Prípravok na zápchu u bábätka

8. máj 2023

Malinká má 3 mesiace, už piaty deň má zápchu. Nemôže kakať. Naposledy kakala v sobotu aj to veľmi málo. Má hustú stolicu,nevie ju vytlačiť. Môžem jej dať nejaký voľnopredajný liek na zmäkčenie stolice? Masírovanie bruška a podobné veci sme už skúšali.

kacena4
8. máj 2023

ak je kojena moze mat stolicu ak 1x tyzdenne

simona92101
8. máj 2023

Kamilkovy caj pit,alebo do neho zarobit UM.

autor
8. máj 2023

Baby, ja sa pýtam konkrétne na podanie nejakého lieku. Všetko ostatné sme už skúšali .

54tinka54
8. máj 2023

My sme dávali easylax

anavixy
8. máj 2023

3 mesacnemu nedavat nic bez konzultacie s pediatrom.
Dieta aj viditelne tlaci a nejde mu to alebo len par dni nekakalo (ani ho nenutilo)?
Easylax moze, ale neviem ci je to vhodne ako dlhdobe riesenie, rektalna rurka tiez nepomoze? Skusali ste aj pritlacat nozicky k brusku pocas toho ako tlaci alebo kakat nad umyvadlom (masaz bruska je skor na vetry)?
Treba skusit zistit pricinu zapchy, vymenit mlieko, zvazit napr abkm..

autor
8. máj 2023

@anavixy áno tlačí a nejde. Má zápchu. S pediatrom aktuálne nemám ako konzultovať a potrebujem urýchlene riešiť. Malá má zúžený konečník a keby dôjde k nejakému zatvrdnutiu stolice tak už len chirurgicky by to šlo riešiť. Rúrku ani easylax nesmieme používať, hrozí riziko poranenia. Skôr som myslela niečo ako duphalac sirup skúsiť. Zápchu má prvý krát, myslím si, že z toho, že jej v teple už nestačí príjem tekutín z um . Doteraz mala vodnatú stolicu, ako začalo byť teplo tak má hustejšiu a tú má problém vykakať.

taktotedanie
8. máj 2023

Zavolajte is na pohotost detsku, poradia vam aj davkovanie

anavixy
8. máj 2023

Tak ak je tam aj takyto zdravotny problem, tak urcite konzultovat s pediatrom- to je bud detska pohotovost, ak je to mimo ordinacnych hodin, alebo ak ma vas pediater len dovolenku, tak zastupujuci. Treba zavolat. A kludne davat aj vodu, okrem UM, ked je to potrebne.

netti87
8. máj 2023

Ahoj, namiesto caj dat detsku mineralku .
Moj syn ked sa narodil normalne bol aj smadny,namiesto caj som mu dal mineralku, tiez sme boli na umele mlieko, z coho mal zapchu.
Odporucam aj biogaiu - probiotikum.

autor
8. máj 2023

@anavixy bola som na detskej pohotovosti a pán doktor mal zas" náladu " , nenechal ma ani poriadne vysvetliť čo chcem a zrušil ma s tým, že na koliky sa dáva espumisan. Ráno pôjdem už na urgent keďže naša do budúceho týždňa neordinuje, ale chcela som to už mať poriešené skôr . Vodu som už začala dávať, z fľaše nechce , tak skúšam aspoň po lyžičkách.

@netti87 probiotiká užíva dlhodobo už od narodenia.

anavixy
9. máj 2023

Skus radsej zastupujucu pediatricku/pediatra, niekto musi zastupovat tu vasu. Urgent je predsa len na ine, nech ta zasa neodbiju…

taktotedanie
9. máj 2023

Vzdy musi byt zabezpeceny zastup

autor
9. máj 2023

@anavixy
@taktotedanie zastupuje ju urgent. Má to tak vyvesené na dverách. Ona má ordináciu v priestoroch detskej nemocnice v ambulancií pohotovostnej služby. Do 14:00 tam býva ona, po 16:00 už pohotovosť. Počas jej neprítomnosti sa chodí do 16:00 na urgent a po 16:00 na pohotovosť.