icon

Prevoz bábätka, ktoré bolo dlhšie bez kyslíka

vieruska28
2. máj 2015

Ahojte, prosím vás, máte niekto skúsenosti s tým, že museli bábätko previezť z Trenčína do Bratislavy, lebo pri pôrode bol dlhšie bez kyslíka?ďakujem....

Strana
z3
angelinja
5. máj 2015

@adamsimon ach to je hrozne veru spackany porod

vevesh
5. máj 2015

@angelinja kazda poistovna preplati kazdej nemocnici iba urcity pocet cisarskych - cize najhorsie je, ked sa porod rozbehne na "konci uctovacieho obdobia "- vtedy je minimalna az 0 sanca na cisarsky...

angelinja
5. máj 2015

@vevesh kks to je vtip...toto je hrozne kto knecne zamece s tymi nenazrancami v poistovniach

vevesh
5. máj 2015

@angelinja bohuzial nie, zopar zien uz na to doplatilo.... vidno to aj tu na mk - nie je vsetko IBA o prirodzenom porode...

jaruska8
5. máj 2015

@vevesh 😳😳😳😔

liebling98
5. máj 2015

@vieruska28 ak je dieťatko na JISke na oddelení patologickych novorodencov v DFNsP, tak je v najlepších rukách. Môj syn tam skončilako 3- hodinový novorodenec, 3 dni zaňho dýchali prístroje, trčali z neho hadičky. Je to veľmi inteligentné živé chlapča, nikto nechce veriť, že keď sa narodil, mal problém. Chodil ako 11 - mesačný, rozprávať začal ako 1,5 ročný. Ináč, rodila som cisárskym, ani ten nezaručuje, že sa dieťatku nič nestane.
Za zdravie svojho syna vďačím lekárom v DFNsP na Kramároch. Odborníci a všetci veľmi ľudskí. Mohla som volať kedykoľvek, nikdy ma neodbili.
Držím silno palce!

jaruska8
5. máj 2015

@liebling98 Jasné, že sekcia nie je stopercentná. Hlavne v plnej narkóze musí byť rýchla. Ty si ju mala plánovanú?

rica1
5. máj 2015

Tato tema sa mi zle citala a asi som ju ani nemala zbadat nakolko mam tri tyzdne pred terminom a tiez ma strasia ze dieta je velke ale sekciu mi na okoli nikde neurobia, som velmi stihla.. panvu mi nik samozrejme nemeral ☹ mam neskutočny strach prave z tychto vecí, držím maličkému palce nech je všetko ok a nech sa už toto nikdy nikomu neopakuje ☹ ja by som určite nemocnicu zažalovala, v žiadnom pripade by som neprenasala tak dlho a ešte ked nie je dobre otočene ☹

prinzesz
5. máj 2015

ked si citam tieto prispevky boli ma srdce, ja som chcela velmi rodit prirodezne, velmi som chcela vediet aka je to bolest, ale moj syn sa otocil KP a este aj sikmo a vsetci dr mi povedali ze Cisar, teda jeden mi povedal, ze som velka zenska, ze prirodzene to dam.. (starsi doktor) rodila som v Prahe Apolinar, vyslovene porodnica a dobre vybavena hlavne pre pripad kedy by sa dietatu nieco stalo, ja som sa vyrovnavala so sekciou asi este 10 mesiacov po porode.. velmi som z toho bola nestastna, ani kojenie mi neslo, prosto des.. poporodna depka..
ked si citam tieto riadky, dakujem Bohu ze stal pri mne a nedopustil prirodzeny porod.. ktovie ako by to dopadlo, ad1 ja a ad2 maly.. v bruchu bol chudak tak cudne ulozeny ze mal nozicky za hlavou a kolienka pri sebe a vdaka tomu ma do dnes tak cudne kolena posunute.. akoby mal nohy do X, ktovie co by sa stalo keby som ho vytlacila..
co mna ale prekvapuje, ked tu citam ze nemali presny vahovy odhad dietatka, mne to povedali snad na deka presne..den dopredu.. a moj cisar? ja som sa tam citila ako VIP klientka, vsetci boli ku mne tak mili, ochotni, kazdy lekar sa mi predstavil a povedal mi co bude robit, jeden pri mne sedel a drzal ma za ruku (manzel zo strachu z krvy stal pred dverami) moja kolegyna mi raz davno povedala, ze nerozumie preco v 21 storoci dovolia aby zena takto trpela pri porode, ked existuje cisarsky rez?! mna to toho casu sokovalo, ale dnes sa na to pozeram uplne inac.. rodila som v spinalnej anestezii a zotavenie bolo uplne v pohode, cakala som ukrutne bolesti a pod ale nic z toho nenastalo.. sedela som uz vecer a rano som v poho vstala, sla sa za asistencie sestricky osprsit a bolo.. si pamatam ako ma ta sestricka prevazala na voziku na oddelenie sestinedeli a povedala mi, porod to nie je ziadna malina.. my ludia rodime v uplne inych podmienkach ako zvieratka, ze kravicky sa tam pasu niekde na luke a pritom rodia.. 😎 tazko povedat, ci to tak je aj u zvieratiek.. ale zaujalo ma to.. vsak taky medved rodi pocas zimneho spanku male medvedata vo velkosti tusim 8cm bezbolestne 😀
v kazdom pripade drzim silno malemu chlapcekovi, nech je v poriadku a do buducna uz neist do tejto porodnice, tiez by som zvazovala nejake napadnutie nemocnice, zanedbanie starostlivosti atd. je to nonsens..
este dodam, ze kamoska rodila tiez v prahe ale v nemocke a jej syna tiez ozivovali, mala velmi tazky porod, syn bol v inkubatore asi 3 dni, predpoved bola pre neho velmi zla, dnes ma 3 rocky a je uplne v poriadku, avsak asi rok bral nejaky liek na podporu mozgovej cinnosti plus zelezo.. tazke tieto malicke deticky dokazu zazraky, kamoska teraz caka dvojicky a opat chce rodit prirodzene aj po tejto zlej skusenosti, avsak uz v inej porodnici.. neviem ci by som sa na to dala.. ja som velky posero v tychto veciach..

liebling98
5. máj 2015

@jaruska8 Áno, plánovanú. Všetky tri. Ale podľa plánu išla len prvá. Pri druhom synovi mi začali kontrakcie 3 dni pred termínom, tretí syn sa pýtal oveľa skôr na svet. Najprv ho stopli na pár dní, ale keď mi odtiekla voda, musel ísť. Sekcie boli síce rýchle, ale nie urgentné. V pohode mi stihli napichnúť spinál.

mircalla
6. máj 2015

@liebling98 Som rada🙂 Ano, suhlas, ze na v DFNsP na Kramároch na Kramaroch je v naj rukach. S porodnicou mam tiez dobre skusenosti, nakolko maly bol velky velky a kvoli veku ma nik nenutil rodit prirodzene.
A jasne, ani cisarsky nezarucuje, ale v niektorych pripadoch je urcite lepsie a bezpecnejsie riesenie

bejbinka131
6. máj 2015

@vieruska28 Ahoj...my mame za sebou to iste...apgar skore po porode sme mali 4 ...bol ozivovany, bol v umelom spanku , ochladzovany....pribeh ktory sa tazko rozprava a 1 rok bol neskutocny na milion doktorov a cviceni....ale boj sme vyhrali a zvladli sme to a mam doma zdraveho chlapca !!!!!! povedz jej to....nech mu veri ! a ja sama viem, ze ona teraz pre neho urobi maximalne maximum....nech je silna !

lady511
6. máj 2015

@vieruska28 Ahoj,,v prvom rade prajem veľa síl,,naša malá mala ísť prirodzene, ,všetko šlo super,,otvorená som bola dostatočne,,len posledných 20min pred tlače ním si omotala šnúru a ešte ak krátka pupocka, ,ako som skúšala tlačiť ju to ťahalo naspäť a ešte aj skrtilo, ,slabli jej ozvi tak hneď cisársky, ,našťastie moji lekári boli veľmi pohotový, ,a rozhodli sa.pre cisársky aj počas rozbehnutého pôrodu, ,držím veľmi palceky aby všetko dobre dopadlo

jaruska8
6. máj 2015

@liebling98 A tie spomínané priblelmy nastali pri treťom pôrode? 😳 Prepáč, že sa vypytujem, ma to zaujíma, lebo ma čaká tretí cisársky.

liebling98
6. máj 2015

@jaruska8 nie, druhý syn sa nadýchol nazelenalej plodovej vody. Mal nizku saturaciu, ale bol čulý a ružový. Najprv v pôrodnici mysleli, že majú pokazené prístroje.
Ale aj tretie tehotenstvo bolo už riziko, syn sa pýtal už v 34.tt, mala som pravidelné kontrakcie niekoľko hodín, kým ich zastavili. Poležala som si takmer 4 týždne, potom odtiekla voda a drobec musel na svet. Môj pôrodnik povedal, že treba poslúchať aj týchto maličkých ľudí, v mojom prípade mi hrozila ruptura maternice, ak by sa drobec nepýtal na svet. Ale asi mu tam už nebolo dobre, lebo napriek tomu, že bol takmer donoseny (37tt) nemal ani 2,5kg.Viac detí mi lekár neodporúča, bol by to v mojom prípade hazard so životom.
Držím palce!

jaruska8
6. máj 2015

@liebling98 Ja som tri sekcie neplánovala, no my sme o druhú dcérku prišli.😔 Tak som do toho šla tretíkrát. Verím, že to bude ok a to, že si vydržala nakoniec do 37 tt je super. Inak aj pri druhom bábätku asi niečo nebolo ok, keď už bola plodovka nazelenalá? Ale hlavne, že ste v poriadku. Držte sa.😊

redlola
11. máj 2015

co sa tyka odhadov, nam tvrdili 2 lekari a 4 sona, ze dieta ma okolo 3,3 kg a po sekcii to v pohode prirodzene dam. dcera sa narodila kliestovym porodom s vahou 4,26 kg. ona uz totiz naliehala hlavickou, ktoru jej logicky stlacilo a to oklamalo ultrazvukove merania (beru sa do uvahy obvody hlavicky, myslim bruska a neviem coho este a to prepocitava a vyhodnocuje). Dufam, ze dietatko sestry autorky spravy sa z toho dostane bez nasledkov, zelam vela pozitivnej energie, drzte najma mamicku. ta to musi velmi tazko niest, ze nie je s babatkom a este je aj hospitalizovane v inej nemocnici. neviem si to predstavit v tom privale hormonov

girlie_konik
13. máj 2015

@vieruska28 Ahoj, nieco nove? Ako sa ma malicky? Myslim na vas a drzim silno palce 🙂

kiara15
13. máj 2015

ahojte baby chcem sa podelit tiez co sa stalo mojej kamaratky dcerke presne to co @vieruska28 jej svagrine a teray cakame ako babetko bude reagovat a este mu maju robit vselijake vysetrenia. tak som stoho bola nestastna . tak sa chcem spytat ci niekto mal takyto problem a dopadlo to dobre 😒

Strana
z3