Prilepená predkožka u 8-ročného
Baby potrebujem veeeľmi poradiť 🙏🙏🙏
Mám 8 ročného syna , čoskoro bude mať 9 a máme problém s predkožkou (je prilepená , možno aj trocha zúžená ) Ja som mu pipika od mala nesťahovala keďže doktorka mi povedala že sa to 5-7 rokom uvoľní samé. No na poslednej preventívnej na mňa vyskočila že prečo mu předkožka nejde stiahnuť keď už bude mať 9 rokov (ako by som bola na vine ja 🙄) Tak skonštatovala že najlepším riešením bude obriezka , veď ako inak....
Ale takéto riešenie mi príde trocha cez čiaru ,predsa len treba skúsiť aj sťahovaním nie? Doma sme teda začali sťahovať , zatiaľ dvakrát po kúpaní. Moc to ale nešlo , neviem vlastne ako na to. Preto by som sa chcela spýtať.
Je lepšie sťahovať viackrát po sebe alebo stačí menej menej ? Mám sťahovať rýchlejšie alebo pomaly ? Ako často sťahovať , pár krát do týždňa , každý deň , dvakrát denne ? Je lepšie sťahovať na sucho alebo použiť olej , resp má vôbec pri použití oleja alebo masti sťahovanie význam ?
Našla by sa tu nejaká mamička ktorá by mala čas a vedela by mi konkrétnejšie napísať ako postupovať pri sťahovaní predložky ? Môže aj do súkromnej správy.
V podstate mi pomôže akákoľvek rada či skúsenosť prosím 🙏.
@bellovag aky krem vam predpisal urolog?
@jarmila2010 Triamcinolon žltobiela krabička
@bellovag ja ho spominam v zaciatku diskusie....lebo nam presne ten pomohol pred 10r...akurat,ze som si ho sama vtedy zohnala po otrasnej skusenosti so synom u urologa...takze sa stale pouziva....
@jarmila2010 dobrý deň v piatok sme zažili presne to iste a teraz nevieme ako ďalej ma to dosť opuchnuté ma tam červené dokola a opuchnutú kožu dávam mu repik aj kupel repikovy a mastičku čo nám predpísal chcem sa spýtať či máte niečo overené čo pomohlo vám
@nikolahermanova hroza :( skoda,ze si nehladala niekoho overeneho s inym pristupom... a tusim som vtedy pouzivala kamilky,lebo posobia protizapalovo a antibakterialne...na hojenie ran...masticku som si zohnala Triamcinolon ...a syn sa mohol vymocit,len v teplej vode...dotknut som sa ho dolu vobec nemohla a tak sa mi narobili zrasty,co sme neskor,po zahojeni,riesili kupelmi v sleze nebadanom a natierala som mastickou z justu...tiez,slezovy...teraz,ze je aj v lekarni mast nato https://www.drmax.sk/alta-herba-pinda-mast-x40076 ....a teda,postupne sme tu kozku pretahovali v kupeli a natierali mastou,ale bolo to nadlho...
@jarmila2010 áno je to hrôza vôbec som nevedela že mu to tak na surovo urobí celá poliklinika ho počula chudáka až som plakala doma aj ja že som to dovolila bolo to úplne nečakane prve pozrel a ani som nestihla nič urobiť a už mu to stiahol nechce si to nechať odolná ani chytiť ani nič je na to citlivý od malička celé to má opuchle nemôže sedet chodiť skúsime ten kamilkovy a niečo kúpiť v lekárni lebo táto mastička čo máme mu vôbec nepomáha som z toho už zúfalá 😔
@nikolahermanova framykoin nemas? Aj ten by mu mohol pomoct pri hojeni
@jarmila2010 dávame framykoin

Ja som to riešila aktuálne s 8 ročným synom u urologa...dovtedy sme vyskúšali všetky možné byliny ako slez a žiadny posun. Urolog skonštatoval, že má pravú fimozu - zuženie, ale napriek tomu nam neodporúčal obriezku , ale kortikoidny lokálny krém....Natierame to zúžene miesto 2x do dňa, dnes presne 11-ty deň a normálne sa mu to uvoľnilo, roztiahlo asi o 50%...proste rapídne zlepšenie...kontrolu máme 4. 11. tak uvidím čo povie....Dr. povedal, že v 90% tá masť zaberie...