Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?
labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea
@labaga 😀 😀 😀 😉
dobréééééé-pozriem 😉 a neviem, či ma nepozozrujú pomedzi žalúzie 😀 😝
ako takto: nie sme hlúpi a je jasné, že všetci chápeme riziká-zhrňme to- tohto dnešného sveta, ale len máločo ovplyvníme
veď ako bolo povedané- pokrok nás privedie do záhuby 😕
a myslím,že keby sme tu teraz začali všetko skúmať-od chleba po jadrovú techniku, tak by nám asi jedine hrablo 😀
a myslím,že sa asi aj všetci trochu obávame toho, čo by sme zistili-lebo,povedzme si-čím menej vieme,tým sme šťastnejší 😉
a na skúmanie treba čas. a zavtedy, čo tu budem skúmať po nete,alebo lietať po lekároch a vedcoch,moje deti nedajboh strčia niečo do zástrčky /nie kábel/ a je po štatistikách 😝
ja mám dosť priateľov lekárov-a povedia-štatistiky sú naprd. ako zistíme,koľko ľudí napr. s nejakým typom rakoviny sa dožilo koľko-keď nevieme,kedy /či/ ho zrazí auto? a ešte tiež mi hovoria, že v podstate všetky choroby sú staré,ako ľudstvo samo. len presne-diagnostika a liečba je dnes niekde úplne inde. a že aj medicína je v mnohom stále nemohúca a je tam viac dohadov a 100% faktov.
takže-nechcem pôsobiť alibisticky, ale mne aj viera v mnohom pomáha-skrátka, môžem sa tu postaviť aj na hlavu, ja tento svet neriadim, neovplyvním, tak ako ani minulosť-ani budúcnosť. niekto povie-verím v Boha, iný na Osud, iný na Prírodu....je to jedno...viera uzdravuje 🙂 a žije sa mi ľahšie
a treba robiť to, čo môžem ovplyvniť-a to namiesto nekonečnej polemiky, kladenia si otázok-úplne jednoducho stačí mi milovať svoje deti a venovať im všetku moju lásku a čas, ktorý sa dá. a či som dala/nedala očkovať, čo im dávam jesť,....myslím,že každá z nás to robí pre dobro detí a z vlastného presvedčenia, že im chceme len to najlepšie.
a čo bolo dobré-nám ukáže čas 😉
dúfam,že nie som moc od témy 😉
malo byť- "viac dohadov ako 100% faktov" 😉
@labaga
"v materskom mlieku je do 64mikrogr.na liter hlinník--- teda otravujem deti ked kojím.... pekne že vieš rátat... ja ratam ak dieta vypije 10 l materskeho mlieko otravis ho tak ako tým hlinníkom vovakcíne... a k tomu obsahu v nej.... ani sa mi už hladat nechce lebo si príklad lahko zmanipulovatelneho cloveka"
Skúsme nejaký citátik z renomovanej stránky, rozhodne nie anti-vakcinačnej:
"In healthy subjects, only 0.3% of orally administered aluminum is absorbed via the GI tract and the kidneys effectively eliminate aluminum from the human body. It is only when the GI barrier is bypassed, such as intravenous infusion or in the presence of advanced renal dysfunction, that aluminum has the potential to accumulate. As an example, with intravenously infused aluminum, 40% is retained in adults and up to 75% is retained in neonates."
http://emedicine.medscape.com/article/165315-ov...
Ak dobre počítam, tak u novorodencov je vstrebateľnosť injekčne podaného hliníka 250x vyššia než orálne podaného. Hmmm...
Kto tu je zmanipulovaný?
@titkovamiriam Moj vykazoval priznaky otravy hlinikom 😒 -vsetky priznaky nam nastastie postupne vymizli a dnes rok od posledneho ockovania je maly uplne v poriadku.
Vies napr. kolko deti ma nasledne po ockovani tiky hlavy ,dermatitidu ,anemiu?moj to mal po ockovani vsetko,plus aj ine,ale tieto 3 prizanky su typicke pre otravu hlinikom a vsetko nam vymizlo ako som už pisala.
vdaka anemii bol stale chory-takmer cely prvy rok svojho života prehoruckoval-teraz už rok chory nebol,nema anemiu,nema tiky,nema dermatitidu-a to ju mal celotelovu,vyzeral ako obareny a aj krvacal.
Som len rada, že to neskoncilo dakym trvalym neurologickym postihnutim.Tie tiky boli desne aj 200 krat za den mykol hlavou,ta koža krvacajuca-plakala som nad nim a nevedel nam nik z odbornikov pomoct.
A tie pocity bezmocnosti ked ležis v nemocnici s babatkom so 40 horuckami a nik nevie preco ich ma....preco imunita vobec nefunguje.
ja sa neriadim len infoskami z netu-tie su pre mna len dakym potvrdenim prežiteho-zialbohu.
Tu je nieco zaujimave,ale nie odborne-je to len diskusne forum,ale stoji to za precitanie- radim citat makousa- je vraj priemyslovy toxikolog- http://www.slepicarna.cz/?cat=forum&fsection=15... odporucam jeho prvy a potom dlasie prispevky ako meni svoj nazor. 😉
da sa mu napisat aj IP.
@labaga
No však hej, v nejakom malom počte prípadov môže povedzme aj nejaké vírusové ochorenie (trebárs mumps) spôsobiť detskú cukrovku. Lenže zatiaľčo normálne by sa mumpsom nakazilo v súčasnosti 1 dieťa zo 60.000 (viď http://www.epis.sk - oficiálny epidemiologický systém Úradu verejného zdravotníctva SR), tak pri očkovaní sa nakazí mumpsom 58.800 detí z 60.000 (pri 98% zaočkovanosti), keďže ide o živú vakcínu. To vo výsledku dáva výrazne vyššiu pravdepodobnosť DM1 z MMR vakcíny než z divokého mumpsu. Dôsledkom sú také štatistiky nárastu DM1, aké máme.
@titkovamiriam
Otrava hliníkom neznamená, že niekto hneď po očkovaní padne mŕtvy.
Reálne to znamená, že sa hliník začne ukladať v mozgu, kostiach, srdci, pečeni, slezine a svaloch, kde môže spôsobiť poškodenia rôzneho druhu. Konkrétne v mozgu to môžu byť od úplne ľahkých záležitostí ako je hyperaktivita či poruchy sústredenia cez Aspergerov syndróm až po ťažký autizmus, Alzheimera a Parkinsona.
Prílišné predráždenie imunitného systému hliníkom vedie zase k alergiám. Tie už dnes narodené deti majú v cca 50% prípadov. Keď som sa narodil ja, nebolo to ani 1%. Áno, očkovalo sa aj vtedy, ale celkové množstvo hliníka v povinných vakcínach bolo výrazne nižšie než dnes.
Dôsledky otravy hliníkom nemusia byť badateľné ihneď. Častokrát sa na ne príde až s odstupom času. Faktom však je, že autisti majú výrazne vyššiu koncentráciu hliníka (i ortuti) v mozgu oproti bežnej populácii.
@labaga jedine očkovanie ktore som pri malom odmietal bolo mmr. JEdine čo mi dr povedala aby som si bola vedoma že malemu po prekonani mmr hrozi že bude neplodny. Tak som sa nad tym zamyslela, trocha sa pytala v rodine a takmer všetci chlapi v mojom okoli ktorý maju nad 40 prekonali mumps a každy z nich ma viacero deti. Môj otec mal 23 ked ich prekonal a ma 4 deti. Potom som rozmyšlala aka bola miera neplodnosti mužov pred 40 rokmi ked sa ešte proti mumpsu meočkovalo a teraz ked už plodi generacia ktora je zaočkovana proti mumpsu, a teda vychadza mi to velmi v nprospech očkovanej generacii. Nevravim že su neplodní kvôli očkovaniu, to si nemyslim, len si myslim že je ovela viac faktorov v prostredi ktore pôsobia na neplodnosť mužov že prekonanie mumpsu je oproti nim uplne zanedbatelne
@macamac
Nevrav hop, kým nepreskočíš. Keď Tvojmu dieťaťu o pár rokov zistia nejakú alergiu, astmu či poruchu sústredenia, spomeň si na mňa.
Ako som už napísal vyššie: otravou sa nemyslí smrť (hoci aj to je možné), ale fyzické poškodenie v dôsledku jedovatej látky.
A trestný čin to v podstate je, ale dnes sa robí mnoho trestných činov (napr. rozkrádanie štátneho majetku) bez toho, že by ktokoľvek bol potrestaný. Toto je len jeden z nich.
@labaga
1 z 2 detí je dnes alergik
1 z 9 detí je astmatik
1 zo 100 detí je autista
1 zo 450 detí je diabetik 1. typu
To je nič???
(Údaje sú z USA, slovenské štatistiky je ťažké zohnať)
@labaga
To je ozaj úbohé, že "odpusť si odkazy na wikipediu". Wikipedia odkazuje na zaručené zdroje, tak aký máš problém? Stačí urobiť jeden myšlienkový krok (jeden klik) navyše a si pri zaručených zdrojoch. Uvádzam často wikipediu skrátka preto, lebo tam je toho veľa pekne pohromade a desiatky odkazov na zaručené zdroje, po ktorých Ti srdce piští. 😉
@manof ahoj, ja len nechapem, preco pises odkaz pre
@macamac sposobom, akoby si jej ty,
@manof , zelal pre jej deti (dieťa) len to najhorsie! ved to je smutne. ona tu len napisala svoj nazor a ty hned privolavas kadejake choroby!
@macamac zdielam tvoj nazor, tiez si myslim, ze treba zit naplno a nezapodievat sa tym, co by bolo - keby? napokon, poniektore na to ani nemame cas 😀 😀 😀
ja osobne nemam rada fanatikov akehokolvek druhu. nie som ani zastanca, ani odporca ockovania, jednoducho ani veda, ani manof mi nepriniesli a nepreukazali svoje vlastne vyskumy, ze co je vlastne pravda a nechapem ludi, ktori sa tymto fanaticky zapodievaju. zvlastnostou je, ze v minulosti sme boli (museli) vsetci ockovani voci viacerym chorobam a sme tu, zivi a zdravi (teda aspon ja) 😀 😀 😀 teraz z toho poniektori robia total vedu, pripada mi to alibisticke ako samotny robert fico.
treba sa zamysliet nad tym, co je priorita v dnesnom svete. myslim si, ze poradit si a pomahat navzajom, mozno upozornit na zle, ale privolavat zle, ako to robi
@manof ??? to podla mna nie je pekne. prajem vam vsetkym pekny vecer 😉
@labaga pozri sa, ja len hovorim že je ovela viac dôležitejšich faktorov neplodnosti u mužov ako prekonanie mumpsu. To je všetko. Kebyže som takto chcela uzkostlivo pozerať na každu jednu chorobu tak dam si decko očkovať proti všetkemu čo mi pride pod ruku, lebo snad uplne každa choroba može mať nejake ťažke nasledky, i ked sa to stava len velmi zriedka. Podla čoho určili lekari že prave mumps ružienky a osypky su tak strašne nebezpečne že sa musia povinne očkovať? Podla mna je to blbosť a len nejaky sikovný ťah. Ale teda su ovela važnejšie choroby, ktorych sa bojim viac ako tychto chorôb, a napriek tomu očkovanie proti nim nikto nerieši
@labaga
Nečítaš pozorne:
"... It is only when the GI barrier is bypassed, such as intravenous infusion ..."
Všimni si "such as".
"Such as" neznamená "výlučne", ale "ako napr.".
Podstatné však na tej vete je "when the GI barrier is bypassed". Určite Ti netreba vysvetľovať, že GI je gastro-intestinal alias tráviaca sústava. Čiže keď sa obíde bariéra tráviacej sústavy (napr. vnútrožilovou infúziou), tak...
A bariéra tráviacej sústavy sa rovnako dobre obchádza pri injekčnom očkovaní (úplne jedno či intramuskulárnom, intradermálnom alebo subkutánnom), čo Ti asi tiež netreba vysvetľovať.
Potom ale nechápem, čo vlastne namietaš...
Tak by som sama za seba zhrnula, že žijeme vo svete kedy takmer všetko ma svoje pre a proti a treba len zvažiť čo prevažuje. JA sa bojim uplne neočkovať, ale taktiež sa bojim okčovať tak vela vakcin ako prikazuje zakon. Taktiež sa bojim vela škodlivin a vela nastrah ktore v dnešnom svete striehnu na moje dieťa ale viem že môj strach môže mojmu dieťaťu ubližiť a negativne ovplyvniť život viac ako samotne nastrahy. Takže sa učim žiť v dnešnom svete, v tom ake mi dava možnosti.. Viem že to tu zdaleka nemame idealne, ale tak to proste je a život si treba užiť a radovať sa z neho i ked sa mi velakrat zda, že to tu nestoji za vela. Jednoznačne sa snažim tešiť sa zo života viac ako sa ho bať.
@labaga
1 hlásený prípad mumpsu na cca 60.000 narodených detí je súčasná epidemiologická situácia u nás, viď http://www.epis.sk
Takže divoký mumps nakazí 0,0017% detí z ročníka, očkovanie vyše nakazí mumpsom 98% detí z ročníka.
Čo je pravdepodobnejšie za takejto epidemiologickej situácie?
a) dostať mumpsom vyvolanú DM1 z divokého mumpsu
b) dostať mumpsom vyvolanú DM1 z MMR vakcíny
?
@vejula to je dobre napisane. my mame sice aj ockovanie MMR, nastastie bez akychkolvek dosledkov, a je mi jedno, kto to da a kto nie svojmu dietatu, je to kazdeho osobna vec a nazor. ale napisala si to perfektne 😉
@labaga
" to je argument typu: kedze v mojom okolí na chrípku nikto nezomrel _ tak na chrípku sa neumiera"
To sa dá aj obrátiť proti očkovaniu:
" to je argument typu: keďže v mojom okolí nikto nemal Guillain-Barrého syndróm z očkovania proti chrípke, tak to znamená, že očkovanie proti chrípke GBS nespôsobuje".
A z farmakológie síce nemám doktorát, ale o antipyretiká som sa trochu zaujímal. Zaujímavé porovnanie ibuprofenu a paracetamolu ohľadne autizmu po MMR vakcíne:
"Acetaminophen (paracetamol) use after measles-mumps-rubella vaccination was significantly associated with autistic disorder when considering children 5 years of age or less (OR 6.11, 95% CI 1.42—26.3), after limiting cases to children with regression in development (OR 3.97, 95% CI 1.11—14.3), and when considering only children who had post-vaccination sequelae (OR 8.23, 95% CI 1.56—43.3), adjusting for age, gender, mother's ethnicity, and the presence of illness concurrent with measles-mumps-rubella vaccination. Ibuprofen use after measles-mumps-rubella vaccination was not associated with autistic disorder."
http://aut.sagepub.com/content/12/3/293.short
@manof spomeniem si na teba,neboj 😉 a dík-tiež mi to príde skoro ako tvoje "želanie" pre moje deti 😒
ak niekto na niečo ochorie-skrátka za všetkým vidíš len to očkovanie-je to tvoja parketa a ja ti to neberiem
ale ja za tým nebudem vidieť výlučne a bez výhrad očovanie
lebo mu prikladám taký význam,ako hocčomu inému, t.j. všetkému, čo nás ovplyvňuje v tomto svete
čo zjem-tiež moc neovplyvním,pokiaľ si nebudem pestovať všetko vo vlastnej biozáhradke-čo je nemožné a apropo pohyb na "čerstvom vzduchu"-rada by som vedela,kde je,síce žijem na vidieku ale to,čo dýchame by som nenazvala "čerstvým". lebo znova-autá tu chodia, lietadlá tu tiež preletujú, komíny tu tiež dymia-a teda bohviečo tí susedia doma spaľujú...skrátka extrémy, samé extrémy...a vlastne neovplyvním nič
a akurát som doma na maródke a napriek tomu,že som dala na múdre rady lekárov a hneď v úvode choroby som sa snažila predísť jej a týždeň som bola na zázvorovom čaji s medom a citrónom /tiež "zdravým" postreknutým ovocím/ sa to zhoršilo-a momentálne som sa nevyhla ATB....mám sa preto zabiť? nie. neovplyvním skoro nič
jedine svoje myslenie. a preto-nezaťažujem si myseľ úvahami tohto typu
fuuha stretli sa tu dve protistrany ale myslim ze nevyhra nikto. otvorila som to so zaujimavosti ze o com ta tema vlastne je a zatial sa tu strhol boj. vela veci v dnesnom svete su len domnienky ci nie su podlozene. niektore mozno nachval a na vela veci jednoducho pricinu nenajdeme su to len dohady.
ak tu ide o ockovanie preco sa nebavite v teme ockovat ci neockovat?
ak ide o to preco a kam tento svet a nase deti speju to nikto netusi. zvalovat vinu sa da na cokolvek.
To ci ockovat ci neockovat je na zvazeni nas rodicov mozu byt vydane odporucania ale nie som za to aby to bola povinost.
stravu ci miesto obydlia vieme ovplyvnit ci to pomoze no mozno ano mozno nie.
svet uz nie je o zdravej strave vsade su pesticidy postreky maso je dopovane kadecim vsade modifikovany skrob ci ine latky ktore nam nie su prirodzene.
u nas v rodine je chorob vela. od alergie cez ekzemy vysoky tlak ci rakovinu. cim to je? paradoxne to najdlhsie kojene dieta ma najhorsi priebeh alergii, babka po ockovani na chripku prestala pouzivat jednu ruku prave tu do ktorej sa ockovalo nema v nej silu dodnes, kamaratke zistili v dospelosti cukrovku zhodou okolnosti po ockovani, moj syn ma aspergera a otazku preco akurat moje dieta mi nikto neodpovie. ockovane mam obe deti a jedno viem svojho krpca ockovat mmr nedam. viem mozno je to bez rizika ale mozno nie. a prave preto mozno hovorim nie. ci ich ochranim pred chorobami tohto sveta netusim. kebyze existuje navod ako byt zdravy cely zivot sem s nim. budem ho dodrziavat a moje deti tiez.
@macamac 😀 😀 😀 tak toto bolo dobreeeeeeeeeeee 😉

@labaga
Ja že neviem po anglicky?
Schválne: koľko si preložila medicínskych článkov z angličtiny?
Ja už vyše 100.
A ak ma pamäť neklame, tak @abbey1 i @kaja73 tiež na tom s angličtinou nie sú zle.
A to si vážne myslíš, že nikto bez doktorátu z medicíny, biológie či fyziológie nie je schopný týmto oborom porozumieť? Sekundu pred udelením doktorátu nie a sekundu po áno? 😀 😀 😀
Načo sa to potom učí na základných a stredných školách, keď tomu nakoniec porozumie len ten, čo z toho má doktorát? 😀 😀 😀
Ako podľa Teba získavajú svoje vedomosti tí, čo majú doktoráty z uvedených oborov? Nie náhodou čítaním kníh a odborných článkov na internete, ako aj počúvaním prednášok a konzultáciami s odborníkmi? Všetko toto totiž robím aj ja. Alebo snáď nejakým magickým "doktorským svätením"? 😀 😀 😀
Nuž ale hovorím si, že na osobné útoky beztak dochádza v zásade len keď sa minuli skutočné argumenty. 😉