icon

Prevoz bábätka, ktoré bolo dlhšie bez kyslíka

vieruska28
2. máj 2015

Ahojte, prosím vás, máte niekto skúsenosti s tým, že museli bábätko previezť z Trenčína do Bratislavy, lebo pri pôrode bol dlhšie bez kyslíka?ďakujem....

hanka_april
4. máj 2015

@vieruska28 velmi drzim palce!!!!! (to su tie ich prirodzene porody nasilu :-/ potom vsetci zizaju, preco som isla dobrovolne na SC 😝 )

jaruska8
4. máj 2015

@vieruska28 Tfuj, tfuj...😔

mircalla
4. máj 2015

@vieruska28 to som velmi rada, napis nam - myslime na vas

saxxxana
4. máj 2015

@vieruska28 oni vobec nemuseli vediet ze ma 4kg. Ked som v 9m bola na sone povedali mi ze ma kusok viac ako 3,6kg, vies kolko mala naozaj ? 4,5. Tiez CS odkladali a nechavali ma rodit prirodzene. Prenasala som asi tyzden potom ma nadavkovali cipkami a boh vie cim a 24h ma nechali rodit prirodzene....nokoniec ked som im zaspala na stole povedali CS ale keby som mala silu, nechali by ma rodit dalej....ono su to postupy, s tym asi clovek nic nenarobi.

mircalla
4. máj 2015

@saxxxana ale prosim ta.....sithlu zenu s uzkou panvou a neotocenym babom nenecham rodit prirodzene - ak este aj prenasa a dieta vypada byt velke
to zavisi od konkretnej nemocnici ake ma postupy, bohuzial tato radsej riskuje zivoty deti

saxxxana
4. máj 2015

@mircalla mna nechali a to som mala nieco cez 50kg.

saxxxana
4. máj 2015

@mircalla ale je pravda ze babo bolo otocene dobre ale nebolo zostupene...

mircalla
4. máj 2015

@saxxxana nuz bud rada, ze sa nic nestalo, v mnohych pripadoch sa stalo

jaruska8
4. máj 2015

@mircalla
@saxxxana Keď som bola v nemocnici u nás, tak tam bola druhorodička, vôbec nie štíhla, veľké dieťa, otočené zadkom. Jediný, kto chcel prirodzený pôrod, bola ona. No nakoniec išla CS...

gretocka
4. máj 2015

@mircalla no tak neviem ci to je uplne o porodnici, lebo ja som na PB tiez pocula, ze idu na istotu a vsetko presuvaju na SC. Ked som tam rodila ja, bola tam baba chudulinka, ktora cele tehu lekarom verklikovala, ze maju v rodine velke deti (jej mama obe deti a sestra - vsetko cez styri kila) a lekari ju ubezpecovali, ze podla odhadov bude mat dieta do 3,6 kg. Ked uz lezala na stole a babo zacalo zostupovat, porodna asistentka jej povedala, ze to urcite nebude menej ako styri kila. Tak aj bolo, mamina skoncila dotrhana napriek vydatnemu nastrihu a mala babulka mala zlomenu klucnu kost.
A druha tam tyzden chodila v kontrakciach po termine a prosila ich, aby nieco spravili a stale jej len davali cipky a vyvolavacky a stale sa nic nerozbiehalo. Neviem ako chuda skoncila, lebo mna uz medzitym prepustili.
Takze neviem ci to je o porodniciach alebo o konkretnych lekaroch a ich rozhodnuti ako viest porod.
Nezavidim im zodpovednost, ktoru maju - za dva zivoty. A je hrozne ked sa pri porode nieco "pokazi" a trpia tym maminky a deticky.

mircalla
4. máj 2015

@gretocka je to dost porodniciach, v BA na antoloskej toho uz nasilu prirodzenymi porodmi dost pokaslali, nakolko na to tlacia...stalo sa to mojej kamoske
ono vzdy sa to ututla, kazdy kazdeho kryje, v tomto funguje mafia spolahlivo....

anucha27
4. máj 2015

@vieruska28 rozmyslala by som nad presetrenim nenechajte to tak...ale drzim palce👍

vieruska28
autor
5. máj 2015

baby zatiaľ ešte nič nevieme, asi až koncom týždňa sa uvidí, potom vám napíšem.ešte raz všetkým veľmi pekne dakujem, teraz mám málo času písať, ale určite vám dám vedieť čo nové. ešte raz díkí...

kaktusik007
5. máj 2015

akoze v TN som rodila 2x - oba razy sekciou. Ano, tato nemocnica je znama tym ze uprednostnuje prirodzeny porod, ono sekcia je OPERACIA a ak sa da, treba sa jej vyhnut...
Malemu klesali ozvy, este o 18:20 som sa pozerala na porodnej sale na hodiny a nic sa nedialo, potom zistili ze nereaguje tak ako ma a zrazu 10 ludi okolo mna, infuzky na zastavenie porodu, proste chaos... a maly sa narodil 18:35 -- cize za 15 minut stihli zdiagnostikovat, zastavit porod, poriesit anestezu (ani ma nevyzliekali, sla som na sal s vyhrnutou koselou, co nebol cas......) Druhy siel uz sekciou planovane - pretoze bol do roka.

Ja som v TN nemocnici zazila situaciu (lezala som na kritickom) kedy jednej zene praskla voda a jej doslova preplo --- odmietala rodit, odmietala spolupracovat.... styria ju drzali, piaty sa snazil rodit..... dalsi personal okolo... kedze "spolupracovala" tak ako spolupracovala, a dieta bolo nizko v cestach, sekcia nebola mozna -- dieta skoncilo v inkubatore, akutne ho poriesili ale aj tak pre rozsiahly cas, kedy bolo bez kyslika, prevazali vrtulnikom na kramare.... Ako to skoncilo, neviem.... toto sa stalo na jar v 2010.

Tym chcem iba povedat, ze nie je vsetko o nemocnici.... A ziadna z nas nikdy nevie, kedy aj jej takto "neprepne".....

mircalla
5. máj 2015

@kaktusik007 A co si chcela povedat touto nesuvisiacou prihodou?

mircalla
5. máj 2015

@vieruska28 Drzim palce.

adamsimon
5. máj 2015

@mircalla
Vôbec nechápem, čo chcela autorka povedať...
Nemá to zmysel...
Sekcia nie je operácia, ja som ju zažila a bolo to oveľa bezbolestnejšie ako prirodzený pôrod a hlavne žiadne komplikácie s dieťatkom...Pre vysvetlenie dodávam, že môj prvý syn už nedýchal - prirodzený pôrod - oživovali ho kyslíkom, druhý pôrod som mala zaplatenú plánovanú sekciu...

mircalla
5. máj 2015

@adamsimon Ja som presvedcena, ze nemocnica v tomto pripade pochybila, a pevne dufam, ze to bude bez nasledkov. Vobec nerozumiem spajaniu tohto pripadu, s nejakou pani, ktora odmietla spolupracovat, uplne odlisne veci

angelinja
5. máj 2015

@ena70 hrozne co tu pocuvam ...ja len chcewm doplnit co z toho maju..._porod cisarksym stoji 600EUR /vraj/ a tie prasive zdravotky to nechcu moc preplacat preto to je...ale vzdy to zalezi od lekara...moja svagrina si v pohodicke porodila cisarskym obidve deti-napoziadanie

mircalla
5. máj 2015

@angelinja Nemocnice (niektore) si potom robia ciarky, kolko sa im podarilo prirodzenych, je im jedno za aku cenu

dai
5. máj 2015

prave kvoli takymto veciam odporucam matkam radsej nekupit stokke kocik ale si zaplatit spolahliveho skuseneho porodnika ktory bude dohliadat na porod pokial sa dieta neporodi... ( ja som sice za mojho minula oba prispevky pri narodeni dietata ale ten lekar stal po mojom boku od zaciatku porodu az po koniec, vsetko sledoval, plus pri malom kedze mal problemy po narodeni tak za mnou kazdy den chodil aby ma povzbudil... )

mircalla
5. máj 2015

@dai ja som to tak tiez mala

adamsimon
5. máj 2015

@angelinja
Ja som rodila plánovane cisárskym a stálo ma to 200 eur...

angelinja
5. máj 2015

@adamsimon akoze priamo si si zaplatila cisarsky ci len lekara?

adamsimon
5. máj 2015

@angelinja
zaplatila som si lekárku-gynekologičku na cisársky pôrod a zobrala 200 eur a to som si vybrala ju ako pôrodníčku a všetko ma stálo 200 eur spolu s cisárskym teda aj pôrodníčka aj cisársky...

adamsimon
5. máj 2015

@angelinja
Tá gynekologička bola super, nemala som ani po sekcii veľké bolesti, perfektná práca, pekné hojenie rany, vybrala mi aj štichy a pritom vôbec nebola moja gynekologička, ja mám gynekológa, on ale nie je pôrodník, odporučil mi ju... Chodila ma pozerať aj bábo, je to perfektná gynekologička a to všetko za 200 eur...
Je to žena, ktorej ďakujem každý deň, keď sa pozriem na svojho synčeka, prvý syn mi nedýchal... prirodzený pôrod

angelinja
5. máj 2015

@adamsimon a aky si mala dovod v papieroch na cisarsky?

adamsimon
5. máj 2015

@angelinja
Dohodla som sa s gynekologičkou, že mi tam dá neurologické ťažkosti, proste, nie je mi nič, mám vysokoškolské vzdelanie a som úplne zdravá, ale mala som panický strach z prirodzeného pôrodu, nakoľko, mi prvý syn nedýchal...

adamsimon
5. máj 2015

@angelina
Dúfam, že tento chlapček nebude mať žiadne následky a že nám zakladateľka tejto témy napíše, že je chlapček v poriadku, dúfam, že bude zdravý...takéto veci by sa doktorom nemali stávať...dieťa nie je produkt, ale oni to tak berú...

hanka_april
5. máj 2015

@adamsimon zlata to zena! kazdy by mal mat na vyber.....vo vela krajinach je normalne, ze sa pri SC prihliada aj na psychicky stav a nenutia do nicoho 😔