Prečo môj 4-mesačný syn vracká po dojčení?
Ahojte mám 4 mesačného syna a skoro po každom dojčení mi 2 deň vracka, nemá ani hnačky ani nič len to vracanie . Čo to môže byt? Dakujem ..🙂
Reflux
A môže byt že do teraz ho nemal? Do teraz sme nemali vôbec taký problém , hovorím cca 2 deň ale že po každom jedení skoro
Kľudne, my sme sa s tým trápili cca od 4. do 11. mesiaca, až kým samostatne nezačal sedieť...ale stále nie je úplne ok, má 20 mesiacov ... tak ale on mal silný reflux, nám už na gastre hovorili o operácii v BB ak sa to do 4 týždňov nezlepší...zlepšovať sa to začalo presne okolo 11.-12.mesiaca
@kristina210 chudatko maličké , dá sa tomu niejak pomôcť? Dakujem 🙃
Zuby sa uz mozno tlacia, nemusi to byt hned reflux...
nema este dovyvinutu priklopku nad zaludkom, tak to mlieko nema co tam drzat. casom to prejde
Tak nám odporúčali aj bral sirupy, aj Nutriton na zahustenie mlieka, ale z toho mal krvavú stolicu a boli sme týždeň v nemocnici ... len vyvýšená poloha asi po jedení a aj v spánku, klinový vankúš, my sme po najedení ho vždy držali viac ako 30 minút vo vyvýšenej polohe, atď....neviem čo na to váš pediater, my sme skúšali všetko, aj rady a predpisy lekárov, proste sa to zlepšovalo časom ako rástol ... teraz má 20 mesiacov, má stavy niekedy, že začne čkať a ozýva sa mu akoby ten pažerák, neviem to inak nazvať 😀 ale aspoň už nevracia

Reflux