icon

Prírodné tipy na posilnenie imunity škôlkarov

really8
16. sep 2025

Ahojte, co vam doma funguje na posilnenie imunity?
Hladam prirodne veci. Takze ziadne cecka decka martankovia. Davam kefir, ovocie. Rozmyslam nad inhalovanim vincentky pripadne kupelom noh v nejakch olejoch. Mate skusenosti? Dakujem

simsalabim
16. sep 2025

@really8 otuzovanie, plavanie, hra na flaute (super na dychacie cesty).

belllinka
16. sep 2025

šport

really8
autor
16. sep 2025
@simsalabim

@really8 otuzovanie, plavanie, hra na flaute (super na dychacie cesty).

@simsalabim miestna plavaren je teraz dva mesiace zavreta ale budeme chodit.

anonym_d9f1f0
16. sep 2025

@really8 veľa byť vonku za každého počasia, spať pri otvorenom okne v každom počasí, okrem víchrice. Ale aj tak to záleží na organizme, dve z troch detí sú zdravé, raz ročne na 3 dní sopeľ... A jedno vkuse choré, nič nezaberá, ani c d, ani otužovanie, ani nič čo praktizujem na ostatných.

really8
autor
16. sep 2025
@belllinka

šport

@belllinka nema este ani 3r, chodi na sportovu pripravu ale to je v telocvicni kde viac menej tancuju, chodia po rebrinach, lavickach, robia kotrmelce. Neviem ci to ma efekt na zdravie

really8
autor
16. sep 2025
@anonym_d9f1f0

@really8 veľa byť vonku za každého počasia, spať pri otvorenom okne v každom počasí, okrem víchrice. Ale aj tak to záleží na organizme, dve z troch detí sú zdravé, raz ročne na 3 dní sopeľ... A jedno vkuse choré, nič nezaberá, ani c d, ani otužovanie, ani nič čo praktizujem na ostatných.

@anonym_d9f1f0 von chodime okrem dazda kazdy den. Pred skolkou aj dvakrat. Teraz ide zo skolky a po obede my. Pri okne ho nemozem nechat spat. Paplon nepouziva a on je od narodenia usoplenec.

belllinka
16. sep 2025
@really8

@belllinka nema este ani 3r, chodi na sportovu pripravu ale to je v telocvicni kde viac menej tancuju, chodia po rebrinach, lavickach, robia kotrmelce. Neviem ci to ma efekt na zdravie

@really8 ved s tebou vonku bicykel, kolobežka, lopta, prechádzky v lese, ihriská

anonym_d9f1f0
16. sep 2025
@really8

@really8 tak navštíviť imunologiu ak máš pocit, že je často chorý, viac ako iné deti.

anonym_40b360
16. sep 2025

@really8 schvaľujem ti, ze sa vyhybas umelým vitamínom, ktoré sú väčšinou len reklamným ťahom. U nás zabralo otrepané - neobliekat príliš, neprekurovat, hodiny a hodiny vonku, pestrá strava, more zeleniny aj kyslá kapusta a otužovanie. Plávať sme chodili celorocne, kým sa dalo, na kúpaliska, keď sa schladilo, plavaren. Ten pobyt vonku som vážne myslela, aj keď pršalo, snežilo. Pršiplášť, gumaky a šlo sa. Niekedy som si pripadala ako uhnuta, keď sa všetci ponáhľali domov a ja s deckom von, ale malo to svoj efekt. Okrem kiahni v škôlke nič, ani sopel, ani kašeľ.

deedol
16. sep 2025

my sme chodili von 2x denne v kazdom pocasi (cca 2h doobeda a 2-3h poobede), aj sme davali c,d imunoglukan, aj je vela ovocia a zeleniny (aj surovej), aj na plavanie chodi (od 5r), ale nepomohlo nic, musel z toho vyrast. spatne si myslim, ze ciastocne za tie jeho kasle-sople mohol aj stres. ale teda imunoglukan a d davame aj teraz (d ma malo podla vysledkov z krvi). ine doplnky nedavame.

really8
autor
16. sep 2025
@anonym_d9f1f0

@really8 tak navštíviť imunologiu ak máš pocit, že je často chorý, viac ako iné deti.

@anonym_d9f1f0 to ze mu tecie castejsie z nosa nepovazujem za chorobu. Nema nic ine. Ziadne kasle teploty. Ono staci ze je vlhkejsie a uz mu tecie. Aj manzel to tak ma.

really8
autor
16. sep 2025
@anonym_40b360

@really8 schvaľujem ti, ze sa vyhybas umelým vitamínom, ktoré sú väčšinou len reklamným ťahom. U nás zabralo otrepané - neobliekat príliš, neprekurovat, hodiny a hodiny vonku, pestrá strava, more zeleniny aj kyslá kapusta a otužovanie. Plávať sme chodili celorocne, kým sa dalo, na kúpaliska, keď sa schladilo, plavaren. Ten pobyt vonku som vážne myslela, aj keď pršalo, snežilo. Pršiplášť, gumaky a šlo sa. Niekedy som si pripadala ako uhnuta, keď sa všetci ponáhľali domov a ja s deckom von, ale malo to svoj efekt. Okrem kiahni v škôlke nič, ani sopel, ani kašeľ.

@anonym_40b360 no s tym obliekanim bojujem aj v skolke. Dnes mu von dali dlhe tricko, mikinu aj bundu. Tu kapustu ponuknem to je dobry napad.

anonym_40b360
16. sep 2025
@really8

@anonym_40b360 no s tym obliekanim bojujem aj v skolke. Dnes mu von dali dlhe tricko, mikinu aj bundu. Tu kapustu ponuknem to je dobry napad.

@really8 tak to je smutné, dohovor im, môj by dnes lietal len v tričku s dlhým rukávom. Držím palce

sisska96
16. sep 2025
@really8

@really8 čože? načo. Moje majú dneska iba tričko 😀

majlo1234
16. sep 2025

Ja kazdy den po prichode zo skolky prezliekam vsetko oblecenie, a myslim, ze ani vystriekanie nosa vincentkou/morskou solou nemusi byt na skodu. My este mame bazen, tak si kazdy den preplachne po skolke nos tam🤣 ine spesl tipy uz nemam🤣

anonym_d9f1f0
16. sep 2025
@really8

@anonym_d9f1f0 to ze mu tecie castejsie z nosa nepovazujem za chorobu. Nema nic ine. Ziadne kasle teploty. Ono staci ze je vlhkejsie a uz mu tecie. Aj manzel to tak ma.

@really8 a manželovi co pomáha?

anonym_d9f1f0
16. sep 2025
@really8

@really8 obliekajú vsetko co majú v skrinkách, takže ráno keď je chladno, dať mikinu, a zobrať domov, alebo schovať dole kde učiteľka nepozerá 😅 ak bude chladno aj cez deň, zavesiť na vešiak aby ju videl

really8
autor
16. sep 2025
@anonym_d9f1f0

@really8 obliekajú vsetko co majú v skrinkách, takže ráno keď je chladno, dať mikinu, a zobrať domov, alebo schovať dole kde učiteľka nepozerá 😅 ak bude chladno aj cez deň, zavesiť na vešiak aby ju videl

@anonym_40b360
@sisska96 baby ja neviem naco. Stacila aj rozopnuta mikina ked uz. Minuly tyzden davali mikinu a pritom o tej 10-11 co su von stacilo tricko. Nechcem im do toho kecat ale toto sa asi budem musiet ozvat.
@anonym_d9f1f0 ma to tam keby nahodou. Mikinu v ktorej rano prisiel, este jednu nahradnu a bundu nepremokavu. No a softshelove gate. Aj tie mu prezliekli. Kazali nam priniest aj veci na von tak som mu to tam dala pre strycka prihodu a vsetko mu to obliekli. Ja neviem ci sa mamicky stazovali ze su malo obleceni a soplavi tak radsej daju vsetky vrstvy. Ale aj ucitelky mali mikiny pozapinane tak mozno proste len maju iny teplotny standard🙂

anonym_d9f1f0
16. sep 2025
@really8

@anonym_40b360
@sisska96 baby ja neviem naco. Stacila aj rozopnuta mikina ked uz. Minuly tyzden davali mikinu a pritom o tej 10-11 co su von stacilo tricko. Nechcem im do toho kecat ale toto sa asi budem musiet ozvat.
@anonym_d9f1f0 ma to tam keby nahodou. Mikinu v ktorej rano prisiel, este jednu nahradnu a bundu nepremokavu. No a softshelove gate. Aj tie mu prezliekli. Kazali nam priniest aj veci na von tak som mu to tam dala pre strycka prihodu a vsetko mu to obliekli. Ja neviem ci sa mamicky stazovali ze su malo obleceni a soplavi tak radsej daju vsetky vrstvy. Ale aj ucitelky mali mikiny pozapinane tak mozno proste len maju iny teplotny standard🙂

@really8 vieš koľkokrát som im prízvukoval, nech deťom nedávajú mikinu keď je teplo, lebo sa zbytočne prehrievajú, spotia...a aj tak dajú. A aj keď deťom poviem, aby neobliekli, povedia, že učiteľka povedala, že musia. Tak teraz beriem domov. Keď viem, že ma byt aj cez deň chladno, nechám, ale modlím sa, aby nebolo teplo.

sisi077
19. sep 2025

@really8 Ak chceš, napíš mi ss...

anonym_80e859
19. sep 2025

Alergia skontrolovana?
Inak ja sa vobec necudujem, ze tie deti bývajú chore.. ved sa tam sparaju v nose, nasledne chytajú, kychaju, soplia, sople kade kde utieraju, tam je taka vymena bacilov a bakteriii, ze dovidenia
A teda funguje cas, ze si na ten bacilovy svet zvyknu

anonym_d56d07
Odpoveď bola odstránená