icon

Prítomnosť rodiča na urologickom vyšetrení: Áno či nie?

26. jan 2025

Nemáte skúsenosti. Na vyšetrenie ide 15 r.chlapec , ktorý si sťažuje na bolesť v slabinách a občas aj v semenníku. Pediatricka ho poslala na urologicke vyšetrenie,aby sa mu spravil ultrazvuk. Rodič je tam prítomný len kým sa urobí anamnéza, alebo musí byť prítomný celé vyšetrenie?

Strana
z3
pribinak
26. jan 2025

Kamoska tak bola že počas vystrenia čakala na chodbe, vo vnútri bola len na odovzdanie anamnézy a výsledok vyšetrenia
15 ročný rozhodne netúži mat mamu za zadkom pri takom vyšetrení

viestta
26. jan 2025

Mozes ostat, ale ja by som sa v tych "haklivych" momentoch stiahla do uzadia alebo spytala syna ci mozem odist

autor
26. jan 2025

Pri objednávke sme boli na to upozornený, aby bol rodič prítomný.

viestta
26. jan 2025

Vsak samozrejme, ze rodic musi priast s dietatom, j to zo zakona dane. Ale nemusi tam byt po cely cas a uz vobec nemusi robit divaka

44janica44
26. jan 2025

By som sa spytala ci tam musim byt pritomna pocas Sona a ak ano aký problém je, sa počas sona otočiť ak je potrebná tvoja prítomnosť? Verím ze 15 ročnému pubertakovi by to bolo trápne keby mamka kuka... čiže by som mu to takto vysvetlila ze ak tam budeš musieť byť tak sa otocis a pozerať nebudeš.... myslím ze samo o sebe bude mať dosť stresu.

aduskalac
26. jan 2025

Ja som tak chodila zo synom a keď mu robili sono atď,som sa otočila chrbtom

autor
26. jan 2025

Lepšie by bolo pre neho keby tam matka nebola, detská mu už do gatí pozrela.
@44janica44 to sono je až taký stres
@aduskalac unkoho ste boli v Nitre?

liaka
26. jan 2025

Veď matka prítomná akože s ním, ale nie počas vyšetrenia 15 ročného syna. Po vyšetrení sestrička zavolá naspäť.

althejka
26. jan 2025

do 18 rokov aspon u nás prítomnosť rodica práve pre vysetrenia genitálu je pravidlom, mama nemusi stat priamo pri vysetreni,ale musi byt pritomna v ambulancii.

martul
26. jan 2025

Bola som vnútri, takticky s sa otočila kým ho vyšetroval.

autor
26. jan 2025

@althejka ako to prebieha s pubertakom? Na čo sa pripraviť.
Ak môžem otázku moč nosiť netreba? Berie sa aj krv, lebo máme prísť na lačno, ale moč nám nekázala.

dadka1997
26. jan 2025

Tak sa otocis, ci potrebujes vidiet jeho prirodzenie ? Myslim si, ze mu to nebude prijemné

dadka1997
26. jan 2025

A pritomna by si bola aj v čakárni

althejka
26. jan 2025

Nepanikarit hlavne, klasicky sa urobi i sono a vysetrenie pohmatom. Pokial si nenasiel hrcku, ci sa mu jedno vajko nezvacsilo, nema akutnu bolest , krv ani moc nepotrebujeme. moze ist o rastove bolesti, hormonalne zmeny, ci krcovu zilu. Sú to bezné diagnozy a vysetrenia, rodicia na vysetreniach su skor doprovod, takze komunikacia pacient lekar prebieha uplne v pohode. Potom si to cele lekar vyhodnoti a poviete si co dalej.

autor
26. jan 2025

@althejka on má práve bolesť, akoby som to interpretovala, neboli ho to nonstop, ale raz za čas, hrčku nemá, detskej sa zdá, že má väčší jeden, ale ona mu len na pár sekúnd dala ruku do gatí. V moči mal stopy hnisu, ale stopy znamená zanedbateľné. Inak je športovec aktívny.

autor
26. jan 2025

@dadka1997 preto sa pýtam. Nie je len problém doprovodu, ale aj pacienta.

luccija
26. jan 2025

Tak ho ubezpec, že sa nebudeš pozerať niekde majú plentu.Stopy hnisu sú vždy zle pravdepodobne ho budú cievkat aspoň mňa na urologii vždy cievkovali chceli moc, ktorý si sami odoberú.

autor
26. jan 2025

@luccija ja som sa domnievala, že stopy znamená, zanedbateľná časť? Cievkovanie je bolestivé aj nebezpečné?

althejka
26. jan 2025

@luccija pri detoch sa cievkovany moc nenabera automaticky, , nie je to rutina ako u dospelych a uz vobec nie pri bolesti semennikov. ak sa v moci nachadza "hnis" , moze to robit predkozka, nedosledne umyty genital, stretavame sa stym casto.

autorka, nepanikarit, nerobit z toho ziadnu vedu a urcite to bude v poriadku. tyzdenne vidime takychto chalanov desiatky, z toho minimalne mnozstvo ma ozaj nalez.

autor
26. jan 2025

@althejka Ďakujem, za optimistické slová. Keby išlo o niečo horšie tak to má iné prejavy. Ja si myslím, že či to nemôže mať niečo zo športom. Syn sa trochu obáva, už to googlil. Ja si myslím, že bude vystresovaný, ale na to ste tam zvyknutý. Mne len povedal, že sa nevyzlecie predo mnou😁

kavasmliekom
26. jan 2025

Rodič ma byt prítomný, ale nemusí pozerať na rozkrok synovi. Môžeš sedieť, alebo sadnúť za plachtu, kde sa vyzliekaju. Určite ho netreba držať za ruku. Máš tam byt kvôli tomu, aby s tebou konzultoval nález, ďalší postup, podpis zákonného zástupcu.

martul
26. jan 2025

Moji chlapci to mali, neviem ako sa to odborne nazýva, ale mali pruh v slabinách a v jednom vajku vodu. Jeden deň prijali, druhý operovali a tretí domoo.

autor
26. jan 2025

@kavasmliekom Nemám záujem sa tam pozerať...

autor
26. jan 2025

@martul rovnaké symptómy?

luccija
26. jan 2025

@althejka tak ty si od fachu vieš to lepšie.Dceru tiež cievkovali v 13 r, ale chápem.. lekár rozhodne.

pribinak
26. jan 2025

Nemôže s ním ísť otec?

Neviem, ale ja by som pred vydrenému len povedala že čakám na chodbe. Neviem si predstaviť že lekár bude trvať na tom, aby si pozerala ako vyšetruje 15 ročného

autor
26. jan 2025

@luccija hľadala som recenzie na neho, prakticky nič nie je, iba tu. V mestskej skupine som našla príspevok z roku 2017 kde písala , že pre toho Dr nemá vycikany moč výpovednú hodnotu.
Len dúfam, že to nebude naš prípad, lebo toto si neviem ani predstaviť.
Sestrička ktorá nás objednala nám kázala prísť ráno a na vymením lístku je napísané, že mal stopy hnisu. Okrem tých bolestí

autor
26. jan 2025

@pribinak otca vidí iba cez prázdniny, pochybujem, že by prišiel za ním. A manžel nie je jeho otec. Samozrejme ak sa bude dať odídem, ak nie tak sa otočím

aduskalac
26. jan 2025

U Brezovskeho

autor
26. jan 2025

@aduskalac o tom som sa dozvedela až dnes

Strana
z3