Prečo sa môj 6 - mesačný synček škrabká za ušká?
neviete prečo sa mi moj 6.mesačný synček škrabka za ušká?Citlivé na pohmat ich nemá.
Ahoj. U nas je to jednoznacne znak ze su unaveny. Plus obcas si tru aj ocka. A ak su uz moc unaveny, tak si doslova tie uska skrucaju - sa smejeme ze šteluju novu frekvenciu 😀
moj syn,ked bol v tomto veku a bol unaveny a nervozny,skrabal sa vzadu za hlavickou.... Robi to aj Tvoj,ked je nervozny,unaveny??
ja som citala, ze deti sa chytaju za uska ked im idu zubky, robila to aj moja mala, myslela som ze ju bolia uska ale neboleli 🙂
môj to robil istý čas, bála som sa, že ho bolia, no neboleli, ja som presvedčená, že to robil, lebo ich "našiel" 😉
moj to tiez robi, az ich trha niekedy, ked je nervozny alebo unaveny, si to vybija na uskach🙂
Aj moj to robil,ked bol unavený,ale aj vtedy,ked mu išli zubky...nemá opuchnuté dasienka?
Videla som jedno CD ohladom neverbalnej komunikacie deti a tam popisovali tento znak za prejav nesuhlasu alebo nespokojnosti 😒
Ja som citala, ze sa tak ukludnuju. Ze treba sledovat, v akej situacii to robia. Ak je to napr. vecer, ze su unaveni a nervozni, je to v poriadku, je to kvoli unave. Ak by to bolo ale napriklad pri hre a nie su unaveni, treba za tym hladat nejaku nenaplnenu psychicku potrebu.
moja sa veľmi často škrabe na uškách,dokonca mala na oboch aj chrastičky, a robí to,keď je unavená a nevie zaspať. aj oči si vtedy pretiera úplne brutálne, a trhá vlasy vzadu na hlave.

casto krat to robia babatka aj ked su velmi unavene