Prítomnosť rodiča na urologickom vyšetrení: Áno či nie?
Nemáte skúsenosti. Na vyšetrenie ide 15 r.chlapec , ktorý si sťažuje na bolesť v slabinách a občas aj v semenníku. Pediatricka ho poslala na urologicke vyšetrenie,aby sa mu spravil ultrazvuk. Rodič je tam prítomný len kým sa urobí anamnéza, alebo musí byť prítomný celé vyšetrenie?
@aduskalac možno keby som to vedela, nás poslala do FN, no uvidíme.
On ordinuje aj v nemocnici niekedy sa mi zda
@aduskalac keď tam bude Brezovsky máme vyhraté? Ak ten druhý možno tiež, len ešte uvidíme.
Oblečenie, nejaké dlhé tričko? Alebo?
Úplne presné ako u vás.
Normálne oblečený keď si išiel ľahnúť na sono trošku stiahol nohavice
Ranny moc nezaskodi vziat,ale nech sa dobre poumyva . Mydlom a vodou. Potom vycikat,stredny prud. Do skumavky, nie nadobka nesterilna. Kazdy lekar ma svoje postupy, takze samozrejme co plati u nas v Nudch nemusi platit inde. Zo samotneho vysetrenia si vsak urcite hlavu robit nemusite. Vy si pozriete vyhlad z okna a mlady s lekarom zatial vybavia co treba 🙃
Ďakujeme, nejako to dopadlo.
@martul hydrokela?
@aduskalac aj v skupine na FB som čítala o Brezovskom, že som sa nespytala skôr. Určite sa tam objednáme, ak nás zoberie.
áno🙂
@martul okrem iného, ale sledovať to chce iba
Na to , že sme boli s vajkami, tak sa dlho venoval predk.., nešlo to až celkom tam kde dr chcel, tak že je to zanedbané???
@althejka
Asi si ju syn riadne nestahoval. Tak je bud este prilepena,alebo zuzena. Nevyjadril sa lekar?
@althejka nie, povedal zanedbané a že má to cvičiť , že na kontrole sa to skontroluje! A dostal za to že je to zanedbané. Trápne to bolo
tak ,lepsie ako spinave,uprimne poviem.🙈 ale ak nemal zadne zapaly, problemy, tak to je u chalanov caste, tahaju kym nezaboli a potom uz nic. tak nech cvici , po kazdej hygiene vecer. drzim palce
@althejka akurát som sa chcela spýtať. Išlo mu to dole len lekár to chcel až niekde do zadu a potom mu to tam stiahol, to sa vraj zaseklo, nešlo to naspäť. Popravde som nevidela len počula. On mu to kázal preťahovať v teplej vode nič viac. Inak aj napísal , zlepšit hygienu gen.
Mne tam začal vyčitať , že je ro zanedbané...
Hydrokelu u vás v NUDCH iba sleduju?
Poviem vám baby ten odtial dnes letel😀
uplne verim, ze to bol riadny trapas, to jeden otecko hnal od nas mladeho pana hned do sprchy domov a strasne sa za neho ospravedlnoval. darmo, velkaci uz toto maju vo svojej rezii. a o to horsie to vyzera ked obvodne posielaju deti s bielou hrcouuu a to iba spina. jedina zasada je, vzdy stiahnute vratit naspat. riadne neumyvane pindure su caste. nic hrozne,my si ich uz poobede nepamatame. 😉😂 . ale zas je dobre taka "mentalna facka" na urologii od lekara chalanom ked to zaziju ,lepsie sa potom o to ich prislusenstvo staraju, hehe
@althejka nemal bielu hrču😀 našťastie, syn tvrdí, že od moču to mal vlhké. Neviem, nevidela som to.
Ale dosť ma to prekvapilo, že sa tomu venoval. Aj brucho mu vyšetroval.
asi je lepsie v tom nepitvat 😀
@althejka hydrokela a toto sa bežne sleduje? Podobný verdikt by sme mali aj inde?
@althejka ahoj, robíš na detskej urológii? Môžem ti napísať ss?
Syna poslal na urografiu na základe výsledkov. To je iba RTG?
I.v. Urografia? V akej suvislosti? Je to kontrastne vysetrenie na rtg.
@althejka mal zápalové hodnoty , valce??? A vápnik sa našiel v moči. Cystouretrigrafiu chce? Má to byť rtg
aha, tak ano, zobrazovacie vysetrenie.Chce vidiet mocovy mechur ,vylúčiť reflux do obliciek, zobrazit duty systém prípadne. a to sa robí pomocou tohto rtg vysetrenia. zavedie sa cievka do mocového mechúra,ten sa naplni kontrastnou latkou a snimkuje sa. po vycikani sa urobi este tzv. postmikcna snimka.
@althejka to hrozne len znie Ďakujem
@althejka šetrnejší spôsob neexistuje?

Brezovsky je veľmi príjemný doktor vždy so synom pokecali my sme tam chodili každé 3mesiace