icon

Prítomnosť rodiča na urologickom vyšetrení: Áno či nie?

26. jan 2025

Nemáte skúsenosti. Na vyšetrenie ide 15 r.chlapec , ktorý si sťažuje na bolesť v slabinách a občas aj v semenníku. Pediatricka ho poslala na urologicke vyšetrenie,aby sa mu spravil ultrazvuk. Rodič je tam prítomný len kým sa urobí anamnéza, alebo musí byť prítomný celé vyšetrenie?

aduskalac
26. jan 2025

Brezovsky je veľmi príjemný doktor vždy so synom pokecali my sme tam chodili každé 3mesiace

autor
26. jan 2025

@aduskalac možno keby som to vedela, nás poslala do FN, no uvidíme.

aduskalac
26. jan 2025

On ordinuje aj v nemocnici niekedy sa mi zda

autor
26. jan 2025

@aduskalac keď tam bude Brezovsky máme vyhraté? Ak ten druhý možno tiež, len ešte uvidíme.

autor
26. jan 2025

Oblečenie, nejaké dlhé tričko? Alebo?

martul
26. jan 2025

Úplne presné ako u vás.

aduskalac
27. jan 2025

Normálne oblečený keď si išiel ľahnúť na sono trošku stiahol nohavice

althejka
27. jan 2025

Ranny moc nezaskodi vziat,ale nech sa dobre poumyva . Mydlom a vodou. Potom vycikat,stredny prud. Do skumavky, nie nadobka nesterilna. Kazdy lekar ma svoje postupy, takze samozrejme co plati u nas v Nudch nemusi platit inde. Zo samotneho vysetrenia si vsak urcite hlavu robit nemusite. Vy si pozriete vyhlad z okna a mlady s lekarom zatial vybavia co treba 🙃

autor
27. jan 2025

Ďakujeme, nejako to dopadlo.
@martul hydrokela?

autor
27. jan 2025

@aduskalac aj v skupine na FB som čítala o Brezovskom, že som sa nespytala skôr. Určite sa tam objednáme, ak nás zoberie.

martul
27. jan 2025

áno🙂

autor
27. jan 2025

@martul okrem iného, ale sledovať to chce iba

autor
27. jan 2025

Na to , že sme boli s vajkami, tak sa dlho venoval predk.., nešlo to až celkom tam kde dr chcel, tak že je to zanedbané???
@althejka

althejka
27. jan 2025

Asi si ju syn riadne nestahoval. Tak je bud este prilepena,alebo zuzena. Nevyjadril sa lekar?

autor
27. jan 2025

@althejka nie, povedal zanedbané a že má to cvičiť , že na kontrole sa to skontroluje! A dostal za to že je to zanedbané. Trápne to bolo

althejka
27. jan 2025

tak ,lepsie ako spinave,uprimne poviem.🙈 ale ak nemal zadne zapaly, problemy, tak to je u chalanov caste, tahaju kym nezaboli a potom uz nic. tak nech cvici , po kazdej hygiene vecer. drzim palce

autor
27. jan 2025

@althejka akurát som sa chcela spýtať. Išlo mu to dole len lekár to chcel až niekde do zadu a potom mu to tam stiahol, to sa vraj zaseklo, nešlo to naspäť. Popravde som nevidela len počula. On mu to kázal preťahovať v teplej vode nič viac. Inak aj napísal , zlepšit hygienu gen.
Mne tam začal vyčitať , že je ro zanedbané...
Hydrokelu u vás v NUDCH iba sleduju?

autor
27. jan 2025

Poviem vám baby ten odtial dnes letel😀

althejka
27. jan 2025

uplne verim, ze to bol riadny trapas, to jeden otecko hnal od nas mladeho pana hned do sprchy domov a strasne sa za neho ospravedlnoval. darmo, velkaci uz toto maju vo svojej rezii. a o to horsie to vyzera ked obvodne posielaju deti s bielou hrcouuu a to iba spina. jedina zasada je, vzdy stiahnute vratit naspat. riadne neumyvane pindure su caste. nic hrozne,my si ich uz poobede nepamatame. 😉😂 . ale zas je dobre taka "mentalna facka" na urologii od lekara chalanom ked to zaziju ,lepsie sa potom o to ich prislusenstvo staraju, hehe

autor
27. jan 2025

@althejka nemal bielu hrču😀 našťastie, syn tvrdí, že od moču to mal vlhké. Neviem, nevidela som to.
Ale dosť ma to prekvapilo, že sa tomu venoval. Aj brucho mu vyšetroval.

althejka
27. jan 2025

asi je lepsie v tom nepitvat 😀

autor
27. jan 2025

@althejka hydrokela a toto sa bežne sleduje? Podobný verdikt by sme mali aj inde?

andrea1977br
30. jan 2025

@althejka ahoj, robíš na detskej urológii? Môžem ti napísať ss?

autor
6. feb 2025

Syna poslal na urografiu na základe výsledkov. To je iba RTG?

althejka
6. feb 2025

I.v. Urografia? V akej suvislosti? Je to kontrastne vysetrenie na rtg.

althejka
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2025

@althejka mal zápalové hodnoty , valce??? A vápnik sa našiel v moči. Cystouretrigrafiu chce? Má to byť rtg

althejka
7. feb 2025

aha, tak ano, zobrazovacie vysetrenie.Chce vidiet mocovy mechur ,vylúčiť reflux do obliciek, zobrazit duty systém prípadne. a to sa robí pomocou tohto rtg vysetrenia. zavedie sa cievka do mocového mechúra,ten sa naplni kontrastnou latkou a snimkuje sa. po vycikani sa urobi este tzv. postmikcna snimka.

autor
7. feb 2025

@althejka to hrozne len znie Ďakujem

autor
8. feb 2025

@althejka šetrnejší spôsob neexistuje?