Prejavy silnej anémie u 1,5 ročného dieťaťa
Zienky, mala ma jeden a pol roka, casto je chora, inak je uplne normalne babo, vesela, cula, jasi sa atd.. Brali jej krv kvoli opakovanemu dusivemu kaslu a zistili hodnotu zeleza 1, 16 tusim, co je teda brutalne malo. Ake ste mali priznaky, kto ste mali taku silnu anemiu? Mala nie je ani apaticka, ani spava ani nic... Nechapem, ze ma take hodnoty. Papa pomenej, maso vacsinou vypluje, inak sa snazime mat pestru stravu.
@sasa1983 10,2 g/dl tak to tu je v tom zazname
@kristinka83 super! to je veľmi dobré ešte vzhľadom na hladinu Fem ktorú si spomínala. Pekne užívajte Fe, skús aj tú melasu a potom kontrola, držím palce, aby to bolo dobré. Saša
@vladkaluckalukas, Ahoj, zistili uz z coho je ta anemia? Ate zlepsenie?
@sasa1983 Dobry den, kedze ste Dr. a vela ste radili v predchadzajucich prispevkoch, tak som sa chcela spytat na dcerku. Ma 2,5 roka, za posledny mesiac a pol ma uz 3.x horucky bez inych priznakov, tak sme absolvovali rozne vysetrenia. Nakoniec jej robili aj krvny obraz a zistili velmi malo zeleza (1,9), Hb nebol az taky nizky (neviem presnu hodnotu, ale predpokladam, ze len trosku pod normou) a cervene krvinky boli v poriadku. Dr. povedala, ze aj z toho moze mat tie teploty.. Neviem, comu to nizke zelezo pripisat, ale je pravda, ze kym bola kojena, odmietala mi maso uplne (do 1 a 3/4 roka) a celkovo zjedla malo stravy. Potom zacala jest sunku a pomaly sa rozjedla, teraz maso papa dostatocne, niekedy pyta aj viac.. Zrejme sa to za tych par mesiacov stravou asi nenapravilo.. A navyse pije vela kravskeho mlieka. Myslite, ze by to mohlo byt sposobene tym? Neviem presne, co vsetko dala Dr. vysetrit, ale povedala, ze nam predpise maltofer..
Mozem sa spytat na Vas nazor? Dakujem 🙂
Baby kde kupum melasu?
@sasa1983 Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, čo znamená, keď ma dieťa (o pár dní bude mať 6 rokov) nizke plazmatické železo. Hodnoty mala cca 3,4 a o týždeň na to mala len 2,9. A to je veľmi málo, pretože spodná hranica je aspoň 9, ale nevieme príčinu, sme objednaný na hematologiu, no veľmi dá bojím. Hemoglobín mala 80, na ďalší odber mala 156 no to Dr. nesedelo tak o týždeň jej vzala odber a mala 88. Ďakujem krásne za každú odpoveď!
@lubkacibulka, dobry den. Aku davku toho Narosanu davate dcerke, prosim? Nas mladsi syn ma 2roky a 3mesiace ma tiez trochu nizsi hemoglobin (teraz 106). Davame 1cajovu lyzicku Narosanu kazdy druhy den. Staci to? Alebo je lepsie davat 1cl kazdy den pre tento vek? Dakujem, vopred.
@camelie12
Dobrý deň, nemám všetky potrebné informácie, Vaša poradkyňa Vás neusmernila? Napíšte mi, môžeme to prejsť.
@lubkacibulka, nemam poradkynu (a ani nehladam popravde). Kupili sme len tento 1 produkt od Justu. Myslela som skor konkretne skusenosti mamin, ktore davaju tento sirup detom, ake davkovanie pouzivaju 🙂
@kaja73 dobry vecer aj dcerka je potr.alergicka ma 3 roky nizke zelezo ale hmg celkom obstojny posledne mesiace malo oapa nechuti jej jest dokola podobne potraviny ☹ a mozno je to aj z anwmie. Upravilo sa to Vasmu syncekovi? Ci uz ste ho nedavali na odber neviem aky he stary teraz. Vdaka

@kristinka83 koľko g/l?