera ale na MK nevidim. Kuprikladu - IVF a stim souvisejici mnozstvi leku a hormonu, ktere projdou telem matky i ditete. Velka cetnost ultrazvukovych vysetreni v tehotenstvi. Akrylamid v potravinach. Atd, atd. Jeden z nejvetsich otazniku pro me osobne je hormonalni antikoncepce.
Na druhou stranu, mozna ze nynejsi generace neni az tak 'zdegenerovana' jak tady naznacujes, ono je to hodne i o tom, ze ted se vsechno lepe diagnostikuje, spousta nemoci se vyleci a na povrch vylezaji nemoci dalsi. Svou roli urcite hraje i internet. Driv se clovek o postizenych detech moc nedozvedel, dnes si muze cist i jejich blog.
@labaga Nie, je to v jednej davke-ten obsah hliniku-ved si to pohladaj-urcite to dokažes 😉
Moje nazory aj tak neberies, takze pre mna nema vyznam ti nieco dokazovat,alebo ta o niecom presviedcat-určite vies pracovat s informaciami aj sama -tak to sprav.
Alebo si najdi chemika co ti to zisti a vyrata-možno dakeho poznas aj to je jedna z ciest ako sa dopatrat k pravde a možno je to ta najspolahlivejsia cesta-potom daj vediet.
Toto nemyslim ironicky-aby sme sa zas nechytili. 😉
@labaga
No však áno, protilátky, proti Langerhansovým ostrovčekom.
Otázkou je, za akých okolností imunitný systém pravdepodobnejšie zblbne a začne vyrábať protilátky proti nim:
a) bežná detská choroba = 1 živý vírus v jednom momente
b) MMR resp. MMRV vakcína = 3 resp. 4 žívé vírusy v jednom momente
?
Hoci to môže nastať aj v prípade a), ako štatisticky oveľa pravdepodobnejšie mi (beh ohľadu na reálne štatistiky) príde b). No a keď sa nakoniec na tie reálne štatistiky pozrieme, tak tomuto odhadu/predpokladu dajú za pravdu.
nedalo a nieco som o tom hliniku nasla-ja niesom proti ockovaniu a vsetci sme doma zaockovany a preockovaný 😉
http://martyndk.blog.cz/1010/je-hlinik-v-ockova...
@titkovamiriam dakujem za pomoc pekne výstižné, a nielen na tomto fakte vidno ako sa da manipulovat s faktami. a tento odkaz odporucat do kazdej diskusie o očkovaní kde tzv.tieežodborníci na čele so superprekladatelom ing.filom
@manof aj nadalej pracuj s podobnými statistikami a clankami, tvoje nadsenie obdivujem
ono je vela nazorov,vela študii...ako na vsetko na svete 😉 clovek musi alebo by sa mal snažit zvažovat moznosti vo svojom zivote-samozrejme nie vždy sa rozhodne spravne...oplyvnuju nas ludia okolo nas info v masmediach a podobne...no asi žit , do jaskyne lovit medvede a žit cca 20rokov by už nik nechcel 😉
ono človek ma vela otazok -moje v bolo napriklad:
1,preco mi zomrela pri porode kamaratka-mlada zdrava sportovkina
2,preco mi pred ocami zomrel šef-50ročný statný zdravý chlap
3,na svete je milion ožranov a žiju sto rokov a na stanovačke zomrie mladý 17 ročný chlapec.....
@titkovamiriam ani pochovat 7 z 12 detí
@labaga
American Academy of Pediatrics (túto organizáciu hojne propagujúcu očkovanie snáď nikto nebude podozrievať zo zaujatosti proti vakcínam), na prelome strán 413 a 414:
http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprin...
"Plasma aluminum levels greater than 100 mcg/L put individuals at risk for aluminum toxicity. The precise threshold for toxicity is not known, but it may be lower than 100 mcg/L."
mcg = mikrogram
L = liter krvi
(keby dakto nevedel)
Obsah hliníka v Infanrixe Hexa (príbalový leták) na str. 2:
http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_li...
"1 adsorbovaný na hydroxid hlinitý (Al(OH)3) 0,5 miligramu Al3+
2 vyrábaný na kultúre buniek kvasníc (Saccharomyces cerevisiae) technológiou rekombinantnej DNA
3 adsorbovaný na fosforečnan hlinitý (AlPO4) 0,32 miligramu Al3+"
Spolu teda 0,82 miligramu = 820 mikrogramov hliníka v jednej Hexe (nerátame 500 mikrogramov hliníka v Synflorixe, ktorý drvivá väčšina detí dostane zároveň s Hexou).
Hranica otravy hliníkom: 100 mikrogramov hliníka na liter krvi, možno menej.
Koľko krvi má bábo?
http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_calculate_...
"To estimate blood volume of a new born baby the following calculation is used:
EBV= weight (kg) * Average blood volume
Average blood volume for a full term neonate is 85 mL/kg
Average blood volume for a premature neonate is 95 mL/kg"
U v termíne narodeného teda cca 85 ml / kg. Pri prvej Hexe v 3. mesiaci života (tzn. medzi koncom 2. mesiaca a koncom 3. mesiaca života = 61 až 92. deň života) môže mať bábo s pôrodnou hmotnosťou typické 3-4 kg nejakých 5 kg, max. 10 kg, čiže krvi 0,085 x 5 resp. 0,085 x 10 =
0,425 až 0,85 litra krvi
Z toho vyplýva, že maximálne únosné množstvo hliníka je 42,5 až 85 mikrogramov.
Ale Hexa má 820 mikrogramov hliníka!
@manof este sme sa v diskusii tusim nestretli,no vieš kolko percent deti sa teda ,,otravi,, po ockovaní
Na celom koniku poznam jednu ženu co jej dieta ma preukazatelne po ockovani autizmus,mozno sa hýbem v zlých témach .
@manof tak ako je možné, že to deťom podávajú? čo sú akože všetci praštení na hlavu? alebo biznis-provízie žeby robili svoje? ako neviem,nechce sa mi veriť, žeby to bolo až tak, veď to by bol akože už pomaly trestý čin páchaný s povolením štátu,či? netvrdím,že to tak nemôže byť,ale nechce sa mi tomu veriť
chvalabohu / ? / už to máme za sebou.....a neotrávili nás 😝
@labaga
apel na paranoiu nie je argument. Pritom farmaceutické firmy si dovolili veselo ďalej predávať lieky o ktorých vedeli, že spôsobujú napr. infarkty (viď napr. http://en.wikipedia.org/wiki/Vioxx#Withdrawal ) , takže domnievať sa, že prekračujú limity pri výrobe vakcín, nie je vôbec žiadna paranoia.
No a ešte dodám, že tá hranica únosnosti hliníka platí pre dobre fungujúce obličky. Pre (čiastočne) nefunkčné obličky môže byť až 20x nižšie.
dobru noc už všetkým 😉 idem ja radsej riešit niaku poirotovu detetktívku 😉

@kaja73 tak nech je100mikrogramov hraniciatoxicity. este ku mikrogramom vo vakcíne niesu naáhodou 850mikrogramov na liter?? co?? potom je to už inepočítanie, to by som rada vedela tukoncentraciu hlinnika vo vakcíne posli zdroj, lebo clanok pojednaval aj o hlinníku v inf.roztokoch a to su už litre a nie2mililitrova vakcína