Prehýbanie sa 6 mesačnej dcérky
Zdravim. Je tu par podobnych tem ale....predsa. Mala 6mesacna dcera mi zacala robit mostiky ale na boku....cela sa vytoci do boku a zaklana hlavu dozadu tak ze mam pocit ze si vylomi krk...neviem ju poriadne ani do povodnej polohy dostat. robi to najmä v noci pocas spanku podotykam, ale uz zacala aj cez den. slak ma ide trafit, vyzera to otrasne a navyse sa bojim. mam stresovat?mate s tym skusenosti? vie sa pretacat, bez problemov, vela casu travi na bruchu, sediet nesedi a aj sa snazim aby bola v sediacej polohe co najmenej, kedze ,,dieta ma sediet az ked sa samo posadi,, taktiez ziadne stavanie na nohy nepraktizujem,....nezda sa mi stuhnuta...takze netusim...chystam sa opytat aj dokiny na najblizsej poradni ale dopredu viem ze sa usmeje a povie ze to je decko a vymysla...no mne sa to vobec nezda ako vymyslanie!
konzultovala by som s pediatrom, (nam a nasej susede pri takomto vytacani bolo odporucene vysetrenie ortopedom a nasledne naordinovany bazen 2x do tyzdna)
@zszudorova ak sa Ti to nezda, nedaj sa odbit detskou mudr., a obrat sa ne neurologiu. Nam sa napr. aj takto prejavoval hypertonus.
@zszudorova ja som citala,nemusi to by t prave u tvojho dietata-nasledok ockovania 😒
aj moja dcera to robila,objavuju telo a nove polohy,neboj nic to nie je,potom prestala,ked zacala chodit,aj skor asi.
@zszudorova Aj nasa to zhruba v takom veku robila - prehla sa ako "luk". Vobec nic to nebolo, len objavila novu polohu 😀 Myslim, ze tak do mesiaca to preslo, uz si presne nepamatam.
Naša to robí od narodenia. V postieľke sa vytáčala vždy po papaní, súviselo to s refluxom. No a teraz to robí vtedy, keď sa potrebuje na niečo pozieť, čo je umiestnené za jej hlavou 🙂
@angellinka To je pekná kravina...naša zatiaľ očkovaná nie je a aj tak to robí...tie info o následkoch očkovania treba čítať s istou dávkou skepticizmu a zdravého rozumu 😉
moja dcerka to tiez robi, ked zacala nemala este ani 3 mesiace - ja to volam power joga :D odfotila som ju a konzultovala a pediatrickou, ktora mi povedala, ze mam moc pohyblive dieta..... 😎
@zszudorova aj nasa to robila , bola moc aktivna ale telo este nedovolilo viac, tak vystrajala. deticky to bezne robia
Ai nasa to robi takmer od narodenia....kocky majú pravdu, veľmi pohyblivé, zvedava....ale nakoniec mi lekárka povedala, že ju možno pali zaha a v tejto polohe sa jej ulavi....takze nič vazne
aj moja dcera to robila okolo 3 mesiacov, ale tak brutalne, hlavne ked mala nervy, riesili sme to s detskou, neurologom.. v podstate o nic neslo..skoncilo to ako sa zacala pretacat;) a teraz okolo pol roka zacala pozerat za seba, prehynat sa a v spanku vyvrati hlavku dozadu skoro 90 stupnov 😝
mala to robi len ked ide spat a pocas spania...takze sa nepozera na nic...vyzera to ako ,,v moci diabla,, 🙂 no ale dobre, ked to je normalne tak budem vam verit. je pravda ze mala je aktivna, na moj vkus az moc a ked je hore nezastavi ani na sekundu.
Je to podla mna vnorme 😉 moj to robi tiez od 5mes.cca bud tak spi ,alebo dostane nervy ked to zacne robit,robi to aj pri prebalovani,alebo aj ked si ho posadim na nohy .uz si to ani nevsimam ,predtym mi to tiez vadilo,jj sa nic nestane ,male deti su ako z gumy som zistilq 😀

asi bude gymnastka 🙂 ... hmm ak dr. povie ze to nie je nic vazne tak asi nie je dovod robit paniku 🙂