icon

Priebeh chorôb u neočkovaných detí

barbi911
23. feb 2014

AHOJTE, MALI STE UZ NIEKTO OSYPKY MUMPS ALEBO RUBEOLU CO STE NEZAOCKOVANI a aky bol priebeh chorob?

Strana
z2
sissy27
23. feb 2014

@barbi911 neviem, aký si ročník, ale teda moja generácia prekonávala mumps úplne bežne...a teda do dôchodku mám ozaj ďaleko 😀 rubeola je nebezpečná len pre tehotné, resp. ani nie priamo pre ne, ale pre plod...

aduskatt
23. feb 2014

aj osypky sme mavali bezne🙂

zuzanockamt
23. feb 2014

@sissy27
@aduskatt to ste aky rocnik? ... ja som nic z toho neprekonala a ani v mojom okoli neviem, ze by nejaky rovesnik mal niektoru z tychto chorob ... akurat sme mali kiahne

anatalia77
23. feb 2014

@barbi911 teba to ocko/neocko dobre mata

zuzanockamt
23. feb 2014

toto som nasla:" V rámci bývalého Československa sa samostatne proti osýpkam začalo očkovať už v roku 1969 a kombinovaná vakcína proti osýpkam a príušniciam sa používala od roku 1987. Trojzložkovou vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke sa na Slovensku povinne očkuje od roku 1992." ... cize osypky v generacii dnesnych 30-nikov-40-tnikov asi nie 🙂

bianca
23. feb 2014

@aduskatt osypky asi tazko.Mozno tak kiahne.Ale to je tak ked si niekto plerie kozu s vozom

@barbi911 ja som prekonala mums ako dieta.Spomienky vsak i po 25 rokov zive v pamati

sampo
23. feb 2014

Napisat ti mozem akurat za mm (roc. '71), ze osypky dostal aj ked bol ockovany a mal aj mumps 🙂 ja som sa mumpsu akosi nedockala uz ... teraz by som to dostat ale nechcela 😝 keby mi to nejake dietko donieslo domov

sorciera24
23. feb 2014

ja som prekonala rubeolu....uplne v pohode, manzel zas mumps.... (vtedy tieto choroby co viem, mal akzdy druhy.....)....proti osypkam nasa generacia 30tnikov uz ocko bola...ale napr. prekonali ich moji rodicia....vsetci sme tu, zivi a zdravi🙂

sorciera24
23. feb 2014

@zuzanockamt osypky nie, ale mumps a ruzienka , to slo ako na pase....

sissy27
23. feb 2014

@zuzanockamt ja som 1980... a teda mumps mala hádam tretina triedy...

zuzanockamt
23. feb 2014

@sorciera24
@sissy27 tak ja som nemala ani rubeolu a ani mumps 🙂 ... asi sa nam to vyhlo 🙂

lenadka
23. feb 2014

Ja som ako dieťa prekonala rubeolu. Nepamätám si nič dramatické, jedine to, že ma dali v čakárni u lekára hneď na izolačku. Bola som celá vysypaná, ale nepamätám si, že by mi bolo zle, len ten cirkus v čakárni 🙂 a že doktor prišiel zamnou, nie ja za ním 😉
Bola som očkovaná, tak možno preto to u mňa neprebehlo nijako dramaticky.

sissy27
23. feb 2014

@zuzanockamt ja som tiež nemala nič z toho, ale ako hovorím, spolužiaci úplne bežne, aj susedu a tá je asi o 5 rokov mladšia si pamätám, ako smutne pozerala z okna so zaviazanou "hlavou" 😀

sorciera24
23. feb 2014

@zuzanockamt mohlo sa, mozno si mala protilatky.....nie kazdy ich prekonal...tiez som mumps nemala, hoci okolo mna ho mala polka deti.....a nebola som proti nemu ockvoana.....len, ze to boli !bezne! choroby vtedy....

aduskatt
23. feb 2014

@bianca preco nie osypky? ja som ich mala

bluerose
23. feb 2014

Ja som nemala ani mumps, osypky, ani rubeolu, uz som bola ockovana. Muzova teta (70tnicka) mala tbc, mumps, aj osypky a ze vtedy to boli bezne choroby...ockovana bola len proti tbc

bianca
23. feb 2014

@aduskatt to ze si ich ty mala neznamena ze su alebo boli uplne bezne.Uplne bezne vyrastu ludom 8-cky alebo uplne bezne maju ludia chripku .To ze ma osyky jeden clovek z 10000 je asi take bezne az sa to musi hlasit epidemiolog.ustavu

bianca
23. feb 2014

@bluerose hej a bezne sa na to umieralo.Uzasna statistika.

bluerose
23. feb 2014

@bianca to neviem, vsetky jej kamaratky a rovesnicky ziju a tesia sa zdraviu 😀 😀

bianca
23. feb 2014

@bluerose chvalim tvoje uzasne informacie a zaujem o kamosky muzovej tety .Nabuduce ked budes s nimi na kave sa ich opytaj o kolko spoluziakov,susedov,surodencov prisli. Z tej doby si ludia nepamataju datumy narodeni a umrti u deti lebo ich bolo vela.

bluerose
23. feb 2014

@bianca to som sa pytala uz davno, ked som sa rozhodovala ci ockovat/neockovat. ani jeden! AKurat traja zomreli vo vojne a na choroby, proti ktorym sa neockuje ani teraz, napr.brusny tyfus. Takze tak!

bianca
23. feb 2014

@bluerose zvlastne.Na akej planete zijes?Az uvidis zomriet cloveka napr. na tbc tak ako ja tak sa o tom znova pobavime

bluerose
23. feb 2014

@bianca naco? mne staci ze vidim muzovu tetu a jej kamaratky ktore tbc prekonali a tesia sa zdraviu. 🙂 Ludia umieraju aj na chripku a pridruzene komplikacie, tak teraz co? zavedme povinne ockovanie pre vsetkych...

anatalia77
23. feb 2014

Davam tomuto este 2 stranky,a potom si nebudete vediet prist ani na meno 😀

babatkoling
23. feb 2014

Este nemam 40, mala som ako dieta osypky a mums (vtedy este asi neockovali). Ostatnemu som sa nejako vyhla... Nikto v mojom okoli, kto mal niektoru z tychto chorob na to neumrel.

stormie
23. feb 2014

Ja som normalne prekonala mumps, nemam z toho ziadnu traumu a ani nasledky, len si pamatam ze ma vtedy strazila babka 🙂 dokonca vsetky vtedy bezne detske choroby takze predpokladam ze aj ruzienku, ale co je zaujimave nemala som ovcie kiahne, co bola vtedy bezna choroba a nikoho ani nenapadlo proti nej ockovat a prave naopak vsetci sa snazili svoje deti 'nakazit', chodilo sa na navstevy ku chorym a ja so sestrou sme dokonca spavali u susedov, ona sa nakazila ja nie a ani potom od nej ked sme spavali v jednej posteli 🙂 a nemal ich ani moj otec a to bol x krat v konatkte s chorymi a nic ....

alla24
23. feb 2014

@stormie chodilo sa po choroby k susedom? Fiiiiha... Boze dobry vdaka ze moja mama bola normalna... Toto nikdy nepochopim co za chory rozum dobrovolne vystavi svoje dieta akejkolvek chorobe...

satanka1
23. feb 2014

@stormie ani moja mama (55r.) ich doteraz nemala a to sa starala o nás všetkých 3 aj o otca,ked ich dostal v 50r....ale teda strašný priebeh to malo u dosp.chlapa.ozaj platí,že čím neskôr to dostane,tým horšie.

satanka1
23. feb 2014

@alla24 to aj teraz tak chodia,ked sú ovčie kiahne,aby ich to dieťa malo skôr..nech to má za sebou

alla24
23. feb 2014

@satanka1 ako som pisala vyssie toto nikdy nepochopim... a nevidi sa mi to ani normalne!

Strana
z2