icon

Prítomnosť rodiča na urologickom vyšetrení: Áno či nie?

26. jan 2025

Nemáte skúsenosti. Na vyšetrenie ide 15 r.chlapec , ktorý si sťažuje na bolesť v slabinách a občas aj v semenníku. Pediatricka ho poslala na urologicke vyšetrenie,aby sa mu spravil ultrazvuk. Rodič je tam prítomný len kým sa urobí anamnéza, alebo musí byť prítomný celé vyšetrenie?

Strana
z3
althejka
8. feb 2025

Nie,robi sa to detom uz od malych babatiek ,aspon u nas

autor
9. feb 2025

@althejka ak chce zistiť diagnózu tak to musí absolvovať. Zisťuje sa tým, či má niečo s obličkami?
Nám kázali, aby sme predtým ako pôjdeme na rádiodiagnostiku, prišli na ambulanciu. Prečo? Nič nám nekázala doniesť...

althejka
9. feb 2025

Ja neviem co sa mu nezda na oblickach lekarovi. Ked povod navstevy bol v inych castiach. U nas cystgrafiu davame v pripade opakovanych zapalov mocovych ciest, ale tak mal vam vysvetlit co tym sleduje. Nepytali ste sa? Co napisal do spravy? Mozete ss iba text

autor
9. feb 2025

@althejka syn mal 2x brušnu kolíky september a december, čo bolo vyhodnotené ako podráždený appendiciti. Mal ten hnis v moči. Doktorka nás poslala zo semenníkmi. Len pán doktor spravil kompletné vyšetrenie. Na sone sa mu niečo nepáčilo. A v moči mal aj bielkovinu, Biele krvinky, valce. Keď sme bolí konzultovať výsledky, tak poobede mal prísť a cikal do takého prístroja Nemal silný prúd a mal zvyšok podľa sona čo mu urobil. Vysvetlil nám iba to, že chce vylúčiť reflux, diverti...a niečo s uretrou.

althejka
9. feb 2025

Ahaaa jasne,tak to dava lepsi zmysel 👍 urodynamicky ste boli aj vysetreni. Tak to ma urcite cystografia zmysel. Ono to je vzdy ako skladacka ,kym sa ukaze obrazok 🙃

autor
9. feb 2025

@althejka Ďakujem

autor
9. feb 2025

@althejka ten lekár je už postarší tá komunikácia s ním nie je bohviečo. Aj toto nám povedal, že máme ísť len na RTG nič o kontrastnej látke. Oni nás objednali, dostali sme pokyny aj to len také, že teraz neviem o aký druh ide, kde sa podá kontrastná látka.Mame prísť predtým na ambulanciu a až potom na tú cystografiu

autor
10. feb 2025

@althejka prepáčte, môže to mať aj nejaké vedľajšie účinky?

althejka
10. feb 2025

Zatial sa nam nikto nevratil s vedlajsimi ucinkami, pokial by bola alergia na latex,tak sa musia pouzit silikonove pomocky a naopak.

autor
10. feb 2025

@althejka Ďakujem

autor
12. feb 2025

@althejka máme to za sebou, nebolo to príjemné, ale prežil to.

althejka
12. feb 2025

Tak fajn, snad ziadne nemile prekvapko a dopadlo to to re

autor
12. feb 2025

@althejka výsledok bude do 48 hodín tak dúfam, že bez prekvapení

althejka
12. feb 2025

Ahaa,ja ze hned,my si to pozrieme po vysetreni zo snimok . Tak zatial drxim palce

autor
12. feb 2025

@althejka oni mu výsledok pošlú vraj cez sieť

autor
24. mar 2025

@althejka môžem sa opýtať. Stanovil diagnozu: Recidivujúca a pretrvávajúca hematuria, morfologická zmena bližšie neurčená, retencia moču bez IMC.
Nič nedal ako liečbu len vitamín D, a má mať príjem tekutín 1,5 až 2l. Každý mesiac nosiť moč k pediatrovi, nedavať sint. vitamín C a adekvátna hygiena. Tak isto cystu na testis iba sledovať
Mám hľadať niekoho iného?

althejka
24. mar 2025

Poslite mi nalezy bez hlavicky /s osobnymi udajmi/👍 na uroamb@nudch.eu , ja sa popytam nasich lekarov

autor
24. mar 2025

@althejka ďakujem

Strana
z3