Prítomnosť rodiča na urologickom vyšetrení: Áno či nie?
Nemáte skúsenosti. Na vyšetrenie ide 15 r.chlapec , ktorý si sťažuje na bolesť v slabinách a občas aj v semenníku. Pediatricka ho poslala na urologicke vyšetrenie,aby sa mu spravil ultrazvuk. Rodič je tam prítomný len kým sa urobí anamnéza, alebo musí byť prítomný celé vyšetrenie?
@althejka ak chce zistiť diagnózu tak to musí absolvovať. Zisťuje sa tým, či má niečo s obličkami?
Nám kázali, aby sme predtým ako pôjdeme na rádiodiagnostiku, prišli na ambulanciu. Prečo? Nič nám nekázala doniesť...
Ja neviem co sa mu nezda na oblickach lekarovi. Ked povod navstevy bol v inych castiach. U nas cystgrafiu davame v pripade opakovanych zapalov mocovych ciest, ale tak mal vam vysvetlit co tym sleduje. Nepytali ste sa? Co napisal do spravy? Mozete ss iba text
@althejka syn mal 2x brušnu kolíky september a december, čo bolo vyhodnotené ako podráždený appendiciti. Mal ten hnis v moči. Doktorka nás poslala zo semenníkmi. Len pán doktor spravil kompletné vyšetrenie. Na sone sa mu niečo nepáčilo. A v moči mal aj bielkovinu, Biele krvinky, valce. Keď sme bolí konzultovať výsledky, tak poobede mal prísť a cikal do takého prístroja Nemal silný prúd a mal zvyšok podľa sona čo mu urobil. Vysvetlil nám iba to, že chce vylúčiť reflux, diverti...a niečo s uretrou.
Ahaaa jasne,tak to dava lepsi zmysel 👍 urodynamicky ste boli aj vysetreni. Tak to ma urcite cystografia zmysel. Ono to je vzdy ako skladacka ,kym sa ukaze obrazok 🙃
@althejka Ďakujem
@althejka ten lekár je už postarší tá komunikácia s ním nie je bohviečo. Aj toto nám povedal, že máme ísť len na RTG nič o kontrastnej látke. Oni nás objednali, dostali sme pokyny aj to len také, že teraz neviem o aký druh ide, kde sa podá kontrastná látka.Mame prísť predtým na ambulanciu a až potom na tú cystografiu
@althejka prepáčte, môže to mať aj nejaké vedľajšie účinky?
Zatial sa nam nikto nevratil s vedlajsimi ucinkami, pokial by bola alergia na latex,tak sa musia pouzit silikonove pomocky a naopak.
@althejka Ďakujem
@althejka máme to za sebou, nebolo to príjemné, ale prežil to.
Tak fajn, snad ziadne nemile prekvapko a dopadlo to to re
@althejka výsledok bude do 48 hodín tak dúfam, že bez prekvapení
Ahaa,ja ze hned,my si to pozrieme po vysetreni zo snimok . Tak zatial drxim palce
@althejka oni mu výsledok pošlú vraj cez sieť
@althejka môžem sa opýtať. Stanovil diagnozu: Recidivujúca a pretrvávajúca hematuria, morfologická zmena bližšie neurčená, retencia moču bez IMC.
Nič nedal ako liečbu len vitamín D, a má mať príjem tekutín 1,5 až 2l. Každý mesiac nosiť moč k pediatrovi, nedavať sint. vitamín C a adekvátna hygiena. Tak isto cystu na testis iba sledovať
Mám hľadať niekoho iného?
Poslite mi nalezy bez hlavicky /s osobnymi udajmi/👍 na uroamb@nudch.eu , ja sa popytam nasich lekarov
@althejka ďakujem

Nie,robi sa to detom uz od malych babatiek ,aspon u nas