Príprava dcéry na prvú menštruáciu
Ahojte
Videla som dnes video od jednej mamicky na IG kde spravila dcerke "vyvavu" na to ked to pride aj s povzbudivym listom od nej. Nie je to skoro? Jej dcera ma 9 a moja má 8. Nevie sice o tom vsetko ale zaklad atd sa pytala a odpovedala som jej. Najprv som chcela spravit to iste ako mamicka na IG ale ked nad tym rozmyslam ze by mi to stalo v kupelni dalsie 4 roky nvm 🙄😔
Áno určite ju na to priprav , ja som si myslela že mi uniká stolica keď to prvý krát prišlo 🤣 síce som o menštruácii ako takej vedela , ale nejak som si to sprvu nespojila 😁 takže myslím že stačí rozhovor zase z toho netreba robiť ovácie...
@majus2323 ved jasne ze sa pozhovarame ale robit vybavu pre to 🫣
Ja som mala prvú menštruáciu v 10tich, takže skoro to za mňa nie je - teda na rozhovor.. ale nejaká výbava? Dopredu? Neviem, akosi to so mnou nezarezonovalo 😁 Rozhovor je predsa najviac...
Akože akú výbavu? 5 druhov vložiek či ako? Veď sa s ňou normálne porozprávaj, akú výbavu?
Moja dcera mala prvu v 14tich. Nic oficialne, povedala som jej, ze ju to caka asi neskor ako ine dievcata, ze musi nat najprv cca 45 kg a ze aj ja som bola v triede medzi poslednymi. Nech sa neboji toho oneskorenia, cca rok predtym som jej kupila snuggs, vedela co ju bude cakat, ked to dostala, prave v ten den cestovala za otcom, isla som jej kupit aj zasobu vloziek..
Za mna super napad, nejaky pekny kufrik spravit a vysvetlit
No moja keď mala 11 uz o tom bola dost informovaná zo skoly od spoluziaciek, takze žiadne trápne video a list som jej už chystať nemusela
Nič extra, okolo 10r sa pýtala, čo to je, či to je krv na vložke, čo si mením na wc 😀 tak vtedy som jej vysvetlila detailnejšie. V 12r bola pripravená, keď ju tak zvláštne bolelo brucho, sama mi povedala, že asi dostane krámy 😀 a už ma len volala, či dobre dala vložku. 🫣
Akože akú výbavu? 5 druhov vložiek či ako? Veď sa s ňou normálne porozprávaj, akú výbavu?
Tá vybava je hlavne reklama na produkty z DM. Porozprávaj sa s ňou aj teraz ( my mame rôzne knihy) a keď to pride, skočte si spolu do drogerky. Menzes dostane možno az za pár rokov, zbytočne by jej stála dlho v skrini.
ved to je normalny marketing, je na tebe, ci to kupis.. ja som to nerobila, ale kto chce, nech kupi..
Žiadnu výbavu som nepripravila, ale teóriu ovládala dokonale. Začali sme o tom hovoriť, keď som videla prvé zmeny na nej. Do dvoch rokov dostala ms, ale absolútne ju to neprekvapilo, mala som pocit, že to prijala viac pokojne ako ja.
akoze pekna myslienka, len hlavne je o tom sa s dievcatom rozpravat, kludne aj viac krat, o tom istom. Sadnut si spolu, alebo sa vyvalit kludne aj na postel, a rozoberat babske veci.
Chystanie milion somarin dopredu, je zbytocne. Naco? Ved kazda bezna zena ma doma nejaku tu zasobu hygienickych veci pre strycka prihodu.
Cize keby sa pritrafilo, prvu vlozku jej vies dat v podstate hocikedy. A kedze dnesne dievcata dostavaju menzes od 9r a viac, nieje odveci mladej kupit daku malu kozmeticku tastisku, vlozit jej tam 1-2 intimky, a 1-2 vlozky, a dat jej to do zadneho vrecuska v aktovke, keby sa pritrafilo, ze to dostane v skole. Dievcatu ukazat, povedat, vysvetlit co ma robit, aby neostala vyplasena.
A potom, po prvotnom zabezpeceni hygienov od matky, mladu zobrat na nakup, a kludne nakupit od kazdej znacky, a nech skusa, ktore jej vyhovuje najviac.
Tento konkretny kosik vyzera pekne max. tak na tom instagrame. Ale v reale to teraz doma skladovat, bohviekde, a bohviekolko. A bude ho aj kazdy pol rok, rok - dva aktualizovat. Lebo ono vela veci z neho ma nejake tie datumy spotreby. Aby sa nestalo, ze mlada dostane za 4 roky, a polka veci bude po zaruke a pod 10cm vrstvou prachu a pavucin...
veď dnešné decká sú tak informované o tomto a keby len o tomto ako nikdy.Už my sme boli.Ja by som nič špeciálne nerobila.Neboj sa ona už velmi dobre vie aj bez tvojho vysvetlenia čo to je a ako to prebieha🙂 ono záleží aj od ženy teda mamy či je taký vôbec typ toto rozoberať lebo niekto nie.A čo sa týka tých vložiek to je zbytočné takto dopredu si myslím aj ja
Vôbec to nie je skoro. Už to mala vedieť. Dievčatá dnes oveľa skôr dostávajú menzes. Suseda v 9 rokoch...
Za všetky slečny, ktorým nikto nič nepovedal, vás prosím, neodkladajte to. V 9-10 rokoch už má vedieť základ čo sa s ňou bude diať, výbavu nepotrebuje ale aspoň rozhovor, ukázať kde pomôcky skladuješ a že ich čoskoro bude potrebovať.
Pripravila som malu tasticku na vlozky, do nej 2 vlozky a nohavicky. To nosili v taske, pre pripad, ze by sa to udialo v skole. Nic ine, ziadna vybava.
Tak my sme mali výbavu doma vždy, keďže mam staršiu sestru a mamu. Keď som mala tých 10r, do hygienického vrecúška v škole mi mamina pribalila par ks vložiek. Toť vše.
Obe naše deti vedeli od útleho veku, o čo ide. Dokonca aj syn. Dcéra nemá s MS žiadny problém, zvláda ju super. Napr. nehanbí sa ani pred bratom, či otcom rozprávať o svojej MS.
Autorka: toto video by som vôbec nebrala vážne 😁 veď to je iba reklama na DM ženské produkty nič viac a autorka videa našla originálny spôsob ako tuto spoluprácu a video spracovať
Neverím a ani neuverím že to takto pripravené niekde skladuje v kúpeľni 🙈😁
Áno v dnešnej dobe je bežné že dievčatá dostávajú prvú menštruáciu už ako 10 ročné takže informovať dcéru o tom všetkom môžeš kľudne.
Mať doma v kúpeľni (na wc) niekde v šuflíku nachystané vložky, prípadne jej do hygienického vrecka do školy (ak sa také ešte nosí) pribaliť nejaké tie vložky. Tak isto nech ma v batohu čo nosí niekde 1-2 ks vložiek.
Vysvetliť jej ako sa dávajú, používajú ale určite nerobiť nejaké košíčky s výbavou
Klude napište poradila by som vam
Autorka: toto video by som vôbec nebrala vážne 😁 veď to je iba reklama na DM ženské produkty nič viac a autorka videa našla originálny spôsob ako tuto spoluprácu a video spracovať
Neverím a ani neuverím že to takto pripravené niekde skladuje v kúpeľni 🙈😁
Áno v dnešnej dobe je bežné že dievčatá dostávajú prvú menštruáciu už ako 10 ročné takže informovať dcéru o tom všetkom môžeš kľudne.
Mať doma v kúpeľni (na wc) niekde v šuflíku nachystané vložky, prípadne jej do hygienického vrecka do školy (ak sa také ešte nosí) pribaliť nejaké tie vložky. Tak isto nech ma v batohu čo nosí niekde 1-2 ks vložiek.
Vysvetliť jej ako sa dávajú, používajú ale určite nerobiť nejaké košíčky s výbavou
@nika_val presne.Mne keby toto mamina volakedy nachystá s pubertálnym rozumom ešte vtedy ked som mala, tak si pomyslím bože čo som malé decko keď mi musí nejaké trápne listočky vypisovať o krámoch a gratuluje mi k tomu pomaly😀to mi už príde dosť prehnané.Ktorá mama toto robí asi žiadna. Lebo takto rozmýšlajú pubertiaci väčšinou.No teraz mi to nepríde také.Teraz by som taký balik aj brala🙂 a tak jasné že tam ide o reklamu na ich produkty
keby neboli socky,tak žiadny košíček by dcére nechystala...a ktovie,či vôbec má dcéru,je to len reklama😀
Moja mama mala pre mna nachystané menštruačné nohavičky,vložky mi dala tie,čo používala ona.Našťastie vtedy začali vyrábať už aj také s tou nepriepustnou fóliou,tak som si kupovala sama a potom aj mama prešla na tie nové.
Jaaj,teraz je toho na výber....ja som mala veľké problémy,lebo zo mňa lialo ako z podrezaného prasaťa,musela som si aj dve dávať naraz.......
Poučená som bola asi v 10-11tich,dostala som to v 12tich
Jednoducho som jej vysvetlila ,že dostane menštruáciu začne krvácať a bude používať vložky a dostala v 12 a v štvrtej triede to už preberali aj v škole a keď to prišlo vysvetlila som hygienu , ako sa používajú vložky a pochopila všetko hneď netreba žiadne dopredu veci
keby neboli socky,tak žiadny košíček by dcére nechystala...a ktovie,či vôbec má dcéru,je to len reklama😀
Moja mama mala pre mna nachystané menštruačné nohavičky,vložky mi dala tie,čo používala ona.Našťastie vtedy začali vyrábať už aj také s tou nepriepustnou fóliou,tak som si kupovala sama a potom aj mama prešla na tie nové.
Jaaj,teraz je toho na výber....ja som mala veľké problémy,lebo zo mňa lialo ako z podrezaného prasaťa,musela som si aj dve dávať naraz.......
Poučená som bola asi v 10-11tich,dostala som to v 12tich
@rozculena dcéru má 😁
Dobre dcéru ma ale neverím že tento košíček si nechala vystavený doma niekde v kúpeľni alebo v dcérinej izbe.. 😁
Natočila pekne estetické video a hneď potom tie veci upratala niekde do šuflíkov alebo poličiek
Veď je normálne mať doma nejakú menšiu zásobu ženských hygienických potrieb..ak jej dcéra nedostane v dohľadnej dobe menštruáciu tak určite tie vložky a aj iné veci čo tam ukazovala použije ona..
Či myslíš že bude držať ten konkrétny balík vložiek niekde bokom a nepoužije ho keď bude potrebovať lebo to sú vložky pre jej dcéru ? 😁😁
Neviem príde mi to úplne zbytočne. Keď som ja mala prvý krát dostala som to doma povedala Mame dala mi čo mala ona doma. Skôr jej správ tasticku kde bude mat zo pár intímok ak by ju to chytilo v škole a nech to nosí v taške. Nič viac netreba
Dobre dcéru ma ale neverím že tento košíček si nechala vystavený doma niekde v kúpeľni alebo v dcérinej izbe.. 😁
Natočila pekne estetické video a hneď potom tie veci upratala niekde do šuflíkov alebo poličiek
Veď je normálne mať doma nejakú menšiu zásobu ženských hygienických potrieb..ak jej dcéra nedostane v dohľadnej dobe menštruáciu tak určite tie vložky a aj iné veci čo tam ukazovala použije ona..
Či myslíš že bude držať ten konkrétny balík vložiek niekde bokom a nepoužije ho keď bude potrebovať lebo to sú vložky pre jej dcéru ? 😁😁
@nika_val vies co ze som prisla na to kedze jej profil sledujem davnejsie ze v posledbej dobe je to len sama spolupraca takze 🤣
Nech si každá mamička robí, ako uzná za vhodné, ale môj 9-ročný syn vie, čo je menštruácia. Poznám aj také, že dcéra skôr dostala, ako jej to mama vysvetlila. Za mňa neprípustné, keby mám dcéru, aby som jej tieto veci nevysvetlila. Vôbec si to neviem predstaviť.

Áno určite ju na to priprav , ja som si myslela že mi uniká stolica keď to prvý krát prišlo 🤣 síce som o menštruácii ako takej vedela , ale nejak som si to sprvu nespojila 😁 takže myslím že stačí rozhovor zase z toho netreba robiť ovácie...